تحلیلگر مراکشی: طائفه‌گرایی پروژه طاعونی صهیونیست‌ها در غرب آسیاست
https://parstoday.ir/fa/world-i17694
پارس‌تودی-یک تحلیلگر مراکشی هشدار داد که رژیم صهیونیستی با سوءاستفاده از شکاف‌های قومی و مذهبی، در حال دامن زدن به 'طاعون طائفه‌گرایی' در غرب آسیا است.
(last modified 2025-07-28T09:15:22+00:00 )
مرداد ۰۵, ۱۴۰۴ ۱۱:۳۹ Asia/Tehran
  • حسن اورید تحلیلگر مراکشی
    حسن اورید تحلیلگر مراکشی

پارس‌تودی-یک تحلیلگر مراکشی هشدار داد که رژیم صهیونیستی با سوءاستفاده از شکاف‌های قومی و مذهبی، در حال دامن زدن به 'طاعون طائفه‌گرایی' در غرب آسیا است.

به گزارش پارس‌تودی به نقل از ایسنا، «حسن اورید» «Hassan Aourid» از چهره‌های برجسته سیاسی مراکش، در مقاله‌ای با عنوان اسرائیل و رهاسازی طاعون در غرب آسیا به تحلیل نقش رژیم صهیونیستی در تشدید اختلافات قومی و مذهبی در منطقه  پرداخت. وی با اشاره به حمله اسرائیل به بهانه حمایت از دروزی‌های سویداء به سوریه، معتقد است که  تهدید جدی و اجتناب‌ناپذیری برای تمامیت ارضی سوریه و تضعیف این کشور وجود دارد.

«اورید» هشدار داد که  این خطر صرفاً متوجه سوریه نیست و این روند می‌تواند به سایر کشورهای منطقه، از جمله مراکش نیز سرایت کند.

او رخدادهای اخیر در سویداء و دخالت مستقیم رژیم صهیونیستی را در سوریه، نه رویدادهایی تصادفی، بلکه آزمایشی برای طراحی مجدد منطقه می‌داند؛ چیزی شبیه سایکس-پیکوی جدید، اما بسیار عمیق‌تر و پیچیده‌تر از تقسیمات استعماری اولیه، که هدفش تقسیم تقسیم‌شده‌ها و تجزیه تجزیه‌شده‌ها است.

وی این تحولات را نه صرفاً انفجار فرقه‌ای بلکه نوعی سندرم خطرناک می‌داند که درصدد بازنویسی جغرافیای سیاسی منطقه بر مبنای مرزهای مذهبی و قومی است؛ پدیده‌ای که حتی می‌تواند غرب جهان عرب را نیز در بر بگیرد.

اورید در مقاله خود تأکید می‌کند که ایده شکل‌دهی دولت‌های غرب آسیا بر پایه طوایف، مدت‌ها است در ادبیات راهبردی رژیم صهیونیستی مطرح شده و اکنون از سطح تئوری به سیاست رسمی ارتقا یافته است.

این کارشناس سیاسی تاکید می‌کند که نکته جدید در این راهبرد رژیم صهیونیستی آن است که دیگر با حدس و گمان‌های پژوهشی یا تحلیل‌های اندیشکده‌ها مواجه نیستیم و اسرائیل با اقداماتی چون تحریکات نظامی در سوریه، اشغال منطقه جولان، بمباران حومه دمشق، فشار بر لبنان و تهدیدهای مستمر علیه اردن، به‌طور مستقیم درپروژه طائفه‌گری دخیل است.

اورید می‌نویسد: آنچه طاعون فرقه‌گرایی را تغذیه می‌کند، بهره‌برداری خارجی از تفاوت‌ها و تسلیح گروه‌های فرقه‌ای است، اما این طاعون در جامعه‌ای رشد می‌کند که از ایمنی هویتی برخوردار نیست.

fz