نگاهی به چند آمار وحشتناک از جنگ ویتنام
-
نگاهی به چند آمار وحشتناک از جنگ ویتنام
پارس تودی- جنگ ویتنام در کنار آنکه یک رسوایی و شکست برای آمریکای مدعی برترین ارتش جهان بود، یادآور رنجها و جنایات بیشماری است که توسط نظامیان این کشور صورت گرفت.
بر اساس برخی آمارها، شمار کشتههای غیرنظامی ویتنام بیش از دو میلیون نفر برآورد میشود و ۱.۸ میلیون نفر از اتباع دیگر کشورهای همسایه در جریان این جنگ کشته شدند. در ۱۶ مارس ۱۹۶۸ در جریان کشتار "میلای" حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر از شهروندان ویتنام جنوبی توسط سربازان ارتش آمریکا به قتل رسیدند.
به گزارش پارستودی، اکثر قربانیان غیر نظامیان زن و کودک بودند. قبل از قتل، برخی از قربانیان مورد تجاوز، شکنجه و قطع عضو نیز قرار گرفتهبودند. برخی از اجساد نیز در جریان کشتار توسط سربازان قطعه قطعه شدهبودند.
از سال ۱۹۶۵ کشورهای هممرز ویتنام یعنی کامبوج و لائوس نیز بهدلیل کمک سربازان این دو کشور به ویتکنگها هدف حملات هوایی آمریکا قرار گرفتند. تجاوز به زنان، شکنجه دادن آنها و کشتن مردم عادی توسط نیروهای آمریکایی از ۱۹۶۷ بهبعد شدت یافت و جنایت بزرگی در تاریخ جهان ثبت کرد.
سربازان آمریکایی برای اینکه مانع از مخفی شدن چریکهای ویتکنگ در زیر شاخ و برگ درختان و بوتهها شوند، از مواد دیفولیانت (برگ زدا) استفاده کردند. یکی از مشهورترین این مواد «عامل نارنجی» نام دارد. در سال ۱۹۶۹ بهتنهایی بیش از یک میلیون هکتار از جنگلها با استفاده از این عامل نابود شد. در جنایتی وحشتناک حدود ۵۳ میلیون گالن عامل سمی نارنجی از سال ۱۹۶۱ تا ۱۹۷۱ از هواپیماهای آمریکایی پرتاب شد.
برآوردها نشانمیدهد بر اثر این سمپاشیها، ۶۸۹ هزار نفر کشته یا ناقصالعضو شدند و در سالهای بعدی تاکنون ۵۸۱ هزار کودک با اختلالات مادرزادی زاده شدهاند.
«عامل آبی» نیز یکی دیگر از مواد شیمیایی بود. در مجموع طی ده سال ارتش آمریکا نزدیک به ۷۵٬۷۰۰٬۰۰۰ لیتر علفکش شیمیایی و برگزدا بر روی جنگلهای ویتنام، شرق لائوس و بخشهایی از کامبوج فروریخت تا با نابودی این جنگلها از پناه گرفتن ویتکنگها در آنها جلوگیری کند.
برخی از بیماریهایی که در اثر این ماده در این افراد مشاهده شده از این قرار است: تومور بدخیم بافت نرم، سرطانهای دستگاه تنفسی، سرطان پروستات، تومور بدخیم سلولهای مغز استخوان، زایمان زودهنگام، زایمان جنین مرده، نقصهای مادرزادی و غیره.
میلیونها ویتنامی در طول جنگ در معرض عامل نارنجی قرار گرفتهاند. همچنین انواع شکنجههای وحشتناک و بیسابقه که زبان توان بازگویی آنها را ندارد از سوی مستشاران و کارگزاران آمریکایی علیه مردم ویتنام و ویت کنگها تجویز و اجرا شد.
اما ابعاد جنایات آمریکاییها صرفا به نسلکشی و کشتار در ویتنام خلاصه نمیشود بلکه کشورهای همسایه آن نیز که نظامیان آمریکایی در آنها مستقر شدند نیز از این جنایات مصون نبودند. کشورهایی مانند تایلند با تصور ناجی بودن آمریکا پذیرای نیروهای آمریکایی شدند تا عملیاتهای خود علیه ویتنام شمالی را از آنجا انجام دهند اما ماهیت جنایتکارانه آمریکاییها، فجایعی همچون تجاوز به زنان، تبدیل کردن تایلند به مرکز فساد و فحشا و... را رقم زد.
یانوس زیلبربرگ، استاد دانشگاه بریستول، میگوید ساخته شدن محلات چراغقرمز (رد لایت) در اطراف پایگاههای هوایی آمریکا، نتیجه مستقیم حضور نظامی این کشور در تایلند در جریان جنگ ویتنام است».
نتیجه دیگر ماهیت جنایتکارانه آمریکاییها، هزاران کودکی است که در نتیجه تجاوز نظامیان آمریکایی به زنان ویتنامی، تایلندی و یا زنانی که بهخاطر فقر و ترس از جانشان به زندگی موقت با این نظامیان تن در دادهاند به وجود آمدند، در حالی که در نهایت نیز این زنان در بدترین شرایط با فرزندانشان به حال خود رها شدند.
SMR/MMA