تیر ۰۵, ۱۴۰۳ ۱۴:۴۵ Asia/Tehran
  • امام خامنه‌ای: غدیر زمینه‌ساز تحقق زیست اسلامی و مایه وحدت همه فِرق اسلامی است
    امام خامنه‌ای: غدیر زمینه‌ساز تحقق زیست اسلامی و مایه وحدت همه فِرق اسلامی است

پارس تودی- رهبر انقلاب اسلامی صبح امروز سه‌شنبه در عید سعید غدیر در دیدار هزاران نفر از ایرانیان، واقعه غدیر را زمینه‌ساز استمرار حاکمیت اسلامی و تداوم الگوی زیست اسلامی برشمردند و با اشاره به برخی فضائل امیرمومنان امام علی (ع)، تأکید کردند: مردمی بودن نظام اسلامی و اعتقاد به تأثیر حضور فرد فرد مردم در سرنوشت کشور را از مولای خود آموخته‌ایم.

امام خامنه‌ای با اشاره به انتخابات بسیار مهم روز جمعه، مشارکت حداکثری مردم و انتخاب اصلح را موجب سرافرازی ملت و جمهوری اسلامی برشمردند و با تبیین ویژگی‌های نامزد اصلح، آحاد ملت را به حضور در پای صندوق‌های رأی فراخواندند و تأکید کردند: هرکس به ایران قوی و سرافراز علاقمند است و هرکس معتقد به حمایت از نظام است، در انتخابات مشارکت کند. به گزارش پارس تودی، رهبر انقلاب اسلامی با تبریک «عیدالله الاکبر» به همه ملت ایران و مسلمانان جهان، برگزاری جشن‌های مردمی عید شریف غدیر در معابر عمومی را ابتکاری بسیار خوب خواندند و مأیوس شدن کافران از شکست دادن اسلام را تعبیر بسیار برجسته قرآن در موضوع عید غدیر و اعلام خلافت و ولایت امام علی (ع)، وصی پیامبر گرامی اسلام و امام نخست شیعیان جهان برشمردند.

ایشان تداوم حاکمیت سیاسی اسلام در پرتو فرمان پروردگار مبنی بر ابلاغ جانشینی و امامت أمیرمومنان از زبان مبارک پیامبر (ص) را علت ناامیدی کفار دانستند و افزودند: تداوم حاکمیت و سیاست اسلامی که در امامت جلوه‌گر است، استمرار روح اسلام است.

رهبر انقلاب اسلامی، مقام امامت را از مهمترین شئون انبیای الهی و بالاتر از مقام رسالت خواندند و افزودند: در رسالت، پیامبران، فرامین الهی را برای مردم بیان می‌کنند اما در شأن امامت، پیامبر فرامین الهی را در دل و اندیشه و عمل و کارکرد مردم جاری می‌سازد.

امام خامنه‌ای استمرار حاکمیت اسلامی در پرتوی امامت و ولایت را باعث تداوم الگوی زیست اسلامی برشمردند و گفتند: هدف از تلاش و مبارزات 250 ساله ائمه که برخی بزرگان شیعه نیز بعدها دنبال کردند و در عصر حاضر با مجاهدت‌های امام راحل و ملت ایران ادامه یافت، حاکمیت اسلام بود که منجر به گسترش زیست اسلامی در جامعه می‌شود.

ایشان در تبیین خطوط اصلی الگوی زیست اسلامی به «عدالت» ، «اشداء علی الکفار»، «رحماء بینهم»، «درک رنج و سختی مردم از جانب حاکم جامعه» و «همراهی و اطاعت و کمک مردم به حاکمیت اسلامی» اشاره کردند و افزودند: غدیر زمینه‌ساز تحقق این خطوط تعالی‌بخش زیست اسلامی است و با این نگاه می‌تواند مایه وحدت همه فِرق اسلامی باشد و نباید آن را نقطه اختلاف شیعه و سنی قرار داد.

