تعطیلی و ادغام تلویزیون «الحره عراق» بازوی پروپاگاندای کنگره آمریکا
(last modified Sat, 07 Sep 2024 10:16:47 GMT )
شهریور ۱۷, ۱۴۰۳ ۱۳:۴۶ Asia/Tehran
  • تعطیلی و ادغام تلویزیون «الحره عراق» بازوی پروپاگاندای کنگره آمریکا
    تعطیلی و ادغام تلویزیون «الحره عراق» بازوی پروپاگاندای کنگره آمریکا

پارس تودی- کانال الحره عراق پس از تصویب کاهش 20 میلیون دلاری بودجه آن در سنای آمریکا، ضمن ادغام در کانال الحره، 160 کارمند خود را اخراج و تعطیلی خود را اعلام کرد.

"جفری گودمن" مدیرعامل شبکه آمریکایی MBN شرکت مادر رسانه‌ای الحره با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: "طرح بازسازی کانال الحره شامل تخلیه مقر این کانال در شهر اسپرینگفیلد در ایالت ویریجینیای آمریکا و کاهش تعداد دفترهای آن در منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا و افزایش حضور میدانی خبرنگاران خواهد بود. به گزارش پارس تودی گودمن اظهار داشت که در این طرح، کانال الحره – عراق در کانال الحره ادغام شده و بیشترین تمرکز آن بر برقراری ارتباط با مخاطبان جوان در منطقه خواهد بود.

بر اساس این گزارش، 30 نفر از کارکنان اخراج شده این شبکه آمریکایی در عراق و 130 نفر در سایر مناطق منطقه و ایالات متحده بودند.

تلویزیون آمریکایی الحره در سال 2004 به زبان عربی تاسیس شد. بخش زیادی از منابع مالی این شبکه توسط کنگره ایالات متحده تامین می‌شود. این شبکه نقش پررنگی در آشوب‌های عراق داشت و پیش از این نیز با خطر مسدود شدن مواجه شده بود.

چند سال پیش در پی اعتراضات گسترده عراقی‌ها به اهانت رسانه عرب زبان "الحره" آمریکا به نهادها و مرجعیت دینی عراق، سازمان ارتباطات و رسانه این کشور فعالیت این رسانه آمریکایی را برای سه ماه به حالت تعلیق در آورده بود.

سازمان ارتباطات و رسانه عراق به عنوان نهاد رسمی نظارت بر فعالیت رسانه‌ها در این کشور در سال 1398 با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که فعالیت این رسانه آمریکایی را به دلیل اهانت‌هایی که به نهادها و نمادهای دینی در عراق مرتکب شده به مدت سه ماه به حال تعلیق در می‌آورد.

سازمان ارتباطات و رسانه عراق در آن زمان، در بیانیه‌ای خواهان عذرخواهی رسمی این رسانه آمریکایی شده بود.

این تصمیم بعد از آن اتخاذ شد که تلویزیون الحره، گزارشی ساختگی درباره شخصیت‌های دینی در عراق منتشر و اعلام کرد که پرونده به اصطلاح فساد دینی را در این کشور مورد بررسی قرار می‌دهد.

در بیانیه سازمان ارتباطات و رسانه عراق آمده بود که در صورت تکرار این گونه تخلفات در آینده، مجازات های سنگینتر علیه این شبکه تلویزیونی آمریکایی وضع می‌شود.

این سازمان در این بیانیه تاکید کرده بود که گزارش این رسانه آمریکایی به دور از اصل تحقیق و پژوهش رسانه‌ای بوده و بسیاری از موارد گزارش در تعارض با اصول کار حرفه‌ای است.

گزارش آن زمان رسانه آمریکایی "الحره" موجی از محکومیت‌ها را در عراق بدنبال داشت.

سازمان حشدالشعبی در واکنش به این اقدام اعلام کرده بود، تلویزیون الحره بدنبال در پیش گرفتن «یک سیاست خبری خصمانه» است.

«قیس‌ الخزعلی» دبیرکل جنبش عصائب اهل الحق عراق نیز این گزارش را «نشانه خطرناکی از سیاست خارجی آمریکا» دانسته بود.

تشکیلات مذهبی سنی عراقی نیز گفته بود که این گزارش سراسر «دروغ» است.

شبکه آمریکایی «الحره» که بعد از اشغال عراق توسط آمریکا آغاز بکار کرد، بازوی رسانه‌ای و پروپاگاندای واشنگتن در مواجهه با جامعه عراق محسوب می‌شود.

بر اساس اعلام رسانه‌های عراقی، آمریکا با استفاده از این رسانه به دنبال تضعیف مرجعیت دینی و ارزش‌ها و عقاید مردم عراق است.

به گفته منتقدان حوزه رسانه در عراق، اقدامات شبکه الحره را می‌توان در راستای یک جنگ نرم برای ایجاد تفرقه و یأس در دل‌های مردم عراق و تخریب روابط عراق با برخی کشورها بویژه ایران، ارزیابی کرد.

عبارات کلیدی: شبکه الحره، مرجعیت دینی عراق، جنگ نرم، آمریکا و عراق

HK