تیر ۱۱, ۱۴۰۳ ۱۰:۳۵ Asia/Tehran
  • ساخت اسفنج مصنوعی توسط محققان ایرانی برای حفظ صخره‌های مرجانی

پارس‌تودی- گروهی از محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر ایران با الهام از موجودات زنده دستگاه اسفنج مصنوعی برای جلوگیری از رسوب‌گذاری و تجمیع آلاینده‌ها در محیط‌های آبی ساختند که علاوه بر کاهش هزینه‌های لایروبی در دریا موجب نگهداری صخره‌های مرجانی خواهد شد.

بالغ بر ۱۴ هزار کیلومتر مربع منطقه غرب آسیا توسط صخره‌های مرجانی پوشانده شده است. به گزرش پارس‌تودی، «معصومه هاشم پور» مجری طرح و از پژوهشگران دوره پسادکترای دانشگاه صنعتی امیرکبیر ایران با اشاره به وضعیت صخره‌های مرجانی در منطقه غرب آسیا اظهار کرد:

در محدوده منطقه غرب آسیا، ۶۵ درصد صخره‌های مرجانی در خطر نابودی و بالغ بر ۲۰ درصد آنها با وضعیت بحرانی روبرو هستند.

هاشم‌پور افزود، توسعه سکونت در حواشی سواحل، افزایش ساخت و ساز و تجمیع ضایعات ناشی از آن، تخلیه فاضلاب‌ها به دریاها، تخلیه رسوبات از طریق رودخانه‌ها به دریاها، استخراج منابع گاز و نفت، آلودگی‌های ناشی از نفت‌کش‌ها، افزایش ماهیگیری، بالا رفتن دمای کره زمین و به تبع آن افزایش دمای آب دریاها و اقیانوس‌ها همچنین افزایش غلظت کربن دی اکسید حل شده در آب از جمله علل تهدید سلامت صخره‌های مرجانی است.

این محقق ایرانی تصریح کرد، گروهی از محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر ایران طرحی با عنوان شبیه سازی عملکرد اسفنج‌های لوله‌ای و تاثیر آن بر هیدرودینامیک جریان و انتقال رسوب در محیط های دریایی را اجرا کردند.

به گفته وی در طراحی و ساخت دستگاه اسفنج مصنوعی از یک موجود زنده طبیعی الهام گرفته شده و نتایج مطالعات شبیه سازی آزمایشگاهی و رایانه‌ای عملکرد خوبی از آن را در محیط‌های مختلف دریایی نشان داده است.

هاشم پور افزود:

در حال حاضر کشورهای بسیاری با انقراض صخره‌های مرجانی یا حتی بسته شدن کانال‌های دسترسی بنادر دست و پنجه نرم می‌کنند که مهمترین آنها استرالیا و چین هستند، بنابراین می‌توان با هدف گذاری تجارت داخلی و خارجی به خوبی از این ایده بهره گرفت.

 

عبارات کلیدی: اثرات تحریم‌های آمریکا علیه ایران، پیشرفت‌های ایران، محققان ایرانی، وضعیت علمی ایران چگونه است؟

mrt