بریکس به دنبال معماری عادلانهتر در روابط بینالملل
-
بریکس به دنبال معماری عادلانهتر در روابط بینالملل
پارس تودی- دانشگاه دوستی ملل روسیه (RUDN) میزبان کنفرانسی بینالمللی با حضور متخصصان، محققان و دانشمندان علوم سیاسی بود تا به بررسی چشماندازهای توسعه اقتصادی در شرایط کنونی جهان بپردازد.
به گزارش پارس تودی به نقل از شبکه بین المللی تلویزیونی بریکس "TV BRICS"، در این نشست، نقش بریکس و چین به عنوان عوامل تأثیرگذار در تجارت جهانی مورد تأکید قرار گرفت.
«ولادیمیر فیلیپوف»، رئیس دانشگاه دوستی ملل روسیه، در این نشست بر ضرورت تقویت همکاریهای منطقهای در چارچوب سازمانهایی مانند بریکس (BRICS) و سازمان همکاری شانگهای (SCO) تأکید کرد. وی اظهار داشت:"ما باید روابط خود را هوشمندانهتر توسعه دهیم، نه اینکه صرفاً درگیر جهانی شدن انتزاعی شویم. این تحولات تأثیر مستقیمی بر امور مالی، اقتصاد و استانداردهای تولید دارد و روسیه و دانشگاه رودن در این فرآیند جایگاه ویژهای دارند.
«الکسی ماسلوف»، مدیر مؤسسه مطالعات آسیا و آفریقا در دانشگاه دولتی مسکو هم با اشاره به تغییر پارادایم اقتصاد جهانی گفت: "امروز شاهد جهانی شدن نیستیم، بلکه منطقهگرایی جهانی شده را تجربه میکنیم؛ جایی که هر کشور در حال ساخت منطقه اقتصادی کلان خود است. در این میان، چین نقشی محوری ایفا میکند."
به گفته ماسلوف، تحولات کنونی تجارت جهانی نشاندهنده تغییر در منطق تعاملات بینالمللی است، بهطوری که قدرتهای بزرگ به سمت ایجاد زنجیرههای تولید و مناطق تجاری مستقل حرکت میکنند.
در همین حال؛ فرهاد ابراگیموف، استاد دانشکده اقتصاد رودن و تحلیلگر سیاسی، در مصاحبه با تلویزیون بریکس، به نقش این گروه در تحولات تجاری پرداخت و گفت:"بریکس امروز تنها یک نهاد اقتصادی نیست، بلکه یک مدل نوین همکاری بینالمللی است."
وی افزود که نهادهای شکلگرفته در چارچوب «BRICS+»، کانالهای جایگزینی برای همکاری کشورهای عضو ایجاد کردهاند و به شکلگیری معماری عادلانهتری در روابط بینالملل کمک میکنند.
ابراگیموف به ویژه به نقش بانک توسعه جدید (NDB) اشاره کرد که به گفته وی، بستری برای مشارکت فعال کشورهایی مانند ایران در اقتصاد جهانی فراهم میسازد.
شهرداریهای روسیه بیش از ۱۰۰ توافقنامه همکاری با اعضای بریکس امضا کردند
در خبری دیگر، بر اساس گزارش وزارت توسعه اقتصادی روسیه، شهرداریهای این کشور بیش از ۱۰۰ توافقنامه همکاری رسمی با همتایان خود در کشورهای عضو گروه بریکس امضا کردهاند. این آمار نشاندهنده رشد ۳۸ درصدی انعقاد چنین تفاهمنامههایی در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال گذشته است.
«دیمیتری ولواچ»، معاون وزیر توسعه اقتصادی روسیه، در بیانیهای اعلام کرد که توسعه روابط اقتصادی خارجی در سطح شهرداریها نقشی کلیدی در بهرهبرداری از پتانسیل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مناطق این کشور دارد. وی با اشاره به اهمیت همکاریهای چندجانبه، تأکید کرد که این مشارکتها به درک متقابل، تابآوری و رشد فراگیر در میان اعضای بریکس کمک میکند.
به گفته وزارت توسعه اقتصادی روسیه، در سال ۲۰۲۴ بیش از ۴۰۰ رویداد همکاری اقتصادی بینالمللی در سطح شهرداریها برگزار شده که بیش از ۵۰ درصد آن با مشارکت شرکای بریکس بوده است. ولواچ همچنین بر نقش محوری این بلوک در تقویت گفتوگوهای شهرداریهای بینالمللی تأکید کرد.
به گفته او، شهرها و شهرداریهای روسیه از طریق پلتفرمهای مختلف، از جمله «روسیه-جهان اسلام: کازان فروم»، با شرکای خود در بریکس همکاری نزدیکی دارند.
معاون وزیر توسعه اقتصادی روسیه در پایان بر همکاریهای رو به رشد حقوقی و نظارتی بین مقامات شهری تأکید کرد.
MMA