چرا دین اسلام، دین خشونت نمایش داده می‌شود؟
(last modified Sat, 09 Mar 2024 07:39:23 GMT )
اسفند ۱۹, ۱۴۰۲ ۱۱:۰۹ Asia/Tehran
  • تصویری از جورج دبلیو بوش، یکی از روسای جمهور آمریکا که با بهانه تروریسم به چند کشور اسلامی حمله کرد و سبب قتل بیش از چند میلیون مسلمان شد.
    تصویری از جورج دبلیو بوش، یکی از روسای جمهور آمریکا که با بهانه تروریسم به چند کشور اسلامی حمله کرد و سبب قتل بیش از چند میلیون مسلمان شد.

خشونت از جمله برچسب‌ها و اتهام زنی‌های ناروا و ناجوانمردانه‌اى است که دشمنان ضدّ اسلام ترویج و ادعا می‌کنند این دین آسمانی با صلح و همزیستی مسالمت آمیز انسان‌ها سازگاری ندارد.

حال این سوال مطرح می شود، به چه علت این دین سرشار از محبت و رأفت دین خشونت و شمشیر معرفی شده است؟ دینی که در کتاب مقدسش یعنی قرآن هر سوره را با نام رحمت خداوند آغاز می کند. در اینجا نگاهی کوتاه می‌اندازیم به 4 علت.

1- غرض‌ورزی‌های سیاسی و استعماری

غرض ورزی‌های استعمار عاملی مهم در ستیز با تفکرات مقاومت گرا

 

متاسفانه منشا اکثر اتهامات و سخنان ناروایی که در این باره گفته و به افکار عمومی تزریق می‌شود، دشمنی‌ها و غرض ورزی‌های سیاسی است.

از آنجا که دین اسلام برخلاف دیگر ادیان الگویی روشن برای اداره سیاسی مبتنی بر توحید، مردم ، تقوا و عدالت دارد و همیشه در پی آن بوده است، جریان‌های سیاسی مافیایی تلاش می کنند با توطئه های گوناگون و طرح شبهات مختلف از جمله وجود خشونت در اسلام و دامن زدن به آن، ملت‌ها را در دام اسلام هراسی انداخته و عملا از شکل گیری این جریان که مزاحم برنامه‌هایشان است، جلوگیری کنند.

 

2- کج فهمی خاورشناسان

تصویری از گلدزیهر یهودی یکی از خاورشناسان موثر در شکل دهی تفکرات نسبت به اسلام

 

 برخی به اصطلاح خاورشناسان، فارغ از عدم درک صحیح متون دینی، عمل و رفتار حاکمان مسلمانان که نه برپایه دین و عدالت که بوسیله شمشیر بر مردم حاکم شده بودند، مساوی و همسان با دیدگاه دین دانسته اند در حالی که درست و صحیح این است که عملکرد شخص و یا اشخاص نباید به پای دین نوشته شود.

خاورشناسان به جای مراجعه به تعالیم اصیل اسلامی، نظریات خود را بر اساس رفتار برخی شاهان و خلفا در مقاطعی از تاریخ اسلام تنظیم و ترویج کرده ‏اند. حاکمانی که اکثر آنها با فریب و زور به حکومت رسیده بودند.

 

3-برجسته شدن جریان‌های اسلامی جعلی، ساختگی و ناقص

رژه کاروان تروریست‌های داعش با خودروها و تجهیزاتی که بطور سازمان یافته‌ای دریافت کرده‌اند

 

از جمله مى‌توان به گروه داعش یا القاعده که مظهر خشونت و بى‌رحمى و ظلم و ستم و بیگانه از اسلام بودند و به عنوان یک جمعیّت ظاهرا اسلامى و با حمایت سرویس‌های امنیتی غربی مدّتى بخشی از حکومت عراق و سوریه و افغانستان را غصب کردند، اشاره کرد. بهترین شاهد مثال برای این وابستگی فارغ از اعتراف برخی مقامات آمریکا، حجم اسلحه‌ایست که این کشورها در این جنگ‌ها به کشورهای مختلف فروختند.

البته مسلمان‌هاى جهان از این مسلمان‌نماها اظهار انزجار و بیزارى کردند و اعمال و کردار آنها را مبتنی بر هویت استعماری و نه ماهیت اسلامی دانسته اند. بهترین گواه ضد مسلمانی رفتار آنها قرآن کریم است که قتل یک بی گناه را برابر با قتل کل مردم جهان می‌داند. خداوند در آیه 32 سوره مائده که سوره پنجم قرآن است، می گوید:

«هر فردی، انسانی را بدون اینکه مرتکب قتل یا فساد در روی زمین شود، بکشد، چنانست که همه انسانها را کشته است.»

 

4-تحریف جهاد به معنای تروریسم

تروریسم ارتباطی به مذهب ندارد

 

اصولاً تمام موجودات زنده برای بقای خود با عوامل نابودی خود در حال مبارزه‌‏اند و تلاش دارند موانع را از سر راه خود بردارند تا بتوانند به کمالات مطلوب خود برسند.

بر این اساس، مسلمانان نیز باید به دفاع از حق خویش که حق مشروع است در برابر دشمنان ایستادگی کنند و راه مقاومت را در پیش گیرند. برای همه معلوم است که چنین دفاعی با فطرت انسانی نیز سازگار است. آیا اگر استعمارگران به مسلمانان حمله کنند، در مقابل مسلمانان نباید پاسخ دهند؟ جهاد همین پاسخ به استعمارگران است و نه تجاوز به دیگری.

اگر جنگ های پیامبر مورد مطالعه قرار گیرد درخواهیم یافت که این جنگ‌ها ماهیت دفاعی داشته و با اصل صلح و مرحمت سازگار است.

قرآن مکررا به نیکی کردن و دوری از ظلم دعوت می کند

 

با سیرى کوتاه در آیات نورانى قرآن مجید، این کتاب دست نخورده و محفوظ از تحریف و سخنان رهبران پاک و معصوم دینى می توان حقیقت را بهتر شناخت. از طرفی توجه به نمونه‌هایى از برخوردهاى اجتماعى و عملى آن بزرگواران و مقایسه با رفتارهاى مدّعیان تمدّن در جهان غرب می توان آفتاب حقیقت را از پشت ابرهاى تاریک مشاهده کرد.

 

عبارات کلیدی: آیا اسلام دین خشونت است؟،  آیا داعش و القاعده آموزه‌های اسلامی دارند؟،  آیا اسلام دین رحمت است؟