اردیبهشت ۰۴, ۱۴۰۳ ۱۱:۰۴ Asia/Tehran
  • جنگ ایران و اسرائیل، بدون دخالت غربی‌ها چگونه خواهد بود؟
    جنگ ایران و اسرائیل، بدون دخالت غربی‌ها چگونه خواهد بود؟

پارس تودی- با پایان یافتن حمله تنبیهی ایران علیه اسرائیل، تحلیلگران نظامی به بررسی ابعاد این جنگ و نتایج آن پرداختند.

یکی از زمینه هایی که بسیاری از تحلیلگران به آن می پردازند ضعف و قوت سیستم پدافندی اسرائیل است. در حملات 13 آوریل ایران به اراضی اشغالی، گنبد آهنین ناتوانی خود را نشان داد و بسیاری از پهپادها و موشک های ایران از دیوار دفاعی اسرائیل عبور کردند.

حالا، تحلیلگران نظامی به بررسی «چرایی» این مساله و دردسرهایی که اسرائیل در جنگ های احتمالی آتی با آنها مواجه خواهد شد، پرداخته اند.

حمله تنبیهی ایران به اسرائیل؛ جراحتی که بهبود نمی یابد

اظهارات ایهود اولمرت، نخست‌وزیر پیشین اسرائیل در مورد عملکرد سیستم دفاعی رژیم صهیونیستی، تردیدهای بیشتری را در مورد توانایی ها و قابلیت های اشغالگران جهت مقابله با حمله ایران و حملات مقاومت فلسطین در صورت عدم کمک قدرت های بزرگ غربی به وجود آورده است.

اولمرت در بیانیه‌ای گفته است: «ارتش اسرائیل بدون کمک سایر کشورها {متحدینش} موفق به دفع بیش از 75 درصد از اهداف ایران نمی ‌شد».

این اظهارنظر از نظر کارشناس نظامی و مسائل استراتژیک، سرهنگ «حاتم کریم الفلاحی»، اغراق‌آمیز است.

حاتم کریم الفلاحی نیز معتقد است اسرائیل به تنهایی قادر به رهگیری و نابودی 75 درصد از پهپادها و موشک های ایران نبوده و نیست، اما این تحلیلگر نظامی در گفتگویی که با شبکه تلویزیونی الجزیره داشته تاکید کرده است که اسرائیل در مقابل ایران تنها است و به همین دلیل، قادر به جنگ بزرگ با ایران نیست.

به گزارش الجزیره، ایران در سحرگاه جمعه گذشته اعلام کرد که انفجارهایی در آسمان اصفهان رخ داده است و تایید کرد که هیچ حمله موشکی علیه ایران صورت نگرفته و هیچ آسیبی به تاسیسات حساس کشور وارد نشده است. این در حالی است که رسانه های آمریکایی به نقل از مقامات این کشور گفتند که اسرائیل در پاسخ به حملات تلافی جویانه ایران در 13 آوریل، به اصفهان حمله کرده است.

بر اساس تحلیل «حاتم کریم الفلاحی»، حمله ایران حقایق زیادی را در مورد توانایی‌ ها و قابلیت ‌های ارتش اسرائیل فاش کرد. از جمله ضعف های نمود یافته، شکنندگی سامانه پدافند هوایی اسرائیل است. در این میان، ضعف گنبد آهنین بیش از پیش مشخص شد.

گنبد آهنین قبلا نیز نتوانسته بود با موشک ‌هایی که از باریکه غزه پرتاب می ‌شدند، مقابله کند.

الفلاحی در این رابطه می افزاید:

«اسرائیل بدون دخالت 3 قدرت بزرگ متحد خود یعنی آمریکا، انگلیس و فرانسه نمی تواند حتی 25 درصد از موشک های پرتاب شده به سمت اراضی اشغالی را رهگیری و اسقاط کند.»

در حملات اخیر چه سلاح‌هایی به کار گرفته شد؟

بر اساس اعلام الفلاحی، اسرائیل دارای سه سامانه دفاع هوایی گنبد آهنین، فلاخن داوود (David's Sling) و  پیکان است.

علاوه بر اینها، رژیم صهیونیستی دارای هواپیماهای رهگیر و تسلیحات پدافند هوایی مختلفی است که به عنوان سلاحی موثر برای سرنگونی هواپیماهای دشمن استفاده می شوند. با این حال، این تجهیزاتِ قابل توجه نتوانستند در مقابل حملات موشکی و پهپادی ایران بایستند و موشک ها و پهپادها توانستند از خط دفاعی اسرائیل عبور کنند.

کارشناس نظامی و راهبردی الجزیره خاطرنشان می ‌کند که ایران در حمله‌ ای که به اسرائیل انجام داد از سلاح‌ های پیشرفته خود استفاده نکرد و تنها از سلاح‌ های قدیمی خود بهره برد و بسیاری از این پرنده ها را نیز با سرعت کم و به صورت عیان، جهت گمراه کردن دشمن به سمت اراضی اشغالی فرستاد.

شایان ذکر است که آمریکا و انگلیس و فرانسه در دفع موشک‌‌ها و پهپادهای ایران که در 13 آوریل اسرائیل را هدف قرار دادند، شرکت کردند و حمایت مطلق خود را از تل آویو اعلام نمودند، اما اعلام کردند که خواهان تشدید تنش در منطقه نیستند.

تحلیلگر الجزیره با اشاره به این مساله تاکید دارد که در جنگی که فقط ایران و اسرائیل در آن شرکت داشته باشند، رژیم صهیونیستی هیچ شانسی نخواهد داشت.

عبارات کلیدی: جنگ ایران و اسرائیل، جنگ غزه، جنگ ایران و آمریکا، قدرت نظامی ایران

 

 
 

 

 

کلیدواژه