خرداد ۲۴, ۱۴۰۳ ۱۰:۰۷ Asia/Tehran
  • نشریه هیل آمریکا در آرزوی کودتای نظامی در ایران پس از سقوط بالگرد رئیس جمهور
    نشریه هیل آمریکا در آرزوی کودتای نظامی در ایران پس از سقوط بالگرد رئیس جمهور

یادداشتی در سایت نشریه آمریکایی هیل به قلم «شهرزاد احمدی» منتشر شده است که در آن تلاش شده وضعیت سیاسی ایران پس از سانحه برای بالگرد رئیس‌جمهوری ایران بحرانی عنوان شود.

این یادداشت با عنوان "انتخابات ایران می تواند منجر به یک کودتای نظامی دیگر شود" (Iran’s elections could give rise to another military coup) در سایت مورد اشاره، منتشر شده است.

نویسنده «شهرزاد احمدی» دانشیار تاریخ دانشگاه سنت توماس آمریکا با تخصص در امور ایران و عراق است. او ایرانی الاصل است و به دولت آمریکا علیه ایران خدمات می‌دهد. در این گزارش از مجله پارس تودی، نگاهی می اندازیم بر برخی ادعاهای نویسنده این یادداشت و نشریه آمریکایی The Hill.

این یادداشت بر پایه یک فرض عجیب آغاز می‌شود و بر مبنای آن تا انتها پیش می‌رود: «ثبات جمهوری اسلامی قطعا زیر سوال است». نگارنده این یادداشت احساس می‌کند که اگر از واژه «قطعا» استفاده کند؛ پیش فرض اثبات نشده بالا، ثابت خواهد شد. حال آنکه تمامی شواهد و قرائن حاکی از آن است، انتقال قدرت از دولت قبلی به دولت فعلی طبق برنامه و البته بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران پیش می‌رود که چندین دهه قبل تصویب شده است.

در جای دیگری از متن، بیان می‌شود که در جمهوری اسلامی تغییرات غیرمنتظره‌ای رخ داده است. زیرا اکنون چهره‌های طرفدار نظام برای نقش رئیس جمهور رقابت می کنند. نویسنده در حالی ادعا می‌کند که تغییرات غیرمنتظره در جمهوری اسلامی رخ داده که دلیل این ادعا را رقابت چهره‌های طرفدار نظام برای تصدی جایگاه ریاست جمهوری ذکر می‌کند.

نگارنده یادداشت در سایت هیل احتمالا فراموش کرده است که رقبای انتخاباتی در هر نظام سیاسی، افرادی هستند که ساختار سیاسی آن کشور را پذیرفته باشند و در ذیل قانون اساسی آن کشور به رقابت بپردازند. رقابتی که در بسیاری از نقاط دنیا پرحرارت و حتی پرتنش انجام می‌شود و این رویه به هیچ وجه نشان دهنده اضطراری بودن شرایط برای هیچ نظام سیاسی نخواهد بود.

در بخش دیگری از یادداشت «شهرزاد احمدی» نویسنده نشریه هیل، شخصیت‌های ایرانی که توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی ترور شده و به شهادت رسیده اند، به تلفات جمهوری اسلامی تعبیر می کند و به دست داشتن رژیم اسرائیل و آمریکا در این جنایات اشاره‌ای نمی کند. این نوع برخورد یک نویسنده آن هم نسبت به یک نظام سیاسی مشروع نشان دهنده سوگیری و کینه نگارنده و سایت منتشر کننده این یادداشت است.

شهیدان سرلشکر حاج قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس، سرتیپ محمدرضا زاهدی و سرتیپ محمدهادی حاجی رحیمی از مستشاران نظامی ایرانی در سوریه و همچنین سید ابراهیم رئیسی، هشتمین رئیس جمهوری ایران اسامی مورد اشاره این متن جانبدارانه است. در ادامه ادعا می‌شود تنها یک عضو کلیدی باقی مانده است که ممکن است همه آن را حفظ کنند و آن رهبر ایران، سیدعلی خامنه‌ای هست.

باید از نگارنده یادداشت سایت هیل پرسید که چگونه همه می‌توانند رهبر را حفظ کنند در حالی که تنها عضو کلیدی باقیمانده خود ایشان باشند؟ همچنین می‌توان این سوال را مطرح کرد که چطور فرماندهان نظامی ایران تنها همین افراد هستند و بقیه فرماندهان نظامی ایران، اعضای کلیدی باقی مانده در ساختار سیاسی ایران نیستند؟

همچنین نویسنده یادداشت در یک پیش بینی کودکانه ادعا می‌کند پس از رهبر فعلی جمهوری اسلامی، فرزند وی سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر ایران خواهد شد. ادعایی محال که به تعبیر ایرانی‌ها مرغ پخته را به خنده وا می دارد و نشان از جهل بسیار بالای نویسنده از ساختار انتخاب رهبری در ایران و عدم جایگاه سیاسی خانواده رهبر انقلاب است.

در پایان این یادداشت با مقایسه تشییع پیکر سیدابراهیم رئیسی و تشییع پیکر سردار سلیمانی که 5 سال قبل از آن بوده است بیان می‌شود جمعیت کمتری در این مراسم شرکت داشته اند و به گفته نویسنده، این نشان می‌دهد سرمایه اجتماعی جمهوری اسلامی کاهش یافته است. این در حالی است که در برخی از شهرها مانند مشهد، تشییع آیت الله رئیسی شلوغ تر و پرجمعیت تر از تشییع سردار سلیمانی بود.

نهایتا اینکه، این یادداشت بیش از آنکه یک تحلیل قابل تامل باشد، یادداشتی مبتنی بر شنیده‌های شخصی و آرزوها و توهمات یک جریان تندروی آمریکایی ضد ایرانی است که اتفاقا درک صحیحی از رویدادهای داخل ایران ندارد. یادداشتی که در هیچ بندی، روی فکت و سند به خود نمی‌بیند و صرفا ابزاری برای نشان دادن کینه نویسنده و نشریه هیل، به نظام جمهوری اسلامی ایران است.

لازم به ذکر است، کودتای نظامی 1953 در ایران که با نام کودتای 28 مرداد شناخته می شود، همان سرنگونی نخست‌وزیر منتخب یعنی محمد مصدق توسط ایالات متحده و انگلیس و با استفاده از عناصر نفوذی در ارتش ایران و برای حفظ حکومت سلطنتی وابسته به غرب و محمدرضاشاه پهلوی بود.

عبارات کلیدی: انتخابات در ایران، کودتای آمریکا و انگلیس در ایران، سیدابراهیم رئیسی کیست؟، سانحه بالگرد در ایران، ایران و آمریکا 

MT/MMA

کلیدواژه