ثور 17, 1400 00:21 Asia/Kabul
  • «روز قدس» روز دفاع از آرمان فلسطین از شرق آسیا تا آمریکا

از سال ۱۳۵۸ (۱۹۸۰میلادی) که امام خمینی (ره) آخرین جمعه ماه رمضان را روزجهانی قدس اعلام کردند، بیش از 40 سال می‌گذرد. نامگذاری آخرین جمعه ماه رمضان به عنوان روز قدس، با حمایت امت اسلامی روبرو شده است و علاوه بر ایران در 80کشور جهان، راهپیمایی و مراسم روز قدس برگزار می‌شود .

حال با توجه به جهانی شدن روز قدس و برگزاری این مراسم سیاسی در بسیاری از کشورهای جهان از سوی مردم، تشکل ها و موسسات مردم نهاد و حتی احزاب و گروه‌های سیاسی- حزبی این سوال مطرح است که چرا این روز جهانی هر سال گسترده تر و باشکوه‌تر از گذشته برگزار می‌شود و دلیل اصلی تمایل و اشتیاق ملل مختلف دنیا به این موضوع چیست؟در پاسخ به این پرسش و راز ماندگاری روز قدس می توان به چند نکته اشاره کرد :

نکته اول اینکه ، برگزاری با شور و نشاط هر ساله روز جهانی قدس نشان می‌دهد که انگیزه امام خمینی(ره) در مبارزه با استکبار و نظام سلطه به درستی هدفگذاری شده و این نگاه راهبردی هر سال دقیق تر و عمیق تر می‌شود. به بیان دیگر کمک و دستگیری از محرومان و مستضعفان جهان و مظلومان یکی از اصول اساسی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران از نگاه امام خمینی(ره) بود و اینک پس از 40 سال از پیروزی انقلاب این اصل مهم توسط دوستداران امام دنبال می‌شود.

 نکته دوم اینکه ،دوراندیشی رهبر انقلاب در نجات یک سرزمین اسلامی از دست غاصبان و اشغالگران از جمله نکاتی است که در دنیا به دلیل زشتی پدیده اشغال مورد توجه افکار عمومی است و دراین روز جهانی همه ساله  علاوه بر ایران در بسیاری از کشورهای اسلامی نظیر اندونزی، مالزی، پاکستان، ترکیه، بحرین، عراق، افغانستان و برخی کشورهای غیر اسلامی همانند انگلیس و آمریکا مردم در حمایت از فلسطین تظاهرات برگزار می‌کنند.

 نکته سوم اینکه  روز جهانی قدس روز به صحنه آمدن قدرت کشورهای اسلامی و مسلمانان در قبال سیاست تهدید و ارعاب رژیم صهیونیستی است و لذا امام خمینی(ره) این روز را روز بازگشت عظمت و عزت و قدرت جهان اسلام در برابر اسرائیل اشغالگر طراحی کرده است.  در واقع از نگاه امام خمینی(ره)  ، مواجهه با اسرائیل یک اصل اساسی بوده چرا که این رژیم سرطانی برای اضمحلال و فروپاشی جهان اسلام تلاش می کند و لذا برای مقابله مبارزه همیشگی ضرورت دارد.

 

نکته بعدی اینکه، بیش از ۴۰ سال از عمر انقلاب  اسلامی و نامگذاری آخرین جمعه ماه مبارک رمضان  می گذرد . از منظر بسیاری از ناظران سیاسی ، امام خمینی (ره) با نامگذاری روزقدس ،  مسئله فلسطین را برای جهان اسلام زنده کرده و امروز باعث شده شعله‌های بیداری اسلامی روشن و مسئله قدس و فلسطین در اولویت جهان اسلام قرار گیرد.  به بیان دیگر نامگذاری آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به عنوان روز جهانی قدس، موضوع فلسطین و مبارزه با اسرائیل را از دولت‌ها به ملت‌ها منتقل کرد . مهدی شکیبایی  کارشناس مسائل فلسطین در این باره می گوید:"مهمترین هدف امام راحل از نامگذاری روز جهانی قدس این بود که موضوع فلسطین و قدس شریف را از دست دولت ها خارج و به ملت ها منتقل کند از این روست که روز جهانی قدس همه ساله در ۵ قاره جهان  گرامی داشته می‌شود.در واقع رژیم صهیونیستی هیچ گاه نتوانست در قلوب ملت‌ها رسوخ کند و این امر باعث شده تا سفیر این رژیم اشغالگر نتواند آزادانه در هیچ خیابانی از کشورهای عربی قدم بزند".

