اردیبهشت ۱۶, ۱۴۰۳ ۱۳:۰۳ Asia/Tehran
  • مردم غزه و سرمای سخت و گرمای آتشین

پارس‌تودی- «اسکات اندرسون» معاون مدیر آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) گفت: «افزایش دما، مبارزه با شیوع بیماری را به اندازه ارسال غذا در اولویت قرار داده است.»

روزنامه نیویورک تایمز با اشاره به سختی‌ها و دشواری‌های مردم غزه در فصل گرما در گزارشی آورده است: «زمانی که مریم عرفات، همسرش و سه فرزند خردسالشان از خانه خود در شهر غزه از دست بمباران اسرائیل گریختند، اوج سرمای زمستان بود. این خانواده که مجبور به پناه گرفتن در یک چادر کهنه در دیرالبلح شده بودند، در شب‌های سرد زمستان می‌لرزیدند زیرا نه سوختی برای گرم کردن وجود داشت و نه لباس کافی برای گرم شدن. اکنون با تغییر فصل، شرایط آب‌وهوایی غزه شرجی و گرم شده و همان چادر به مکان غیرقابل تحمل و خفه‌کننده‌ای بدل شده است.»

خانم عرفات که ۲۳ سال دارد و یحیی فرزندنش که روی زانوی او دراز کشیده و از شدت گرما فریاد می‌کشد، می‌گوید:

«انگار چادر آتش گرفته است. به قدری گرم شده که نمی‌توانید تحمل کنید؛ به خصوص کودکان.»

تقریبا دو میلیون فلسطینی در غزه مجبور شده‌اند به دلیل حملات و بمباران رژیم صهیونیستی، خانه‌های خود را به اجبار ترک کنند. آنها در فصل زمستان به دلیل نبود سوخت کافی، از سرما رنج و درد زیادی کشیده‌اند و در چادرهایی زندگی می‌کردند که صرفا نام آنها «چادر» بود و هیچ استانداردی نداشت تا در برابر سرمای زمستان محافظتی ایجاد کند. اکنون در ماه مه و افزایش گرمای هوا تا ۳۹ درجه، نه تنها درختان کمی برای ایجاد سایه وجود دارد بلکه نبود امکانات سرمایشی، چادرها را به مکان «غیرقابل تحملی» بدل کرده است.

«اسکات اندرسون» معاون مدیر آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) گفت: «افزایش دما، مبارزه با شیوع بیماری را به اندازه ارسال غذا در اولویت قرار داده است.»

بر اساس آخرین گزارش‌ها در حملات رژیم صهیونیستی به غزه تاکنون افزون بر34هزار فلسطینی شهید و بیش از 77 هزار نفر نیز مجروح شده‌اند. قریب به هشت هزار نفر نیز همچنان مفقود و زیر آوار هستند که تلاش برای بیرون کشیدن آن‌ها همچنان ادامه دارد. همچنین ۷۳ درصد از شهدا و مجروحان جنگ غزه، زن و کودک هستند.

شاکله رژیم اسرائیل از ۱۹۱۷ با طراحی استعمار بریتانیا و از طریق مهاجرت دادن یهودیان کشورهای مختلف به سرزمین فلسطینی‌ها ایجاد و در سال ۱۹۴۸ موجودیت آن اعلام شد. از آن زمان طرح‌های کشتار جمعی مختلفی برای نسل‌کشی مردم فلسطین و تصاحب تمام سرزمین آن‌ها انجام شده است.

جمهوری اسلامی ایران از حامیان جدی انحلال رژیم استعماری اسرائیل و بازگشت یهودیان به سرزمین‌های اصلی خودشان است.

عبارات کلیدی: گرسنگی در غزه، غذای مردم غزه، مردم غزه چگونه زندگی می کنند، جنگ در غزه