هشدار اقتصاددانان: محدودیت‌های مهاجرتی ترامپ آمریکا را به رکود می‌کشاند
(last modified Wed, 02 Jul 2025 15:46:16 GMT )
تیر ۱۱, ۱۴۰۴ ۱۹:۱۶ Asia/Tehran
  • چالش‌های اقتصادی آمریکا در پی سیاست‌های مهاجرتی ترامپ
    چالش‌های اقتصادی آمریکا در پی سیاست‌های مهاجرتی ترامپ

پارس تودی- سیاست‌های سخت‌گیرانه جدید دولت آمریکا در زمینه مهاجرت، باعث کاهش چشمگیر ورود مهاجران به این کشور و ایجاد اختلال در بخش‌های کلیدی اقتصادی شده است.

در ماه‌های اخیر، سیاست‌های سخت‌گیرانه‌تری در خصوص مهاجرت از سوی دولت «دونالد ترامپ» اعمال شده است که این مساله موجب کاهش چشمگیر مهاجرت خالص به آمریکا شده است.
بر اساس گزارش‌های آکسفورد اکونومیکس، نرخ مهاجرت خالص به حدود ۶۰۰ هزار نفر در سال رسیده که نشان‌دهنده کاهش حدود یک سوم نسبت به سه ماه پایانی سال ۲۰۲۴ است.
به گزارش پارس‌تودی به نقل از ایرنا، اقتصاددانان بر این باورند که کاهش نیروی کار مهاجر می‌تواند به تدریج آثار منفی مهمی بر اقتصاد آمریکا داشته باشد.
«برنارد یاروس» اقتصاددان ارشد آکسفورد اکونومیکس، در گزارش خود اعلام کرده است که کاهش مهاجرت به طور بالقوه می‌تواند باعث کاهش ۰.۲۵ درصدی تولید ناخالص داخلی (GDP) آمریکا در بلندمدت شود. همچنین انتظار می‌رود که کاهش نیروی کار فعال باعث کندی رشد اقتصادی و افزایش فشار بر دستمزدها و در نهایت افزایش نرخ تورم شود.
این تاثیرات، هرچند از نظر کلان اقتصادی محدود به نظر می‌رسد، اما صنایعی که بیشترین وابستگی به نیروی کار مهاجر دارند، هم‌اکنون در حال تجربه مشکلات جدی هستند.
بخش‌های کشاورزی، هتل‌داری، ساخت‌وساز و صنایع بسته‌بندی گوشت به شدت تحت تاثیر قرار گرفته‌اند. در برخی شهرهای کوچک و متوسط مانند سنت لوئیس، بوفالو و پیتسبرگ که رشد اقتصادی آنها طی سال‌های گذشته تا حد زیادی مدیون حضور مهاجران بوده است، اخراج‌ها و عملیات‌های ماموران مهاجرت (ICE) موجب کاهش فعالیت‌های اقتصادی، تعطیلی رستوران‌ها و کاهش حضور نیروی کار شده است.
در مقابل، گروه‌هایی که با سیاست‌های مهاجرتی سخت‌گیرانه موافق هستند، معتقدند که این محدودیت‌ها منجر به ایجاد فرصت‌های شغلی بیشتر و افزایش دستمزدها برای نیروی کار بومی خواهد شد. اما تحلیلگران مستقل هشدار می‌دهند که کاهش تعداد مهاجران می‌تواند ظرفیت تولید و رشد اقتصادی را محدود کند و فشار تورمی را افزایش دهد.

hm