تیر ۰۶, ۱۴۰۳ ۱۲:۵۲ Asia/Tehran
  • حمایت بیش از 70 درصدی ایرانیان از قدرت هسته‌ای با وجود تحریم های غرب

پارس تودی- طبق یک بررسی جدید، به رغم تحریم‌ها و اعمال فشار کشورهای غربی، بیش از 70 درصد ایرانیان از تبدیل کشورشان به یک قدرت هسته ای حمایت می کنند.

شش سال پس از خروج «دونالد ترامپ» رئیس جمهور پیشین آمریکا از توافق هسته ای با ایران موسوم به برجام، و تقریباً چهار سال از زمانی که جانشین وی، «جو بایدن» نتوانست دوباره به آن بپیوندد، ایالات متحده هنوز هیچ سیاست روشن و منطقی در قبال ایران ندارد. به گزارش پارس تودی، نشریه «امریکن کانسرواتیو» دراین زمینه با نقد سیاست های آمریکا علیه قدرت هسته ای ایران نوشت: اگر معیار موفقیت با انکار توانایی هسته‌ای ایران تعریف شود، پس این سیاست شکست خورده است، چرا که ایران بشدت توانا شده است.

نویسنده مطلب تاکید می کند: تهدیدات و اقدامات کشورهای غربی به نوبه خود می‌تواند ایران را وادار کند که «ان پی تی» را کنار بگذارد، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را اخراج کند و به افزایش توانایی‌ها حتی در جهت تولید تسلیحات هسته‌ای دست بزند.

چنین اقدامی  طبیعتا هم می تواند در میان نخبگان و هم در بین عموم مردم ایران محبوب باشد، چرا که ظلم بی منطق غرب علیه کشورشان و کشورهای دیگر را می بینند.

تازه ترین نظرسنجی ها در این زمینه حاکی است: تقریباً 70 درصد از ایرانیان از داشتن قدرت هسته ای کشورشان با وجود تحریمهای غرب حمایت می کنند.به گفته «کلسی داونپورت» از انجمن کنترل تسلیحات مستقر در ایالات متحده، اگر ایران در تلافی فشار غرب تصمیم به تولید اورانیوم با درجه تسلیحاتی بگیرد، ممکن است تا یک هفته طول بکشد. بعد از آن، ایران از شش ماه تا یک سال زمان می برد تا بمب بسازد. چنین تحولی یک معضل جدی را پیش روی ایالات متحده قرار می دهد: تحمل بمب ایران یا اقدام نظامی برای جلوگیری از آن؟

گزینه اول از نظر سیاسی برای هر رئیس جمهور ایالات متحده ناخوشایند و ناممکن است؛ و دومی، مستلزم تهاجم تمام عیار به کشوری چهار برابر بزرگتر از عراق با ارتش و شبکه ای از متحدان و نیابت های بسیار قوی و قدرت عظیم نظامی، تکنولوژیکی و انسانی غیر قابل مقایسه است که از توان آمریکا کاملا خارج است.

وضعیت فعلی همچنین نشان می دهد تلاش‌های غرب برای منزوی کردن ایران در حال تزلزل است. «امریکن کانسرواتیو» در ادامه می نویسد: یک اقدام به مراتب بهتر برای ایالات متحده، پیوستن مجدد به برجام یا مذاکره برای یک توافق جایگزین واقع بینانه است. این امر به واشنگتن اجازه می‌دهد تا بر چالش‌های امنیت ملی خود متمرکز شود. این چالش ها شامل اصلاح مرز با مکزیک، اصلاح تعامل با روسیه و تمرکز بر تنها رقیب همتای ژئوپلیتیکی آمریکا، یعنی چین است.

عبارات کلیدی: قدرت هسته ای ایران، منزوی کردن ایران، شکست سیاست های غرب، جنگ با ایران

AT

کلیدواژه