درک یک راز قرآنی عامل موفقیت ایرانیان
پارس تودی- موازنه قدرت در دنیا، همهاش به یال و کوپال ظاهری و به چهره ابرقدرتی نیست؛ ایستادگی لازم است. مثلا ملت ایران ایستادگی کرد و پیروز شد - هم در انقلاب هم در وقایع بعد از آن.
خداوند در قرآن در سوره مبارکه فصلت آیه ۳۰ می فرماید:
إِنَّ الَّذینَ قالوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ استَقاموا تَتَنَزَّلُ عَلَیهِمُ المَلائِکَةُ أَلّا تَخافوا وَلا تَحزَنوا وَأَبشِروا بِالجَنَّةِ الَّتی کُنتُم توعَدونَ﴿۳۰﴾
به یقین کسانی که گفتند: «پروردگار ما خداوند یگانه است!» سپس استقامت کردند، فرشتگان بر آنان نازل میشوند که: «نترسید و غمگین مباشید، و بشارت باد بر شما به آن بهشتی که به شما وعده داده شده است!
در اینجا نگاهی انداخته ایم به شرحی از امام خامنهای پیرامون این آیه و مثال ایشان از جامعه ایرانی.
عبودیت خدا
دل و جان ما در برخورد با حوادث روزمرّهی زندگی، به طور دائم در حال فرسایش است. باید حساب این فرسایشها را کرد و جبران آن را با وسایل درست، پیشبینی نمود، و الّا انسان از بین خواهد رفت. ممکن است انسان از لحاظ مادّی و صوری، تنومند و فربه هم بشود؛ اما اگر به فکر جبران این سایشها نباشد، از لحاظ معنوی نابود خواهد شد. «ربّنا اللَّه» یعنی اعتراف به عبودیّت در مقابل خدا و تسلیم در مقابل او. این چیز خیلی بزرگی است؛ اما کافی نیست.
استقامت
لذا میفرماید: «ثمّ استقاموا»؛ پایداری و استقامت کنند و در این راه باقی بمانند. این است که موجب میشود «تتنزّل علیهم الملائکة»، والّا با یک لحظه و یک برهه خوب بودن، فرشتگان خدا بر انسان نازل نمیشوند.گفتن، آسان است؛ عمل کردن، دشوار است؛ استمرار عمل، بمراتب دشوارتر است. بعضی فقط میگویند؛ بعضی این گفته را در عمل هم نشان میدهند، اما نمیتوانند در مقابل حوادث عالم، در مقابل طوفانها، در مقابل تمسخرها، در مقابل طعنهزدنها، در مقابل دشمنیهای غیرمنصفانه طاقت بیاورند، لذا متوقف میشوند؛ بعضی به این اکتفاء هم نمیکنند که متوقف بشوند، عقبگرد میکنند.
انسانی که حزن و اندوه ندارد
انسان وقتی حزن و اندوه ندارد، به خاطر این است که چیزی را از دست نمیدهد. اوّلاً موفّقیتهای این راه زیاد است؛ ثانیاً اگر انسان چیزی را هم از دست بدهد، چون در راه وظیفه و انجام تکلیف الهی است، وجدانش آسوده است؛ مثل خانوادههای شهدا که بچههای آنها شهید شدهاند و داغدیدهاند، اما درعینحال دلهایشان شاد است.
استقامت ایرانی و میوههای شیرین ایستادگی
موازنه قدرت در دنیا، همهاش به یال و کوپال ظاهری و به چهره ابرقدرتی نیست؛ ایستادگی لازم است. مثلا ملت ایران ایستادگی کرد و پیروز شد - هم در انقلاب، هم در جنگی که صدام تحت حمایت آمریکا راه انداخت، هم در دوران بعد از جنگ - امروز هم ایستادگی میکند و پیروز میشود. این فشارهایی که مشاهده می شود - فشار تبلیغاتی، سیاسی، اقتصادی، یارگیریهای خائنانه و رذالتآمیز از درون کشور به وسیله دشمن، به خاطر این است که ملت ایران طبق آیه شریفهی «قالوا ربّنا اللَّه ثمّ استقاموا»، سخن حق و خواستهی مشروع و منطقی خود را که در دست گرفتن امور خود و قطع دخالت بیگانگان و تکیه به حکم و دین الهی است، با صدای رسا اعلام کرده و پای آن محکم ایستاده است.
امروز بواسطه همین استقامت ایرانیها، آمریکا قدرتش، هیمنهاش، ابهت ابرقدرتیاش در چشم ملتها ریخته و ملتها بیدار شدهاند؛ جرئت و جسارت پیدا کردهاند.
نتیجه این است که خدای متعال رحمت و برکتش را نازل میکند؛ «تتنزّل علیهم الملائکة الّا تخافوا و لاتحزنوا». و همانگونه که می بینیم خوف از دشمن در دل جوانان ایرانی نیست.
خدای متعال وعدهی قطعی کرده است که: «انّ الّذین قالوا ربّنا اللَّه ثمّ استقاموا تتنزّل علیهم الملائکة الّا تخافوا و لاتحزنوا»؛ استقامت در راه درست نتیجهاش این است که خدای متعال اندوه و ترس را از یک انسان و یک جامعه سلب میکند و موفقیت را نصیب آنها میکند. این راه خداست.راه خدا فقط به معنای عبادت کردن و در کنج نشستن نیست؛ راه خدا یعنی به سعادت رساندن جامعهی انسانی. ملت ایران این راه را انتخاب کرد؛ یعنی راه عدالت، راه انصاف، راه عبودیت الهی، راه برابری انسانها، راه برادری انسانها با یکدیگر و راه اخلاق نیکو و پسندیده و فضیلتهای انسانی و در این راه پافشاری هم کرده است؛ با سختیهایی که در این راه هست، مقابله کرده و از آنها نهراسیده است. طبیعتا خداوند میوههای شیرین و دلنشین این ایستادگی را به او خواهد چشاند.
عبارات کلیدی: استقامت چیست، استقامت در قرآن، امام خامنهای رهبر ایران، ایران چگونه موفق شد.
X/MMA