نکته دیگر اینکه ، امسال در شرایطی  امت اسلامی اماده برگزاری روز جهانی قدس است که اولا علم‌دار جبهه مقاومت، شهید قاسم سلیمانی در میان ما نیست اما راه او هم چنان ادامه دارد. ثانیا امسال بحران کرونا و رعایت فاصله‌های اجتماعی و دستورهای بهداشتی، امت اسلامی را از برگزاری نمادین روز قدس بر حذر داشته است.اما در چنین شرایطی  ، ملت‌های آزاده جهان اسلام  ازشرق آسیا از اندونزی و مالزی گرفته تا قاره  امریکا از مسئله فلسطین و آرمان امام فاصله نگرفته‌اند؛ در واقع کرونا  ضمن اینکه جبهه مقاومت را تضعیف نکرد بلکه ذهن‌ها را متوجه ویروسی خطرناک‌تر از کرونا کرد، آن هم ویروس رژیم غاصبی به نام اسرائیل که می‌اندیشید با بحران کرونا، امت اسلامی از یاد فلسطین غافل سازد. آنچه مسلم است ، امسال روز قدس به طرق دیگری برگزار خواهد شد.

و  در نهایت اینکه، اگر چه ترامپ  پیش از ترک کاخ سفید تلاش کرد ، با تطمیع برخی کشورهای جزیره ای منطقه خلیج فارس زمینه را برای  به اصطلاح عادی سازی با رژیم صهیونیستی فراهم سازد ،  اما این تلاش ها در دیگر کشور های جهان اسلام نافرجام ماند .اندونزی وپاکستان از جمله کشورهای  بزرگ وپرجمعیت بودند که ترامپ و رژیم صهیونیستی منتهی تلاش خود را بکاربردند تا به آرمان فلسطین پشت نمایند اما در نهایت با جواب منفی  اندونزی و پاکستان روبرو شدند . «فضلی زون» رئیس کمیسیون همکاری بین‌المللی پارلمانی در پارلمان اندونزی و رئیس انجمن نمایندگان حامی قدس در این کشورمی گوید:" رژیم صهیونیستی فشار زیادی بر جاکارتا برای عادی سازی روابط با این رژیم وارد کرده است. همزمان با این فشارها، دولت آمریکا هم پیشنهاد دو میلیارد دلاری برای بهبود وضعیت اقتصادی اندونزی در مقابل عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی ارائه کرده بود".

افزودن بر مقامات جاکارتا، دولتمردان پاکستان  هم مثل مقامات اندونزی آب پاکی را روی دستان خائنین به قبله اول مسلمانان ریختند . «عمران‌خان» نخست وزیر پاکستان و دستگاه دیپلماسی این کشور نیز طی ماه‌های اخیر بارها بر مواضع ضدصهیونیستی خود تاکید کرده و ضمن یادآوری اندیشه‌های «محمدعلی جناح» بنیانگذار فقید پاکستان مبنی بر نامشروع بودن رژیم صهیونیستی و دفاع تمام قد از فلسطین، اطمینان دادند که هیچ جایی برای به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی وجود ندارد.

در مجموع باید گفت: درشرایطی امت اسلامی خودشان را برای مراسم روز جهانی قدس اماده می کنند که اولا ترامپ مجری و کارگزار سال های اخیر خیانت به ارمان فلسطین کاخ سفید را ترک کرده و نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی هم با بحران سیاسی در اراضی اشغالی روبروست و به تعبیری تاریخ مصرف هردو پایان یافته است. و ثانیا اگر دیروز حامیان غربی و عبری با تولد داعش در تلاش بودند ، نسخه  فلسطین  و حامیان قدس شریف را بپیچند، اما امروز جبهه مقامت در حمایت از آرمان های فلسطین  در یک قدمی رژیم صهیونیستی قرار دارد. جان کلام اینکه، رژیم صهیونیستی در حال حاضر در درون با استیصال داخلی و در برون محصور جبهه مقاوت قرار دارد.

کلیدواژه