تداوم اقدامات ضدایرانی آمریکا؛ 4 دهه تقلای نافرجام
(last modified Sun, 03 Nov 2024 04:32:57 GMT )
آبان ۱۳, ۱۴۰۳ ۰۸:۰۲ Asia/Tehran
  • تداوم اقدامات ضدایرانی آمریکا و موضع گیری‌های دوگانه
    تداوم اقدامات ضدایرانی آمریکا و موضع گیری‌های دوگانه

پارس‌تودی- واشنگتن هم‌چنان اصرار بر تداوم سیاست‌ها و اقدامات یکجانبه آمریکا علیه ایران دارد و در دوره ریاست جمهوری جو بایدن جنگ ترکیبی علیه جمهوری اسلامی ایران، به بهانه‌های مختلف تشدید شده است.

به گزارش پارس‌تودی، «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا در آخرین ماه‌های حضورش در کاخ سفید و پیش از برگزاری انتخابات ۵ نوامبر ۲۰۲۴ ریاست جمهوری کشورش، روز جمعه در نامه‌ای به روسای مجلس نمایندگان و سنا، وضعیت اضطراری ملی در رابطه با ایران را یک سال دیگر تمدید کرد.
«جیمی کارتر» رئیس‌ جمهور وقت آمریکا فرمان اجرایی شماره ۱۲۱۷۰ را ۱۴ نوامبر ۱۹۷۹ یعنی ۱۰ روز بعد از تسخیر سفارت واشنگتن در تهران صادر کرد که خواستار توقیف دارایی‌های حکومت جمهوری اسلامی ایران در خاک ایالات متحده آمریکا است و از آن سال تا به امروز همه روسای جمهوری آمریکا آن را تمدید کرده‌اند.

اقدام بایدن در تمدید وضعیت اضطراری علیه ایران نشان دهنده رویکرد واقعی ایالات متحده در قبال ایران یعنی تداوم خصومت و دشمنی با ملت ایران است. پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۹۷۹ و استقرار نظام جمهوری اسلامی در ایران، ایالات متحده به عنوان سردمدار بلوک غرب که همواره تلاش کرده تا نقش هژمون را در منطقه غرب آسیا ایفا نماید، رویکردی خصمانه در قبال  ایران در پیش گرفته و تلاش برای سرنگون‌سازی نظام جمهوری اسلامی ایران را سرلوحه سیاست خود قرار داده است. آمریکا طی چهار دهه اخیر بیشترین سیاست‌ها و اقدامات یکجانبه را علیه جمهوری اسلامی ایران به شکل‌های مختلف مانند اعمال گسترده‌ترین تحریم‌ها، تهدید نظامی، به راه انداختن کارزارهای سیاسی و دیپلماتیک و جنگ روانی صورت داده است.

بایدن از زمان روی کار آمدن در ژانویه ۲۰۲۱ به رغم شعارهای قبلی خود، کارزار فشار حداکثری را تداوم بخشیده و هراز چند گاهی تحریم‌های جدیدی را به بهانه‌های مختلف علیه ایران اعلام می‌کند.

با توجه به اینکه آمریکا در سال ۲۰۲۴ درگیر انتخابات ریاست جمهوری و انتخابات میان دوره‌ای کنگره آمریکا است، لذا دونالد ترامپ به عنوان نامزد جمهوری‌خواهان در کارزار انتخاباتی خود تلاش می‌کند تا با لفاظی و سخن پراکنی‌های ضد ایرانی توجه لابی‌ها و محافل صهیونیستی در آمریکا مانند لابی آیپک را جلب نماید. البته جو بایدن و اکنون کامالا هریس به عنوان نامزد دموکرات‌ها ضمن تداوم و تشدید تحریم‌ها علیه ایران، هر از چند گاهی ضمن تکرار اتهامات ضد ایرانی همچنان از اینکه همه گزینه‌ها در قبال ایران روی میز است سخن گفته‌اند.

مساله مهم اینکه در سیاست آمریکا در قبال ایران دوگانگی مشهودی وجود دارد. یکی از اتهامات همیشگی واشنگتن علیه تهران تلاش ایران برای دستیابی به تسلیحات هسته‌ای است و به این بهانه از دوره ریاست جمهوری جورج دبلیو بوش آمریکا تحریم‌های شدید و بی‌سابقه‌ای را علیه ایران به مورد اجرا گذاشته است. با این حال مبنای این اتهام نه فقط در گزارش‌های متعدد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بلکه از جانب نهادهای اطلاعاتی ایالات متحده نیز زیر سئوال رفته است.

در بخشی از گزارش طبقه‌بندی نشده دفتر مدیر اطلاعات ملی آمریکا که ژوئیه ۲۰۲۳ منتشر شد ضمن تاکید دوباره بر این که ایران در حال حاضر فعالیت‌های کلیدی توسعه سلاح‌های هسته‌ای را که برای تولید یک بمب هسته‌ای قابل آزمایش لازم است، انجام نمی‌دهد، آمده است: اما تهران همچنان فعالیت‌های تحقیقاتی و توسعه‌ای خود را دنبال می‌کند. پیش از آن یعنی در دسامبر ۲۰۲۲ نیز «آوریل هینز» مدیر اطلاعات ملی آمریکا اذعان نمود که هیچ اطلاعاتی که نشان دهد، ایران برای ساخت سلاح اتمی تصمیمی گرفته است، وجود ندارد.

پیش از این، ویلیام برنز رئیس سیا نیز در حاشیه یک کنفرانس امنیتی در سی آیلند ایالت جورجیا گفته بود که هیچ شواهدی دال بر تصمیم ایران برای ساخت سلاح هسته‌ای وجود نداشته و اگر ایران دست به چنین کاری بزند، آمریکا و متحدانش به احتمال زیاد می‌توانند آن را بلافاصله کشف کنند.

ایران به تهدیدات آمریکا که بارها از زبان روسای جمهور مختلف این کشور با ادعای اینکه همه گزینه‌ها علیه ایران روی میز است، قاطعانه واکنش نشان داده است. این امر نشان می‌دهد که تهران ضمن افزایش توان بازدارندگی خود با هدف پاسخ قاطع و پشیمان کننده به هر دشمن متجاوز، نه فقط هیچ هراسی از تهدیدات واشنگتن ندارد بلکه در صورت هر گونه تجاوز احتمالی آمریکا به ایران، واکنشی بسیار سخت به آن نشان خواهد داد. ضمن اینکه تمدید وضعیت اضطراری علیه ایران که بایدن نیز آن را انجام داده هیچ خللی در عزم تهران برای مقابله با اقدامات توطئه آمیز  واشنگتن ایجاد نمی کند.

 

عبارات کلیدی: انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، تحریم‌های آمریکا علیه ایران، پاسخ ایران به اسرائیل، جنگ ترکیبی.

srm/mrt