مناخیم بگین، تروریست اسرائیلی برنده صلح نوبل
(last modified Sat, 09 Mar 2024 08:07:19 GMT )
اسفند ۱۹, ۱۴۰۲ ۱۱:۳۷ Asia/Tehran
  • مناخیم بگین، تروریست اسرائیلی برنده صلح نوبل
    مناخیم بگین، تروریست اسرائیلی برنده صلح نوبل

پارس تودی-  امروز شنبه 9 مارس 2024، سالروز مرگ "مناخیم بگین"، قصاب "دیر یاسین" است.

این تروریست اسرائیلی  در یک صبح بهاری در آوریل 1948 بدون هیچ اخطار قبلی پیشاپیش گروه تروریستی "ایرگون" به دهکده با صفای "دیر یاسین" واقع بر ارتفاعات مشرف به قدس اشغالی پا گذاشت و تا پیش از غروب آفتاب منطقه ای فلسطینی با پشتوانه قرن ها حیات متمددانه را از هستی ساقط و با خاک یکسان نمود.

در این مطلب به 6 برش از زندگی این تروریست اسرائیلی می پردازیم.

 

1- خانواده

"مِناخیم‌ بگین"، نخسـت‌ وزیر اسبق اسـرائیل‌، از معروفترین‌ شخصیت های‌ افراطی‌ صهیونیست‌ و رهبر گروه‌ دست‌ راستی‌ لیکود در سال 1913 در برست‌ لیتوفسکِ لهستان‌ به‌ دنیا آمد. 

پدرش " ولف دوو بگین " یک صهیونیست افراطی و مادرش "آسیه کوروسوفسکی" از خانواده یک خاخام سرشناس بود.

 

2 - آغاز فعالیت های تروریستی

"مناخیم بگین" در سال 1929 یعنی هنگامی که تنها شانزده سال داشت با شنیدن افکار و نظرات "جابوتینسکی" سخت علاقه مند به راه و  و مسلک ابداعیش یعنی یک صیهونیسم تجدیدنظر طلب گردید.

مناخیم بگین در ابتدای جوانی

این علاقه شدید سبب شد که بدون فوت وقت، به عضویت سازمان تروریستی " بتار" درآید . وی در این سازمان نردبان ترقی را به سرعت طی کرد به طوری که در هفده سالگی به فرماندهی "بتار" در "برست لیتوفسک" در لهستان آن زمان رسید.

در سال 1935 در حالی که سازمان بتار رشد زیادی کرده بود ، مناخیم جزو مقامات سرشناس سازمان محسوب می شد و در اجلاس کنگره جهانی " بتار " که همان سال در " کراکو " برگزار شد در ردیف رهبران سازمان نشست.

 

مناخم بگین؛ تروریست اسرائیلی در کنار همسرش

 

3 - حضور در فلسطین

"مناخیم بگین" در اوایل سال 1942 وارد فلسطین شد.

 

"بگین" پس از ورود به فلسطین به عنوان مترجم زبان انگلیسی برای فرماندهان ارتش ابتدا در شهر حیفا و سپس در بیت المقدس مشغول به کار شد. در سپتامبر همان سال کلیه مسئولیت های سازمان تروریستی بتار فلسطین به عهده اش گذاشته شد.

در سال 1943 سرپرستی سازمان "ایرگون" را که یک تشکیلات نظامی و تروریستی بود به عهده گرفت.

به دنبال آن، طی سالهای 1948 - 1942 به اعمال تروریستی مختلف علیه اعراب فلسطین و نیروهای دولتی انگلیس از قبیل اعدام های جمعی اعراب ، انهدام اماکن عمومی و تخریب دست زد که در بیشتر مواقع این اعمال مورد تأیید ضمنی سرکردگان صهیونیسم قرار می گرفت.

در میان اقدامات تروریستی که او و سازمانش انجام داد ، انفجار هتل " ملک داوود " مقر حکومت انگلیس و از همه بزرگتر و بی رحمانه تر کشتار مردم بی دفاع "دیریاسین" بود.

اقدام تروریستی "بگین" آنقدر فراوان بود که سازمان جاسوسی انگلیس از وی به عنوان بزرگترین تروریست صهیونیست نام برده است.

او یکی از سخنرانی‌هایش در نیویورک را با این جمله آغاز کرد «من یک تروریست سابق هستم!»

 

4 - فعالیت های سیاسی

بعد از تشکیل دولت اسرائیل در سال 1948 ، بگین به تأسیس حزب صهیونیستی فاشیستی حیروت (آزادی) اقدام کرد.

بگین هنگامی که رهبر حزب آزادی بود، برای درخواست کمک مالی سفری به ایالات متحده انجام داد. در طول آن سفر، "هانا آرنت" و برخی دیگر از روشنفکران یهودی، در نامه‌ای سرگشاده به روزنامهٔ نیویورک تایمز وی را رهبر حزبی خواندند که «به‌شدت در سازماندهی، روش‌ها، فلسفهٔ سیاسی و خواستهٔ اجتماعی مشابه حزب‌های نازی و فاشیست است». در این نامه به کشتار دیریاسین که طی آن 240 نفر ساکنین این روستا کشته شدند، اشاره شده‌است. این نامه از جمله توسط آلبرت انیشتین، برندهٔ جایزهٔ نوبل فیزیک، امضا شد.

در سپتامبر 1973 بگین حزب لیکود را با ائتلاف کلیه احزاب دست راستی بنیان گذارد  و در انتخابات 1977 به طور غیر منتظره ای به پیروزی رسید.

 

قصاب "دیر یاسین"یکی از القاب مناخیم بگین است

بعد از پیروزی بگین در انتخابات، صهیونیسم جهانی سعی کرد تا با تبلیغات وسیع خود، چهره قبلی بگین را از خاطره ها بزداید و او را فردی سیاستمدار، اصولی ، صریح و صادق نشان دهد.

 

5- جایزه صلح نوبل

شاید باید گفت جایزه صلح نوبل بیشتر از آن‌که نمادی از صلح باشد، نماد سفیدسازی اسطوره‌های آدم‌کشی است.

درحالی‌که افرادی مثل مهاتما گاندی هیچ‌وقت برنده نوبل نشدند؛ این جایزه در مواقع حساس تاریخ به کسانی داده شده که دست‌شان به خون مردم جهان آلوده است؛ از کیسینجر گرفته تا مناخیم بگین.

بگین در سال 1978 به دلیل مذاکره با مصر و انعقاد پیمان به اصطلاح صلح با "انور سادات" رئیس جمهور این کشور، به صورت مشترک با وی، جایزه صلح نوبل سال را از آن خود کرد.

مسأله ای که باعث اعتراض جهانی گردید.

 

6 - پایان فعالیت های سیاسی و مرگ

بگین بار دوم در سال 1981 به نخست وزیری اسرائیل رسید ولی در سال 1983 به علت کسالت و بروز بیماری از صحنه سیاست کناره گیری کرد.

وی در نهایت در 9 مارس سال 1992 مرد.

عبارات کلیدی: صهیونیسم بین الملل ،  جنایات اسرائیل، قصاب "دیر یاسین"یکی از القاب مناخیم بگین ، جایزه صلح نوبل نماد سفیدسازی اسطوره‌های آدم‌کشی