سیاست‌های تحریمی آمریکا، ابزار تضعیف اقتدار و پیشرفت کشورها
(last modified Wed, 23 Oct 2024 09:41:07 GMT )
آبان ۰۲, ۱۴۰۳ ۱۳:۱۱ Asia/Tehran
  • سیاست‌های تحریمی آمریکا، ابزار تضعیف اقتدار و پیشرفت کشورها
    سیاست‌های تحریمی آمریکا، ابزار تضعیف اقتدار و پیشرفت کشورها

پارس‌تودی- سیاست‌های تحریمی آمریکا علیه برخی از کشور‌ها، با ادعاهای مختلف، باعث شده است تا ماهیت یکجانبه‌گرایی این کشور برای همگان بیش از پیش نمایان شود.

به گزارش پارس‌تودی و به نقل از خبرگزاری مهر، «جانت یلن» وزیر خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که واشنگتن هفته آینده «تحریم‌های جدید و سختی» را علیه کشورهای ثالثی اعمال می‌کند که به ادعای او در تقویت ارتش روسیه و اقدامات آن در اوکراین کمک می‌کنند.

سیاست تحریمی آمریکا علیه روسیه در حالی است که این کشور از جنایات اسرائیل در غزه و لبنان حمایت کرده است و به همراه انگلیس، طی یکسال اخیر فقط چندین بار مدعی تحریم وزیران افراطی کابینۀ «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم اسرائیل شده است؛ ادعایی که تا کنون به مرحله عمل نرسیده است.

در همین حال، آمریکا با تکرار برخی مواضع ضدایرانی، شش شرکت چینی را به دلیل حمایت از توسعه تسلیحات ایران و همچنین نوسازی ارتش چین به فهرست سیاه صادراتی اضافه کرده است.

وزارت بازرگانی آمریکا ادعا کرد که این شرکت ها با حمایت از برنامه تسلیحاتی تهران و ارتش چین بر خلاف امنیت ملی آمریکا عمل می کنند.

 از سوی دیگر، وزارت بازرگانی، صنعت و امنیت آمریکا ۹ نهاد پاکستانی را  نیز به بهانه نقض قوانین کنترل صادرات و توسعه برنامه‌های تسلیحاتی و پهپادی به فهرست به اصطلاح سیاه خود اضافه و علیه آنان اعمال ممنوعیت کرد.

ماه گذشته پاکستان در واکنش به اقدام پیشتر ایالات متحده در تحریم‌ برخی از شرکت‌ها و اتباع چینی به اتهام تامین اقلام مرتبط با برنامه‌های موشکی اسلام‌آباد، اعلام کرد: این اقدام واشنگتن بیانگر رویکرد دوگانه آن در قبال رژیم‌های جهانی عدم اشاعه است و پاکستان آن را مغرضانه با انگیزه‌های سیاسی تلقی می‌کند.

در حالی که آمریکا و کشور‌های غربی، همچنان به حمایت‌های تسلیحاتی به اوکراین با هدف ضربه زدن به روسیه ادامه می‌دهند، واشنگتن سه نهاد اماراتی و یک نهاد مصری را نیز به‌دلیل نقض تحریم‌های مرتبط با جنگ اوکراین به لیست سیاه  افزود.

فارغ از تحریم‌های با موضوع نظامی، تحریم‌های دیگر آمریکا نیز علیه مردم کشورهای مختلف در جریان است. برای نمونه تحریم‌های علیه کوبا  چند روزی است مردم این کشور‌ها را با بحران قطعی برق مواجه کرده است.

«برونو رودریگس» وزیر امور خارجه کوبا با انتشار مجموعه پیام‌هایی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس، آمریکا را به عنوان مسئول اصلی مشکلات انرژی این جزیره معرفی و تاکید کرد: «خسارت‌های ناشی از تحریم ایالات متحده در تنها ۱۸ روز، معادل هزینه نگهداری سالانه سیستم ملی برق است».

به گفته رودریگس، اگر تحریم‌های واشنگتن علیه هاوانا وجود نداشتند، قطع برقی که کوبا را تحت تاثیر قرار داده است، رخ نمی‌داد.

 

عبارات کلیدی: تحریم‌های آمریکا علیه ایران، یکجانبه گرایی چیست؟ حمایت‌های تسلیحاتی غرب از اوکراین، جنگ افروزی غرب.

fz/mrt