بحران در تامین نیروی انسانی با شدید محدودیت‌های مهاجرتی دولت آمریکا
(last modified Sun, 08 Jun 2025 13:09:44 GMT )
خرداد ۱۸, ۱۴۰۴ ۱۶:۳۹ Asia/Tehran
  • «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا
    «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا

پارس تودی -  با تشدید محدودیت‌های مهاجرتی دولت آمریکا و لغو وضعیت قانونی شمار قابل توجهی از مهاجران، صنعت رستوران‌داری این کشور با بحرانی جدی در حوزه تامین نیروی انسانی مواجه شده است.

به نوشته "فایننشال تایمز"، صنعت رستوران‌داری در آمریکا که به طور سنتی وابستگی چشم‌گیری به نیروی کار مهاجران دارد، در ماه‌های اخیر با فشار فزاینده‌ای از سوی سیاست‌های مهاجرتی دولت ترامپ روبرو شده است.
در شرایطی که بسیاری از رستوران‌ها هنوز به سطح اشتغال پیش از همه‌گیری بازنگشته‌اند، افزایش بازرسی‌های میدانی و لغو وضعیت قانونی صدها هزار مهاجر، بحران کم‌سابقه‌ای را در حوزه تامین نیروی انسانی این صنعت رقم زده است.
بر اساس برآورد انجمن ملی رستوران‌داران، بیش از ۲۰ درصد از نیروی کار فعال در این حوزه را مهاجران تشکیل می‌دهند. با این حال، مرکز مطالعات مهاجرت تخمین می‌زند که حدود یک میلیون نفر از کارکنان این صنعت فاقد مدارک قانونی اقامت هستند.
به گفته بسیاری از فعالان این صنعت، فضای کنونی که با حضور افسران مسلح در محل کار و بازرسی‌های ناگهانی همراه است، موجب ترس و بی‌اعتمادی میان نیروی کار شده و مانعی جدی بر سر راه جذب و حفظ نیروهای متخصص ایجاد کرده است.
به گزارش پارس تودی به نقل از ایرنا، «تونی فورمن»، مالک چند رستوران در ایالت مریلند گفت: " آمریکا در حال ورود به دوره‌ای از کمبود شدید نیروی انسانی است که به‌طور حتم بر میزان دستمزدها فشار وارد خواهد کرد."دیوان عالی آمریکا ماه گذشته مجوز لغو وضعیت حفاظت‌شده موقت حدود ۳۵۰ هزار مهاجر ونزوئلایی را صادر کرد؛ وضعیتی که در سال ۲۰۲۳ از سوی دولت «جو بایدن» اعطا شده بود.
«جیکوب مونتی» وکیل مهاجرت و مشاور حقوقی رستوران‌های زنجیره‌ای در تگزاس، هشدار داد که بسیاری از کارفرمایان اکنون قادر به جایگزینی نیروهایی نیستند که پیش‌تر به صورت قانونی مشغول به کار بوده‌اند.
در این حال، جریان ورود مهاجران جدید نیز به‌واسطه فرمان اخیر «دونالد ترامپ» که ورود اتباع ۱۲ کشور را ممنوع کرده و محدودیت‌هایی را برای هفت کشور دیگر از جمله ونزوئلا وضع کرده، به شدت کاهش یافته است.
این تصمیمات به گفته فعالان این صنعت، به‌ویژه برای رستوران‌هایی که هویت فرهنگی و آشپزی‌شان بر پایه حضور مهاجران شکل گرفته، تهدیدی جدی به شمار می‌آید.
افزایش هزینه‌های ناشی از تعرفه‌ها و تورم نیز مزید بر علت شده است. بنابر اعلام موسسه رتبه‌بندی فیچ، چشم‌انداز صنعت رستوران‌داری آمریکا در ماه مه از وضعیت "خنثی" به "رو به زوال" تنزل یافته است.
«جف بارتا» مدیر مؤسسه مشاوره آلیکس (AlixPartners) نیز هشدار داده است که کمبود نیروی انسانی می‌تواند پیامدهایی چون افت کیفیت خدمات، کاهش سرعت ارائه غذا و محدود شدن منوها را به دنبال داشته باشد؛ عواملی که در مجموع می‌توانند منجر به شکست کسب‌وکارها شوند.
 صاحبان رستوران‌ها به‌ویژه در جوامع مهاجرنشین هشدار می‌دهند که فضای ترس از برخوردهای مهاجرتی حتی مشتریان را نیز از حضور در رستوران‌ها باز می‌دارد.

hm