تصویری از دیدار هزاران نفر از اقشار مختلف مردم ایران با امام خامنه‌ای در عید سعید غدیر 

 

رهبر انقلاب اسلامی در بخش دوم سخنان‌شان، در تبیین فضائل امام علی (ع)، تأکید کردند: چشمِ خرد و افکار عمیق انسان نیز قادر به درک جمال معنوی و رتبه عرشی مولا (ع) نیست و حداکثر قادر است تصویری کلی را در ذهن خود ترسیم کند اما می‌توان با رجوع به نهج‌البلاغه که از نعمات بزرگ الهی است و اختصاص به شیعیان هم ندارد، مبانی، معیار و روش‌ها را از امیرمومنان فراگرفت و با فضائل او آشنا شد.

ایشان همه فضائل حضرت علی (ع) را در اوج خواندند و با استناد به نهج‌البلاغه افزودند: «یقین و عاری بودن از ذره‌ای یأس و شک و تردید»، «حساس بودن به تک تک آحاد مردم با هر دین و آیین»، «عدالت غیر قابل توصیف»، «فریب نرمش‌های ظاهری دشمن را نخوردن و هوشیاری کامل در مقابل او» را از فضیلت‌های بسیار برجسته امام علی بن ابی‌طالب (ع) برشمردند.

امام خامنه‌ای همچنین اعتقاد عمیق به مردمی بودن حکومت و حقوق متقابل مردم و حاکم را از فضائل امیرمومنان خواندند و گفتند: مردمی بودن کامل نظام اسلامی را از مولای خود و آیات قرآنی آموخته‌ایم اما برخی‌ها به غلط می‌گویند جمهوری اسلامی، انتخابات، دموکراسی و مردم‌سالاری را از غربی‌ها یادگرفته است.

ایشان، اهمیت دادن به حرف‌ها و مشورت‌های مردم آنهم در حالیکه علم و حکمت امام علی (ع) به مخزن الهی متصل  بوده است و تأکید بر حضور و تأثیر فردفرد مردم، حتی ضعیف‌ترین آنها، در سرنوشت جامعه و کشور را دو فضیلت دیگر امام علی(ع) دانستند و افزودند: نهج‌البلاغه معدن کشف و درک ابعاد بسیار گوناگون شخصیت امیرمومنان است و شایسته است که آحاد مردم به‌خصوص جوانان نهج‌البلاغه بخوانند و با آن انس بگیرند و از آن درس‌های بی‌نظیر بیاموزند.

رهبر انقلاب در بخش بعدی سخنانشان به انتخابات بسیار مهم ریاست جمهوری پرداختند و گفتند: سه روز دیگر ملت ایران در مقابل آزمون مهم انتخابات قرار دارد که اهمیت آن بیش از همیشه است.

ایشان، برگزاری انتخابات، 40 روز پس از فقدان و تشییع میلیونی رئیس‌جمهورِ خوب، محبوب، مردمی، کاری و علاقه‌مند را امری کم‌نظیر در دنیا دانستند و ابراز امیدواری کردند که خداوند ملت ایران را در این انتخابات سرافراز کند.

امام خامنه‌ای سرافرازی در انتخابات را در گرو مشارکت حداکثری مردم و انتخاب اصلح خواندند و گفتند: علت اصرار و تأکید بر مشارکت چشمگیر در انتخابات این است که مهمترین اثر مشارکت بالا، سرافرازی جمهوری اسلامی است.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به استمرار خصومت‌ها علیه جمهوری اسلامی از لحظه تشکیل آن تاکنون، انتخابات و مشارکت بالا را از عوامل فائق آمدن بر دشمنی‌ها برشمردند و افزودند: جمهور و مشارکت مردم در ذات جمهوری اسلامی است که انتخابات و تعیین مسئول کشور، مهمترین مظهر آن است.

عبارات کلیدی: امام خامنه‌ای کیست؟، انتخابات ریاست جمهوری ایران، حضرت امام علی (ع)، عید غدیر

MMA

کلیدواژه