اردیبهشت ۰۸, ۱۴۰۳ ۱۴:۱۸ Asia/Tehran
  • 6 نکته درباره اعتراضات دانشجویی در آمریکا
    6 نکته درباره اعتراضات دانشجویی در آمریکا

پارس تودی- دانشگاه‌های آمریکا این روزها صحنه اعتراض دانشجویان به نسل‌کشی اسرائیل در باریکه غزه است. دانشجویان آمریکایی این اعتراضات را علی‌رغم تهدیدات صورت گرفته علیه‌شان از جمله تعلیق شدن، دستگیری و از دست دادن فرصت‌های شغلی، آغاز کرده‌اند.

تجمعات دانشجویی در آمریکا در حمایت از فلسطین از دانشگاه کلمبیا در ایالت نیویورک آغاز شد و حالا به 32 دانشگاه بزرگ و مهم دیگر آمریکا کشیده شده است.

دانشجویان آمریکایی که خواستار قطع رابطه مالی و معنوی دانشگاه های آمریکا با حامیان صهیونیست‌ها هستند اعلام کرده‌اند با این اعتراضات در سمت درست تاریخ ایستاده‌اند.

آنها می‌گویند به خودشان و این حرکت‌های اعتراضی افتخار می‌کنند. افتخاری که حالا محدود به دانشگاه‌های آمریکایی نیست و همه جهان به آن مفتخرند.

نکته مهمی که باید در تجمعات دانشگاهی خصوصا در دانشگاه کلمبیا به آن توجه کرد این است که دانشجویان این دانشگاه، نماینده قشر متوسط آمریکا نیستند. این دانشجویان اغلب فرزندان سناتورهای آمریکایی، ثروتمندان و جامعه بالای آمریکا هستند؛ کسانی که می‌توان گفت خانواده‌هایشان با لابی‌های قدرتمند صهیونیستی در آمریکا ارتباط دارند و از سوی آنها برای ماندن در سیاست آمریکا حمایت می‌شوند.

سناتورهای آمریکایی، دانشجویان معترض به صهیونیست‌ها را اوباش ضد اسرائیلی نامیده‌اند و از دولت آمریکا می‌خواهند با آنها برخورد کند و زودتر آرامش و نظم را به دانشگاه‌ها برگرداند. همین می‌شود که دانشجویان معترض تهدید به تعلیق می‌شوند یا آنها را دستگیر می‌کنند.

از سوی دیگر، تاجران ثروتمند یهودی تهدید کرده‌اند که در‌صورت عدم‌ سرکوب تظاهرکنندگان حامی فلسطین، بودجه دانشگاه‌ها را کاهش خواهند داد.

دانشجویان آمریکایی چه می‌گویند؟

مطالبات دانشجویان معترض نسبت به جنایت رژیم‌صهیونیستی و حمایت‌های آمریکا از آن، از دانشگاهی به دانشگاه دیگر متفاوت است.

اعتراض دانشجویان آمریکایی به حمایت های دولت آمریکا از اسرائیل

 

مهم‌ترین و اصلی‌ترین خواسته‌های دانشجویان را می‌توان به این شرح خلاصه کرد:

«تجارت با سازندگان تسلیحات نظامی که به صهیونیست‌ها تسلیحات می‌رسانند را متوقف کنید.

از پذیرش پول تحقیقاتی صهیونیست‌ها برای پروژه‌هایی که به تلاش‌های نظامی این رژیم کمک می‌کنند، دست بردارید.

از سرمایه‌گذاری در موقوفات دانشگاهی با مدیران که از شرکت‌ها یا پیمانکاران صهیونیست سود می‌برند، خودداری کنید.

در مورد اینکه چه پولی از صهیونیست‌ها دریافت و برای چه چیزی استفاده می‌شود، شفاف‌تر باشید.»

در ادامه به 5 نکته درباره تظاهرات حامیان فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا پرداخته شده است:

1- افزایش آگاهی در طبقه جوان آمریکایی

جوانان آمریکایی در مقایسه با آمریکایی‌های مسن‌تر آگاهی بسیار بیشتری درخصوص بحران ها و معضلات جهانی دارند. دانشجویان نسل  Z  که در دوره‌ اقدامات جمعی مثل کمپین‌های «زندگی سیاهپوستان مهم است»، «تغییرات آب و هوایی» و «ایمنی اسلحه» بزرگ می‌شدند، حالا ائتلاف‌های گسترده‌ای در حمایت از آزادی فلسطین شکل می‌دهند که همین موضوع برای دولتمردان آمریکایی چالش برانگیز شده به گونه ای سعی می کنند با تصویب قوانین جدید و سرکوب و بازداشت دانشجویان، مانع از تداوم و گسترش آن شوند.

تحصن دانشجویان در دانشگاه های آمریکا در حمایت از فلسطین

 

2- سرکوب سنگین

ده‌ها سال است که صهیونیست‌ها، فلسطینی‌ها را بدون بهانه قتل‌عام می کنند. اما جنگ غزه، وحشیگری بی‌سابقه صهیونیست‌ها را به نمایش گذاشته است. تصاویر اجساد سوخته کودکان نوپا، مادران در حال زاری و مردم گرسنه که با تیراندازی صهیونیست‌ها در‌حالی‌ که منتظر دریافت کمک غذایی هستند شهید می‌شوند، احساسات مردم را در سراسر جهان برانگیخته است.

