نه محکم اندونزیاییها به کالاهای اسرائیلی
پارس تودی- مردم اندونزی همگام با تظاهرات میلیونی در حمایت از فلسطین در آخر هر هفته، استفاده از محصولات شرکتهای مرتبط با اسرائیل را نیز متوقف کرده و بدین ترتیب میلیونها دلار به این شرکتها ضرر زدهاند.
به گزارش پارس تودی به نقل از فارس؛ «کیافسی» تنها در ۴ماهه اول سال ۲۰۲۴، ۲۱.۵ میلیون دلار بهخاطر تحریم محصولاتش توسط مردم اندونزی، متضرر شده است. توقف خرید محصولات این رستورانهای زنجیرهای در اندونزی موجب شده است تا درآمد این شرکت ۶۰ برابر در مقایسه با ۴ماهه اول سال ۲۰۲۳ کاهش داشته باشد.
«مکدونالد» و «پوما» نیز از دیگر شرکتهایی هستند که توسط حامیان فلسطین در جاکارتا تحریم شدهاند.
اندونزی از جمله ۵ کشور برتری به شمار میرود که محصولات کارخانهها و شرکتهای مرتبط با رژیم صهیونیستی را تحریم کردهاند.
نظرسنجیهای انجام شده بین ۱۵ هزار نفر از ۱۵ کشور جهان از جمله فرانسه، عربستان سعودی، انگلیس و آمریکا نشان میدهد که دستکم از هر سه نفر، یک نفر، برندها و مارکهای مربوط به شرکتهای حامی و یا مرتبط به اسرائیل را بایکوت کردهاند.
بر اساس این نظرسنجی، سه کشور مسلمان عربستان سعودی، امارات و اندونزی جز ۵ کشور برتر تحریمکننده محصولات اسرائیلی به شمار میروند.
درحالیکه دولت عربستان در تکاپو برای عادیسازی روابط خود با رژیم صهیونیستی است؛ ۷۱ درصد از مردم این کشور اعلام کردهاند که برای نشاندادن حمایت خود از فلسطین، استفاده از محصولات اسرائیلی را متوقف و آنها را بایکوت کردهاند.
در نظرسنجی انجام شده توسط مؤسسه واشنگتن در ماه دسامبر، ۹۶ درصد از مردم عربستان اذعان کردهاند که کشورهای عربی باید در پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، ارتباط خود با رژیم صهیونیستی را قطع کنند. در امارات هم ۵۷ درصد از مردم اعلام کردهاند که محصولات اسرائیلی را در فهرست سیاه خود قرار دادهاند.
در سطح جهانی به طور متوسط ۳۷ درصد از مردم به بایکوت محصولات مرتبط با رژیم صهیونیستی پرداختهاند. این در حالی است که آمار در کشورهای عربی و مسلمان از متوسط جهانی بیشتر است.
در ماه مارس، صاحبان استارباکس مجبور شده بودند ۲ هزار نفر از کارکنان خود در خاورمیانه و شمال آفریقا را به دلیل تحریم محصولاتشان توسط مردم این مناطق، اخراج کنند.
مسئولان مکدونالد هم اعلام کردهاند که فروش محمولات این شرکت در کشورهای مسلمان از جمله مالزی و اندوزی و همچنین در سطح خاورمیانه کاهشیافته است.
تحریم محصولات خارجی مرتبط با اسرائیل به افزایش فروش محصولات داخلی کشورهای غرب آسیا منجر شده است.
بسیاری از مردم کشور عمان با کنارگذاشتن نوشیدنیهای خارجی شرکتهای مرتبط با رژیم صهیونیستی به سراغ برندهای عربستان سعودی رفتهاند.
بنا بر نظرسنجیهای انجام شده، با عدم استفاده مردم حامی فلسطین از محصولات خارجی، فروش محصولات داخلی در عربستان و امارات نیز افزایشیافته است. شرکتهای پاکستانی نیز به تولید محصولات جایگزین برای محصولات اسرائیلی پرداختهاند.
تحریم محصولات اسرائیلی در شرایطی انجام میشود که این رژیم با فروپاشی اقتصادی مواجه است. مسئولان و رسانههای رژیم صهیونیستی بارها در طول ماههای اخیر در مورد شرایط بد اقتصادی این رژیم هشدار دادهاند.
شرایط اسرائیل آنچنان بغرنج است که کاهش صادرات چیزهای سادهای مانند گوجه و خیار سبز میتواند اقتصاد آنها را فلج کند. این رژیم در حالی همچنان به جنایتهای خود در غزه ادامه میدهد که تابهحال بالغ بر ۴۰ هزار غیرنظامی در این سرزمین به شهادت رسیدهاند و دستکم ۱۰ هزار نفر هم مجروح شدهاند.
عبارات کلیدی: تحریم کالاهای اسرائیلی، کشور مسلمان اندونزی، محصولات اسرائیلی