چگونه اخلاقیات اسرائیلی تجاوزگران جنسی تربیت میکند؟
پارستودی- اسرائیلیها بر این باورند که در "جنگ دائمی" برای بقا، هر اقدامی ولو غیر انسانی قابل توجیه است.
واکاوی زوایای اخلاقی و روانشناختی واقعه وحشتناک تجاوز جنسی به فلسطینیان، میتوانید پرده از ابعاد ایدئولوژیک و همچنین نظام تربیتی صهیونیسم بردارد. از این رو کنکاش آن اهمیت ویژهای دارد. در این یادداشت از مجله پارستودی، سعی شده نگاهی مختصر به بخشی از آن انداخته شود:
در هفتههای اخیر، انتشار تصاویری از تجاوز گروهی به زندانیان فلسطینی توسط نگهبانان اسرائیلی در بازداشتگاه سد تیمن در صحرای نقب، واکنشهای شدید جهانی را برانگیخته است. هرچند این حادثه به شدت تکاندهنده است، ولی بخشی از جامعه اسرائیل به دفاع از این رفتار غیرانسانی پرداختهاند. در پی دستگیری ده سرباز ذخیره که در فیلمهای منتشر شده مشغول به تجاوز به زندانیان فلسطینی بودند، موجی از اعتراضات از سوی گروههای راست افراطی، شامل برخی از وزرای دولت، در حمایت از این افراد برخاست.
ایتامار بن گویر، وزیر امنیت اسرائیل، در این رابطه گفت:
تجاوز گروهی برای امنیت مجاز است.
همچنین، بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی، به جای ابراز نگرانی از خود حادثه تجاوز، از انتشار این فیلمها ابراز خشم کرد و خواستار تحقیق و مجازات افرادی شد که این فیلمها را افشا کردهاند.
این حوادث تنها به چند افراطی خارج از جریان اصلی جامعه اسرائیل محدود نمیشود؛ بلکه نشاندهنده یک مسئله گستردهتر در نظام اخلاقی اسرائیلیها است. رژیم اسرائیل در طول دهه های گذشته به طور سیستماتیک فلسطینیان را از ارزشهای انسانی تهی نشان میدهد و آنان را به عنوان افرادی با استانداردهای اخلاقی کمتر از اسرائیلیها به تصویر میکشد. این فرآیند بدنبال آن است تا در رسانه از فلسطینیان هویت انسانیشان را خلع کند و آنان را به موجوداتی زیستشناختی تقلیل میدهد.
به عبارت دیگر، فلسطینیان به عنوان "حیوانات انسانی" شناخته میشوند، همانطور که فرانسیس فانون، فیلسوف ضد استعمار، این فرآیند سازی استعمارگران را توصیف کرده است.
با این روش، به فلسطینیان به عنوان افرادی که به لحاظ اخلاقی ناتوان و بیارزش هستند، نگریسته میشود و در نتیجه، خشونت و تجاوز به آنان نه تنها غیراخلاقی محسوب نمیشود، بلکه در برخی موارد به عنوان اقدامی اخلاقی توجیه میشود. به این ترتیب، سربازان اسرائیلی که این تجاوزات را مرتکب شدهاند، به دلیل باور به برتری اخلاقی خود و غیر انسان بودن طرف مقابل، احساس گناه نمیکنند و حتی از حمایت بخشهایی بزرگ از جامعه اسرائیلی برخوردار میشوند.
بدین شکل، نظام ارزشی رژیم اسرائیل، با تأکید بر "برتری اخلاقی" سربازان خود به گونهای طراحی شده است که خشونت علیه فلسطینیان را توجیه میکند. رسانههای اصلی رژیم اسرائیل نیز از آن سو به طور معمول اقدامات ارتش این رژیم را، مانند دستور تخلیه شهروندان فلسطینی از مناطق جنگی، به عنوان شواهدی از اخلاقی بودن ارتش اسرائیل به تصویر میکشند، در حالی که واقعیت این است که این شهروندان در مناطق کوچکتر و ناامنتر محبوس میشوند و در نهایت در همان جا هدف قرار میگیرند.
اسرائیلیها بر این باورند که در این "جنگ دائمی" برای بقا، هر اقدامی قابل توجیه است.
فارغ از آن و از نگاه نژادپرستانه غربی، اعتقاد به این که رژیم اسرائیل باید به عنوان نماینده تمدن غرب در مقابل بربریت خاورمیانهای بجنگد، توجیهی دیگر برای خشونتهای اسرائیل علیه فلسطینیان فراهم میکند.
در نهایت، نتیجه این نظام ارزشی معیوب یهودی-صهیونیستی، چیزی جز انحطاط اخلاقی برای انسان این روزگار نیست؛ انحطاطی که میتواند به توجیه اقدامات وحشتناکی مانند تجاوز گروهی منجر شود. الگویافتن از آن در جنگها نیز جوامع مختلف را تهدید میکند. هیچ چیز خطرناکتر از فروپاشی اخلاقی مسلح به باور قاطع به برتری نژادی خود نیست.
منابع:
Moussa, Emad. ۲۰۲۴. How Israel's 'moral compass' justifies the rape of Palestinians. The New Arab
عبارات کلیدی: جنگ غزه، تجاوز جنسی، رژیم صهیونیستی، جنگ اسرائیل و فلسطین
x/mrt