Shtator 19, 2023 20:52 Europe/Tirane
  • Dështimi i mediave armiqësore për të krijuar një atmosferë kaosi në Iran

Të paktën muajin e fundit, mediat armiqësore kanë planifikuar dhe krijuar një atmosferë për të krijuar kaos në Iran, por ditët e fundit qytete të ndryshme të Iranit kanë qenë dëshmitarë të situatave të qeta.

Trazirat në Iran nisën një vit më parë pas vdekjes së një vajze të re kurde.  Mahsa Amini u bë shpejt një fjalë kyçe për shfaqjen e dhunës së gjerë në Iran, veçanërisht në zonat kufitare.  Më shumë se 100 ditë trazira dhe kaos nisën në disa qytete të vendit, por më në fund projekti armiqësor i krijimit të kaosit në Iran dështoi. Tashmë mediat armiqësore dhe figurat e tyre i kanë fryrë borisë për ta bërë edhe një herë Iranin një skenë dhune dhe kaosi, por dështimi i tyre ishte shumë më i rëndë dhe më i dukshëm se vitin e kaluar, sepse populli brenda Iranit nuk pati as edhe bashkëpunimin më të vogël në programet e planifikuara prej tyre. Pa dyshim, faktori më i rëndësishëm në mposhtjen e kundërshtarëve është injoranca e tyre kundrejt popullit dhe sistemit islam.   Formimi i sistemit islam bazohet në vullnetin e popullit të Iranit dhe është e natyrshme që populli të mos lëvizë kundër idealeve të revolucionit pavarësisht pakënaqësisë që ekziston sidomos në fushën e ekonomisë.   Në fakt, armiqtë nuk janë në gjendje të kuptojnë unitetin dhe kohezionin mes popullit dhe sistemit të Republikës Islamike dhe janë fokusuar vetëm në disa pakënaqësi dhe mangësi. Një faktor tjetër i rëndësishëm në dështimin e përpjekjes për krijimin e një hapësire kundër Iranit ishte zbulimi i fytyrës së vërtetë të armiqve dhe dallimet e gjera brenda tyre.  Në 9 muajt e fundit, populli kuptoi se shqetësimi i armiqve nuk është mbrojtja e popullit, por fitimi i pushtetit me çdo kusht, madje edhe ndarja e tërësisë territoriale të Iranit, që është vija e kuqe e popullit të Iranit.  Përveç kësaj, u bë e qartë se armiqtë që kanë pretendime për pushtet, nuk kanë peshë në arenën politike,  nuk kanë njohuri për pikëpamjet dhe mendimet fetare dhe politike të popullit iranian dhe midis tyre ka shumë dallime dhe shpërbërja e të ashtuquajturit Këshilli i Solidaritetit është një nga shembujt dhe pasojat e këtyre dallimeve.  Një çështje tjetër është se; Ndryshe nga mungesa e një lidershipi të unifikuar dhe të pranueshëm në krahun e armiqve, në këtë pozicion, në krye të menaxhimit të shoqërisë është një lidership i ditur dhe inteligjent, i cili sipas strategëve amerikanë me një fjalim mund eliminojë cdo intrigë të thurur nga amerikanët.  Vitin e kaluar, udhëheqësi suprem i revolucionit vazhdimisht theksoi nevojën për të adresuar dhe plotësuar kërkesat e njerëzve dhe shpjegoi qëllimet e armikut për të krijuar kaos në Iran.  Theksi i tij mbi unitetin dhe sigurinë kombëtare në takimin e fundit të popullit të Sistanit dhe Baluchistanit dhe të Khorasanit të Jugut ishte në këtë drejtim. Pika e fundit është; Në trazirat e vitit të kaluar, armiku donte të krijonte një imazh virtual para popullit duke treguar besueshmërinë dhe shpresën e shoqërisë iraniane, por banorët e kësaj toke, si gjithmonë, e panë realitetin e skenës dhe e kuptuan situatën dhe arritën në përfundimin që të mos shoqërojnë ata që shesin atdheun por të punojnë për prosperitetin e vendit.

Tags