از مدارس مرگ و پروژه عقیم سازی آمریکا چه می‌دانیم؟
(last modified Sun, 23 Jun 2024 08:37:33 GMT )
تیر ۰۳, ۱۴۰۳ ۱۲:۰۷ Asia/Tehran
  • از مدارس مرگ و پروژه عقیم سازی آمریکا چه می‌دانیم؟
    از مدارس مرگ و پروژه عقیم سازی آمریکا چه می‌دانیم؟

پارس‌تودی- تصویری که از ایالات متحده آمریکا در سطح افکار عمومی جهان وجود دارد با واقعیات این بزرگترین کشور مدعی دفاع از حقوق بشر تفاوت زیادی وجود دارد. ایالات متحده روی خون میلیون‌ها بومی و برده هایی استوار شده است که از آفریقا به آمریکا برده شدند.

تحقیقات نشان می‌دهند که برای بیش از 100 سال کودکان بومی در آمریکا پس از انتقال اجباری به مدارس شبانه‌روزی، مورد آزار و سوءاستفاده جنسی کارکنان این مدارس قرار گرفتند. به گزارش مجله پارس‌تودی به نقل از دیلی میل، دولت فدرال آمریکا در چارچوب تلاشی نظام‌مند برای از بین بردن جامعه بومی این کشور بین سال‌های 1819 تا 1969 بیش از 500 مدرسه شبانه‌روزی ویژه کودکان بومی برای جداکردن این کودکان از خانواده‌هایشان تاسیس کرد. تحقیقات واشنگتن پست نشان می‌دهد که چگونه این مدارس راه را برای جنایت بیماران جنسی باز کردند.

در واقع در این مدارس دو جنایت بزرگ رخ داده است. یکی اینکه سفیدپوستان مهاجر اروپایی با هدف نسل‌کشی بومیان و استحاله و بی هویت کردن آنها به موازات قتل‌عام سرخ پوستان، هزاران کودک آنان را در مدارسی جمع کردند که هدف از آن نابودی جوامع سرخ پوست آمریکایی بود. جنایت بزرگتر را کلیسای واتیکان نسبت به کودکان انجام داد تا آنجا که پاپ فرانسیس به دلیل نقش کلیسای کاتولیک در سوءاستفاده از مردم بومی کانادا، پس از کشف صد‌ها قبر بدون علامت در محوطه مدارس شبانه‌روزی سابق  عذرخواهی کرد. آزار‌ها و سوءاستفاده‌های جنسی در مدارس شبانه‌روزی ویژه کودکان بومی در آمریکا و کانادا در سال‌های پایانی عمر این مدارس در دهه‌های 1950 و 1960 رخ داده است. یعنی هر چقدر دولت آمریکا و کانادا متمدن تر و مدعی بشر دوستیشان بیشتر شده روحیه نژادپرستی و برتری جویی آنها نیز بیشتر شده است. یک کشیش کاتولیک سابق اعتراف کرد وقتی با ادعا‌های سوءاستفاده جنسی روبرو شد، متوجه شده که این مدارس سرزمین عجایب جنایت‌کاران بودند.

 

 

پروژه عقیم‌سازی و برده کشی

در 1930، اداره امور بومیان و سرخپوستان آمریکا به عقیم کردن زنان سرخپوست از طریق برنامه خدمات بهداشت بومیان پرداخت. این عقیم‌سازی به اسم بهداشت زنان سرخپوست انجام گرفت و در برخی موارد حتی بدون اطلاع زنان بود. داده‌های آماری نشان می‌دهد که اوایل دهه 70 میلادی، بیش از 42 درصد از زنان سرخپوست در سن باروری عقیم شده بودند.

 جمعیت 13 مستعمره آمریکا بین سال‌های 1625 تا 1775 از 2 هزار نفر به 2 میلیون و 400 هزار نفر افزایش یافت در حالی که بومیان منطقه شمال شرقی آمریکا آواره و بی‌خانمان شدند.  پس از استقلال از بریتانیا و تشکیل رسمی ایالات متحده در سال 1776 میلادی، سیل مهاجرت به سمت آمریکا روانه شد. مهاجران اروپایی با قبایل بومی از قبیل آپاچی، چروکی، شاین، شینوک، ناواهو و سیوکس درگیر و نسل آنها را منقرض کردند.

«دیوید ای. استنارد» در کتاب خود با عنوان «هولوکاست آمریکایی: تسخیر دنیای جدید» American Holocaust: The Conquest of the New World معتقد است که حدود 100 میلیون نفر از بومیان نیمکره غربی زمین به دست اروپایی‌ها و فرزندان آنها طی پنج قرن کشته شدند. با وجود حقوق مسلمی همچون حق زندگی، آزادی و خوشبختی در اعلامیه استقلال آمریکا اما این حقوق برای همه ساکنین آمریکا نبود. در واقع استقلال آمریکا بر پایه تبعیض نژادی و برتری جویی شکل گرفت. سفید پوستان مهاجر اروپایی یک سیستم برده‌داری داشتند که آن را به قاره آمریکا آوردند. تخمین زده می‌شود که بین قرون 16 تا 19 میلادی حدود 35 میلیون مرد، زن و کودک از آفریقا به دنیای جدید آوردند.

بر پایه داده‌های پایگاه تجارت برده ترانس- آتلانتیک، حدود 12.5 میلیون نفر از کسانی که به آمریکای شمالی آورده شدند، به عنوان نیروی کار آزاد در مزرعه، تحت شرایط طاقت‌فرسایی کار می‌کردند.

 

سیاه پوستان یک سده قبل از اینکه حقوق و آزادی‌های مدنی خود را به دست آورند، ناچار بودند که برای سفیدپوستان در ارتش آمریکا بجنگند. در جنگی که سال 1861 به وقوع پیوست و تا 1865 ادامه داشت، 750 هزار سرباز و شمار نامعلومی غیرنظامی کشته شدند. قانون تبعیض نژادی در آمریکا تا دهه 1960 میلادی ادامه داشت تا آنکه جنبش حقوق مدنی آمریکا شکل گرفت و با ترور «مارتین لوتر کینگ» تمام شد و قانون تبعیض نژادی لغو گردید.

با وجود لغو قانون تبعیض نژادی همچنان بومیان و سیاهوپستان آمریکا با تبعیض و بی عدالتی مواجه هستند. یکی از مشکلات بزرگ آمریکا همین شکاف و نابرابری در جامعه آمریکا است. این شکاف و نابرابری موجب دو قطبی در جامعه آمریکا شده است. البته در خارج از آمریکا نیز ایالات متحده  کارنامه سیاهی از نسل کشی و جنایت در آمریکای جنوبی تا شرق و غرب آسیا دارد.

 

عبارات کلیدی: کشتار بومیان، بومیان قاره آمریکا، جنگ داخلی آمریکا، بردگان در قاره آمریکا

X/MMA