اردیبهشت ۱۶, ۱۴۰۳ ۱۲:۱۵ Asia/Tehran
  • ۵ گزاره درباره حقانیت تهران در برابر واشنگتن

پارس‌تودی- آمریکایی‌ها طی دهه‌های اخیر بارها جمهوری‌اسلامی ایران را به عدم‌رعایت مکانیسم‌های بین‌المللی متهم کرده و از این ادعا به‌عنوان ابزاری برای تحت‌فشار قراردادن ایران بهره برده‌اند. این در حالی است که جهانیان طی ماه‌های اخیر بارها شاهد بی‌توجهی آمریکایی‌ها به گزاره‌های مدنظر نهادهای بین‌المللی پیرامون تحولات جاری در سرزمین‌های اشغالی بوده‌اند.

سخنرانی یکم مه 2024 حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمع هزار نفر از معلمان و فرهنگیان ایران دربردارنده نکات مهمی درباره تحولات جاری در منطقه غرب آسیا بود که باید به‌صورت ویژه مورد بررسی و واکاوی قرار گیرد. ایشان در بخشی از سخنان‌شان تأکید کردند رفتار آمریکا با دانشجویان معترض به جنایات رژیم‌ صهیونیستی، آن‌هم در جریان اعتراض‌هایی بدون خشونت و تخریب، اثباتی بر موضع ایران در بدبینی به دولت آمریکا به‌حساب می‌آید. نگاهی به تحولات ماه‌های جاری در سرزمین‌های اشغالی نشان‌دهنده آشکارشدن تناقض‌هایی است که دولتمردان آمریکایی همچنان گرفتار آن هستند.

در حدود ۴۵ سال گذشته که شاهد استمرار اختلاف‌ها میان تهران و واشنگتن بوده‌ایم، مقام‌های آمریکایی به‌صورت مستمر اتهام‌هایی را متوجه ایران کرده‌اند و جمهوری‌اسلامی نیز در مقابل مواردی را مطرح کرده‌است. اکنون اما آنچه عیان‌تر از گذشته در معرض قضاوت افکارعمومی جهان قرار گرفته، حقانیت مواضعی است که طی دهه‌های اخیر از سوی تهران درباره واشنگتن مطرح شده‌است که در ادامه به بررسی نمودهایی از آن می‌پردازیم.

۱- به‌کارگیری استانداردهای دوگانه ازسوی آمریکا با هدف تحت‌فشار قراردادن دولت‌های مستقلی مانند جمهوری‌اسلامی ایران، یکی از موضوع‌هایی است که طی دهه‌های گذشته همواره از سوی تهران در مواجهه با واشنگتن مطرح شده‌است. اکنون اما طی ماه‌ها و هفته‌های اخیر شاهد نمونه‌های عیانی از استانداردهای دوگانه آمریکایی‌ها بوده‌ایم که اثباتی بر حقانیت ایران به‌حساب می‌آید.

دولت آمریکا درحالی طی دهه‌های اخیر همواره در قامت «داعیه‌دار رهبری جهانی علیه نقض حقوق‌بشر» ظاهر شده‌ که جهان طی ماه‌های اخیر شاهد سکوت و حتی همراهی واشنگتن با جنایت‌های رژیم‌صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی بوده‌است.

این در شرایطی است که خود آمریکایی‌ها نیز بارها با استناد به گزارش‌های مختلف، به جنایت‌های ارتش رژیم‌ صهیونیستی در غزه اذعان کرده‌اند.

۲- «احترام به حقوق بین‌الملل» ازجمله گزاره‌هایی بوده که طی دهه‌های اخیر مقام‌های آمریکایی در مواجهه با جمهوری‌اسلامی بارها بر آن تأکید کرده‌اند. طی ماه‌های اخیر اما به‌دفعات شاهد نقض این موضوع از سوی واشنگتن در حمایت از رژیم‌صهیونیستی بوده‌ایم؛ اکنون افکار عمومی جهانیان شاهد رویکردهای دوگانه واشنگتن در این حوزه به‌منظور حمایت از جنایت‌های تل‌آویو هستند.

۳- آمریکایی‌ها طی دهه‌های اخیر بارها جمهوری‌اسلامی را به عدم‌رعایت مکانیسم‌های بین‌المللی متهم کرده و از این ادعا به‌عنوان ابزاری برای تحت‌فشار قراردادن ایران بهره برده‌اند.

این در حالی است که جهانیان طی ماه‌های اخیر بارها شاهد بی‌توجهی آمریکایی‌ها به گزاره‌های مدنظر نهادهای بین‌المللی پیرامون تحولات جاری در سرزمین‌های اشغالی بوده‌اند.

براین اساس هم بود که برخی تصمیم‌سازان آمریکایی در واکنش به‌احتمال اعلام‌جرم دیوان کیفری بین‌المللی علیه سران رژیم صهیونیستی، تهدید کردند که درصورت تحقق این موضوع، برای تحریم این دیوان اقدام خواهند کرد. تحریم یک نهاد بین‌المللی نمود روشن دیگری از استانداردهای دوگانه آمریکایی‌هاست که این روزها در معرض قضاوت افکار عمومی جهان قرار گرفته‌است.

۴- سال‌هاست که دولت‌ آمریکا با طرح ادعاهای حقوق‌بشری کوشیده جمهوری‌اسلامی را در افکار عمومی جهان به‌عنوان «ناقض حقوق‌بشر» جلوه دهد. این در حالی است که طی روزهای اخیر جهانیان با مشاهده سرکوب خشونت‌آمیز اعتراضات مسالمت‌آمیز دانشجویان در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، بیش از گذشته به استانداردهای دوگانه دولت آمریکا در این زمینه پی برده‌اند.

آمریکایی‌ها در حالی دانشجویان را مورد ضرب‌وشتم شدید قرار می‌دهند که اگر کشورهای دیگر چنین اقدامی انجام داده بودند، آنها را به تحریم، قطعنامه، اجماع جهانی و غیره تهدید می‌کردند و می‌کوشیدند همزمان هم نقش «دادستان» را ایفا کنند و هم در لباس «وکیل مدافع» ظاهر شوند.

۵- نکته‌ دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد، این است که ایران طی دهه‌های اخیر بارها تأکید کرده ‌است که فلسطین موضوع اصلی غرب آسیا به‌حساب می‌آید و عادی‌سازی روابط با تل‌آویو گرهی نمی‌گشاید. اکنون اما بسیاری در سطح منطقه و جهان به حقانیت مواضع جمهوری‌اسلامی اذعان دارند؛ همان‌گونه که امروز به «آپارتاید»، «جنایت»، «کودک‌کشی»، «عدم‌احترام به نهادهای بین‌المللی» و غیره ازسوی رژیم صهیونیستی معترف هستند.

 

منبع:

امیرعلی ابوالفتح. 1403. پنج گزاره ای که دست آمریکایی ها را رو کرد. پایگاه همشهری‌آنلاین

 

عبارات کلیدی: قدرت ایران و آمریکا، جنگ ایران و آمریکا، اسرائیل و غزه، قدرت اسرائیل در آمریکا