تاثیرات منطقه‌ای حملات اسرائیل علیه سوریه چیست؟
https://parstoday.ir/fa/other_news-i16808
پارس‌تودی- رژیم صهیونیستی در دور تازه حملات علیه سوریه، شدیدترین حملات نظامی را انجام داده است.
(last modified 2025-07-18T09:05:09+00:00 )
تیر ۲۷, ۱۴۰۴ ۱۲:۳۰ Asia/Tehran
  •  تاثیرات منطقه‌ای حملات اسرائیل علیه سوریه چیست؟

پارس‌تودی- رژیم صهیونیستی در دور تازه حملات علیه سوریه، شدیدترین حملات نظامی را انجام داده است.

رژیم صهیونیستی چهارشنبه گذشته مقر وزارت دفاع و ستاد ارتش سوریه را هدف بمباران گسترده قرار داد. گفته می‌شود شماری از مقامات دولت جولانی از جمله وزیر دفاع کشته شده‌اند. بررسی اهداف اسرائیل از این حملات و تاثیرات آن در منطقه غرب آسیا، مهم ارزیابی می شود.

یکی از موارد اهمیت این است که رژیم صهیونیستی درصدد است با استفاده از قدرت برتر نظامی، جغرافیای یک کشور عربی را تغییر دهد. سوریه کشوری کوچک در جهان عرب نیست بلکه روزگاری از قدرت‌های عربی بود و امروز هم علی‌رغم اینکه شاهد دولتی ورشکسته و ضعیف است، اهمیت سیاسی و ژئوپلیتیکی زیادی در منطقه غرب آسیا و در جهان عرب دارد. رژیم صهیونیستی آشکارا درصدد اشغال بخش‌هایی از جغرافیای سوریه، تجزیه این کشور و یا دست‌کم تضعیف دولت مستقر در بالاترین سطح ممکن است. این تهدید رژیم صهیونیستی در حالی است که عملاً دولت مستقر در سوریه هیچ تهدیدی برای این رژیم نیست و حتی در هفته‌های گذشته به طور جدی در پی عادی‌سازی روابط با تل‌آویو بود. بنابراین، اکنون کشورهای عربی باید این موضوع را جدی بگیرند که حملات اسرائیل علیه برخی از کشورهای عربی به دلیل ماهیت متضاد این کشورها با رژیم نیست بلکه ناشی از تمایلات و اهداف اشغال‌گرایانه آن است که می‌تواند به کوچک شدن جغرافیای عربی و حتی تحقیر هویت عربی منجر شود.

یکی دیگر از موارد اهمیت حملات رژیم صهیونیستی علیه سوریه در سطح منطقه‌ای این است که این حملات و همچنین حملات 22 ماه گذشته علیه غزه و لبنان و در عین حال جنگ تحمیلی 12 روزه علیه جمهوری اسلامی ایران، بیان‌گر این است که تل‌آویو تلاش دارد با بر هم زدن نظم سیاسی و امنیتی غرب آسیا، منطقه‌ای جدید با «سلطه» اسرائیل شکل دهد. در واقع، رژیم صهیونیستی قائل به موازنه قدرت منطقه‌ای نیست و بر این باور است که با بهره‌گیری از قدرت نظامی می‌تواند به قدرت «مسلط» در منطقه تبدیل شود. این هدف اسرائیل، برای همه قدرت‌های منطقه غرب آسیا نیز یک تهدید جدی است. لازمه مواجهه با چنین وضعیتی و جلوگیری از تحقق هدف تل‌آویو، اجماع جدی میان قدرت‌های منطقه‌ای است. اکنون قدرت‌های منطقه باید به این درک برسند که رژیم صهیونیستی صرفاً در پی تضعیف موقعیت محور مقاومت در منطقه نیست بلکه تبدیل شدن به «هژمون» منطقه‌ای را پیگیری می‌کند.

سومین دلیل اهمیت حملات اخیر رژیم صهیونیستی به سوریه این است که نشان می‌دهد آمریکا حامی اصلی تل‌آویو در این حملات است. در واقع، کشورهای منطقه باید به این باور و درک برسند که هیچ بازیگری در منطقه غرب آسیا به اندازه اسرائیل برای آمریکا اهمیت ندارد، به نحوی که هر چند حمایت واشنگتن از تل‌آویو سبب اعتبارزدایی از واشنگتن می‌شود، اما باز هم به حمایت از رژیم صهیونیستی ادامه می‌دهد. در مواجهه این رژیم با هر یک از کشورهایی که اکنون در مدار آمریکا و غرب هستند نیز آمریکا جانب رژیم را خواهد گرفت.

Sre/ha