هفت اکتبر چه بلایی بر سر آرامش استعمار خزنده آورد؟
(last modified Mon, 07 Oct 2024 11:00:05 GMT )
مهر ۱۶, ۱۴۰۳ ۱۴:۳۰ Asia/Tehran
  • بنیامین نتانیاهو نخست وزیر
    بنیامین نتانیاهو نخست وزیر

پارس‌تودی - یکی از مهم‌ترین دستاوردهای طوفان الاقصی، فروپاشی اسطوره شکست‌ناپذیری و منحل نشدن رژیم صهیونیستی به عنوان آخرین نهاد استعماری کلاسیک روی زمین بود.

یادداشت دریافتی - هفتم اکتبر ۲۰۲۳، روزی است که به عنوان نقطه عطفی در تاریخ مبارزات ضد استعماری جهان ثبت شده است. این روز، نه تنها یک حرکت نظامی بود، بلکه معنایی ژرف‌تر و عمیق‌تر برای جبهه ضد استعمار به همراه داشت. عملیاتی که از سوی مقاومت ضداستعماری حماس با نام "طوفان الاقصی" آغاز شد، چیزی بیش از یک نبرد فیزیکی بود؛ بلکه تجسمی از مقاومت جمعی یک ملت در برابر سلطه‌ای شریر بود که در قالب اشغال‌گری صهیونیست‌ها جلوه یافته بود. آنچه این عملیات را متفاوت می‌کرد، موفقیت‌های بنیادینی بود که دستاوردهای آن، لرزه بر پایه‌های ساختارهای سلطه‌گری و استعمار خزنده انداخت.

هزینه‌هایی یک ملت برای نجات از استعمار

هیچ حرکت ضد استعماری بدون هزینه نیست. فلسطینی‌ها طی این یک سال با نسل‌کشی و آوارگی گسترده‌ای روبرو شدند. بیش از ۴۲ هزار نفر شهید و ده‌ها هزار نفر زخمی شدند. فقر، گرسنگی و تخریب زیرساخت‌ها نیز از دیگر پیامدهای این مقاومت بود. اما نباید فراموش کرد که این قربانی‌ها، بخشی از هزینه‌ای است که یک ملت برای رسیدن به آزادی و پایان استعمار می‌پردازد. همان‌طور که رهبران مقاومت بارها اعلام کرده‌اند، این نبرد، نبردی برای «وجود» بود؛ برای حفظ هویت و موجودیت ملتی که تحت اشغال و ستم 70ساله مهاجران اروپایی و غربی قرار دارد.

شکست غیرقابل ترمیم

این عملیات با موفقیت‌های راهبردی عمیقی همراه بود. حماس توانست از لحاظ نظامی و اطلاعاتی ضربات بزرگی به رژیم صهیونیستی وارد کند، و این هویت نظامی رژیم را در هم شکست. این موفقیت‌ها همچنین فراتر از یک پیروزی نظامی موقت، بیانگر شکاف‌هایی عمیق در ساختار قدرت اسرائیل بود. رژیمی که با اتکا به ماشین نظامی آمریکا و دستگاه‌های اطلاعاتی خود سعی داشت سلطه‌اش را بر انسان رنج دیده غرب آسیا تثبیت کند، با ضربه‌ای که حرکت دنباله‌دار طوفان الاقصی به آن وارد کرد، دچار شکافی عمیق شد و در ادامه ضرباتی مستمر از سوی یمن، لبنان، عراق و ایران دریافت کرد.

رهبر انقلاب اسلامی ایران، امام خامنه‌ای از این رو و به درستی به این نکته اشاره کرد که رژیم صهیونیستی پس از هفت اکتبر دیگر همان رژیم قبلی نیست و این ضربات غیرقابل ترمیم‌اند.

بیداری جهانی

در سطح بین‌المللی نیز این عملیات، مسئله فلسطین را دوباره به کانون توجه جهانی بازگرداند. در حالی که پیش از آن تلاش‌هایی از سوی برخی قدرت‌های جهانی و منطقه‌ای برای عادی‌سازی روابط با رژیم نامشروع صهیونیستی و به حاشیه راندن مسئله فلسطین انجام شده بود، طوفان الاقصی بار دیگر این مسئله را در دستور کار جهانی قرار داد. تا جایی که کشورهایی چون الجزایر و آفریقای جنوبی پرونده جنایات رژیم صهیونیستی را به دیوان بین‌المللی کیفری کشاندند، و افکار عمومی جهان، از اروپا تا آمریکا، به نفع کنش ضداستعماری فلسطینیان بسیج شد.

عمیق و بنیادین بودن موفقیت‌ها

یکی از مهم‌ترین دستاوردهای طوفان الاقصی، فروپاشی اسطوره شکست‌ناپذیری و منحل نشدن رژیم صهیونیستی به عنوان آخرین نهاد استعماری کلاسیک روی زمین بود. این حرکت عظیم ابهت و هیبت این موجودیت را در هم شکست. موجودیتی که خود را قدرت بلامنازع منطقه می‌دانست. در این میان، فیلم‌های منتشر شده نماهایی از فروپاشی روانی و نظامی یک رژیم خطرناک برای جهان را نشان داد که به مدت ۷۵ سال ادعای برتری نژادی و ایضا نظامی و اطلاعاتی داشت.

نهایت اینکه طوفان الاقصی، نه تنها یک عملیات نظامی موفق بود، بلکه نشان داد که مبارزات ضد استعماری، حتی در بدترین شرایط، می‌تواند جریانی بنیادین و عمیق به راه بیاندازد.

عبارات کلیدی: طوفان الاقصی، جنایات اسرائیل، جنگ غزه، 7 اکتبر