بازداشت دانشجویان آمریکایی معترض به جنایات اسرائیل در باریکه غزه

 

فریادهای توقف جنگ که حقوقدانان و فعالان حقوق آن را «نسل‌کشی» می‌خوانند، دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا را علیه صهیونیست‌ها بسیج کرده اما مدیران دانشگاه‌ها، اکنون به‌شدت دانشجویان را سرکوب می‌کنند. آنها از پلیس خواسته‌اند تا دانشجویان را بازداشت کنند و خودشان نیز ده‌ها نفر از آنها را تعلیق کرده‌اند.

3-پیوستن اعضای هیات‌علمی به دانشجویان

به‌نظر می‌رسد تصمیم تعلیق دانشجویان نتیجه معکوس داشته زیرا صدها نفر از اعضای هیات‌علمی در دانشگاه‌های آمریکا با در دست داشتن بنرهایی که روی آن نوشته شده بود دانشجویان را تعلیق نمی‌کنیم، دست از کار کشیده‌اند. هفته گذشته انجمن اساتید دانشگاه آمریکا بیانیه‌ای صادر و تعلیق دانشجویان و دستگیری آنها را محکوم کرد.

در این بیانیه آمده ما اعتماد خود را به رئیس‌جمهور و دولت از دست داده‌ایم و متعهد می‌شویم که دانشگاه را پس بگیریم.

4-سیاستمداران طرف صهیونیست‌ها را می‌گیرند

«جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا و دیگر مقامات آمریکایی اما حامی صهیونیست ها هستند. بایدن که به‌دلیل انجام ندادن هیچ اقدامی برای توقف جنگ وحشیانه صهیونیست‌ها علیه فلسطینی‌ها با انتقاد مواجه شده، بیانیه‌ای صادر و در آن هشداری را درباره افزایش یهودستیزی اعلام کرد.

کاخ‌سفید با نادیده گرفتن نگرانی دانشجویان معترض که به‌دنبال حمایت از 2.3 میلیون فلسطینی محاصره شده در غزه هستند، مدعی یهودی ستیزی در دانشگاه‌ها شده است.

دولت و ارتش آمریکا در کنار اسرائیل و علیه دانشجویان آمریکایی

 

این در حالی است که چند تن از اعضای مجلس نمایندگان که عمدتا مسلمان هستند از جمله «رشیده طلیب» از میشیگان و «ایلهان عمر» از مینه‌سوتا، از مجازات‌هایی که برای دانشجویان معترض اعمال می‌شود، انتقاد کرده‌اند. «اسرا هیرسی»، دختر ایلهان عمر یکی از دانشجویان تعلیق شده از دانشگاه در جریان این اعتراضات است. 

5- لابی صهیونیستی ادامه دارد

در‌حالی‌که صدها معترض حامی فلسطین با اقدامات قضایی و تهدید مقامات روبرو شده‌اند، گزارش شده تعداد انگشت‌شماری از معترضان طرفدار صهیونیست‌ها به محوطه دانشگاه ها رفته و شعار «پیروزی اسرائیل» سر داده‌اند. این گروه همچنین پرچم تیپ «کفیر»، یک واحد ارتش صهیونیستی را در دست داشتند. در اقدامی عجیب، Shirion Collective، یک سازمان طرفدار اسرائیل، به افرادی که مایل به پوشیدن کفیه و نفوذ در اعتراضات دانشجویی در دانشگاه های آمریکا هستند، پیشنهاد پول کرده است.

در پستی که در فضای مجازی منتشر شده، گفته‌اند به‌طور خاص به‌دنبال افرادی که دارای نام‌های عربی و ظاهر خاورمیانه‌ای دارند، هستند تا نفوذشان در بین دانشجویان معترض عمیق‌تر شود و از آن طریق بتوانند به اعتراضات برچسب‌های تصنعی بزنند.

6-درخواست‌هایی از دانشگاه‌ها

در‌‌حالی‌که مقامات آمریکایی تلاش دارند دانشجویان معترض را به‌عنوان دسته‌ای از جوانان خشمگین معرفی کنند که اهداف روشنی ندارند، واقعیت این است که معترضان در دانشگاه‌های آمریکا شرایط خود را با عبارات واضح بیان کرده‌اند.

دانشجویان به‌دنبال پاسخگویی از مدیران دانشگاه خود که آنها را شریک جنایات جنگی اسرائیل می‌دانند، هستند. زیرا این مدیران سرمایه‌گذاری‌های دانشگاه‌ها را در شرکت‌های حامی جنگ متوقف نکرده‌اند. صندوق‌های بازنشستگی چندین دانشگاه آمریکایی هم پول خود را در شرکت‌های صهیونیستی سرمایه‌گذاری کرده‌اند که به گفته سازمان ملل متحد در جنگ غزه شریک هستند.

دانشجویان همچنین از دانشگاه‌هایشان می‌خواهند توافقنامه‌هایی را که با موسسات صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی منعقد کرده‌اند، لغو کنند.

عبارات کلیدی: آمریکا و اسرائیل ، جنایات اسرائیل در غزه، دانشجویان آمریکایی ، محکومیت کشتار فلسطینی ها ، جهان در کنار فلسطین

کلیدواژه