جایزه ادبی بریکس کلید خورد؛ پیوند فرهنگ‌ها با زبان ادبیات
(last modified Tue, 01 Jul 2025 13:32:25 GMT )
تیر ۱۰, ۱۴۰۴ ۱۷:۰۲ Asia/Tehran
  • نشست خبری جایزه ادبی سازمان بریکس در مسکو
    نشست خبری جایزه ادبی سازمان بریکس در مسکو

پارس‌تودی- نشست خبری جایزه ادبی سازمان بریکس با حضور مقامات روس و برخی نمایندگانی از کشورهای عضو این سازمان در مسکو برگزار شد.

نشست خبری ویژه جایزه ادبی بریکس روز سه شنبه در مسکو برگزار شد؛ جایزه‌ای بین‌المللی که در نوامبر ۲۰۲۴ و در چارچوب مجمع ارزش‌های سنتی پایه‌گذاری شده است. به گزارش پارس‌تودی به نقل از شبکه تلویزیونی بریکس، شرکت‌کنندگان این رویداد، بر اهمیت تبادل فرهنگی و نقش ادبیات در گسترش همکاری‌های بشردوستانه میان کشورهای عضو بریکس تأکید کردند.

در این نشست سرگئی استپاشین، رئیس اتحادیه کتاب روسیه، دیمیتری کوزنتسوف، رئیس مجلس دومای دولتی روسیه و رئیس دبیرخانه جایزه، به همراه اعضای کمیته برگزارکننده و نمایندگانی از کشورهای بریکس حضور یافتند.

چشم‌اندازهای همکاری فرهنگی توسط دکتر شعیب خان از هند، استاد میهمان دانشگاه بمبئی، دکتر عبدالخالق عبدالله از امارات متحده عربی و مسعود احمدوند، رایزن فرهنگی ایران در روسیه، مورد بررسی قرار گرفت.

مسعود احمدوند تأکید کرد: «ادبیات می‌تواند گفت‌وگوی صلح‌طلبانه را تقویت کند، ملت‌ها را به حمایت از یکدیگر تشویق نماید و بستری برای شنیده شدن صداهای نو فراهم آورد. بیایید باور داشته باشیم: قلم نویسنده از شمشیر نیرومندتر است.»

همچنین پیام‌های ویدیویی از سوی دوحه مصطفی عاصی، نماینده مجلس مصر، دکتر جان یو از چین (عضو کمیته برگزارکننده)، و نوبونتو هلازو-وبستر، نماینده مجلس آفریقای جنوبی ارائه شد.

سرگئی استپاشین هم در این مراسم تصریح کرد که جایزه ادبی بریکس با هدف تقویت گفت‌وگوی میان‌فرهنگی و ترویج ارزش‌های سنتی ایجاد شده است. او گفت: «ادبیات می‌تواند تعصبات را از میان بردارد، همدلی ایجاد کند و درک متقابل میان ملت‌ها را گسترش دهد.»

دیمیتری کوزنتسوف، رئیس مجلس دومای دولتی روسیه هم به فعالیت گروه پژوهشی ارزش‌های مشترک اشاره کرد. 

او افزود: «احترام متقابل، همبستگی، صلح‌جویی، مهرورزی و توسعه، بی‌تردید در این فهرست جای خواهند گرفت.» قرار است این ارزش‌ها و فهرست نامزدها در ماه سپتامبر و طی نشستی در برزیل معرفی شوند. کوزنتسوف همچنین از تأسیس شبکه ادبیات بریکس خبر داد؛ انجمنی بین‌المللی متشکل از نویسندگان و ناشران کشورهای عضو بریکس.

دکتر شعیب خان نیز یادآور شد که نویسندگان، بازتاب‌دهنده واقعیت‌های جامعه هستند و شرایط اجتماعی را منعکس می‌کنند. دکتر عبدالخالق عبدالله نیز ابراز امیدواری کرد که کشورهای بریکس، مدارا را به عنوان یکی از ارزش‌های بنیادین ترویج دهند.

از هر کشور، سه نویسنده برای این جایزه نامزد خواهند شد. انتخاب برندگان در سه مرحله انجام می‌شود: فهرست اولیه در سپتامبر در برزیل، فهرست نهایی در اکتبر در شانگهای و معرفی برنده نهایی در نوامبر در مسکو. همچنین جایزه‌ای ویژه برای «بهترین اثر نخست» در نظر گرفته شده که در جشنواره هنری بریکس در شهر خاباروفسک به برنده اهدا خواهد شد.
x/hk