شرط طالبان برای رییس جمهور منتخب آمریکا
سخنگوی دفتر سیاسی طالبان با بیان اینکه توافق دوحه نه با ترامپ بلکه با دولت آمریکا صورت گرفته، گفت اگر بایدن این توافق را نپذیرد، جنگ علیه آمریکا تا زمان اخراج کامل آنها از افغانستان از سر گرفته میشود
به گزارش رادیو دری به نقل از خامه پرس ، «محمدنعیم وردک»، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر، گفت که هیئتهای مذاکرهکننده دو طرف دیدارهایی با هم داشتهاند، اما تاکنون به توافقی دست نیافتهاند.
به گفته سخنگوی دفتر سیاسی گروه طالبان در قطر، جلسات هر دو هیئت پس از مدتها آغاز شده، اما تاهنوز توافقی حاصل نشدهاست.
او در مصاحبه با خبرگزاری خامه پرس، گفت: «خبر خوب این است که دو طرف مدت طولانی است که باهم دیدار میکنند، اما در حال حاضر نمیتوانم در مورد حصول توافق چیزی بگویم.»
وردک همچنین در ارتباط با کنفرانس ژنو گفت که گروه طالبان چند روز پیش یک بیانیه در این رابطه صادر کردهبود مبنی بر اینکه جامعه جهانی باید به حمایت از طالبان نیز ادامه دهند.
وی افزود که هیچ پاسخی به این بیانیه داده نشده و نیز به آنها برای شرکت در این کنفرانس سهمی داده نشدهاست.
سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر، سفر عمران خان، نخستوزیر پاکستان به کابل را مهم خواند و خاطرنشان کرد که برقراری روابط با همه کشورهای همسایه، برای افغانستان مفید خواهد بود.
وی در این رابطه گفت: «مهم است که همه کشورهای همسایه روابط خوبی با افغانستان داشته باشند، به ویژه پاکستان که همسایه افغانستان است و روابط خوب با این کشور برای افغانستان مفید واقع میشود.»
وردک همچنین در مورد برقراری آتشبس در جریان مذاکرات گفت، تا زمانی که علل و عوامل جنگ مشخص نشود، رسیدن به توافق روی آتشبس دشوار است.
وی تصریح کرد: «جنگ در افغانستان از ۲۰ سال پیش تاکنون ادامه دارد، اما پیش از این چرا مردم در مورد آتشبس سخن نمیگفتند، مگر در آن زمان نیز افغانهای بیگناه کشته نمیشدند؟»
سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر، در ارتباط با انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت که توافقنامه صلح آنها با دولت آمریکا صورت گرفته، نه با دونالد ترامپ.
وی گفت: «توافق صلح یک تغییر بزرگ بود و جنگ را متوقف کرد، این توافق نه با دونالد ترامپ، بلکه با دولت ایالات متحده آمریکا صورت گرفتهاست. ما معتقدیم که دولت بایدن به این توافقنامه احترام میگذارد، اما در صورت نپذیرفتن این توافق از سوی دولت بایدن، جنگ ما علیه ایالات متحده از سر گرفته خواهد شد و تا زمانی که آنها از افغانستان خارج نشوند ادامه خواهد یافت.»
وردک همچنین در مورد تفاوت میان طالبان فعلی و طالبان ۲۰ سال پیش نیز گفت: «۲۰ سال پیش نیز، طالبان به مردم حقوقشان را دادهاند. در زمان حکومت طالبان، زنان تحصیل میکردند و در چارچوب پلیس خدمت میکردند. طالبان هنوز هم آماده است تا در چهارچوب شریعت اسلامی، حقوق زنان را بدهند، اما زمانی که نظام اسلامی برپا شود.»
سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر ابراز امیدوارای کرد که گفتوگوهای صلح بینالافغانی به زودی به یک نتیجه مثبت برسند، اما او در عین حال تاکید کرد که این روند بسیار زمان بر است.
وی در این رابطه افزود: «ما پس از دو سال مذاکره با ایالات متحده به توافق رسیدیم، بنابراین حل مسئله بین افغانها مدتی طول میکشد، زیرا جنگ در این کشور ۲۰ سال است که ادامه دارد.»
وی در پایان در پاسخ به سوالی مبنی بر مشروعیت جنگ جاری در افغانستان گفت تا زمانی که افغانستان از اشغال نیروهای خارجی آزاد نشود، این جنگ ادامه داشته و مشروعیت خواهد داشت.
وردک پیرامون تلفات غیرنظامیان نیز گفت: «این درست است که در جریان جنگ افراد غیرنظامی کشته میشوند، اما این به این معنی نیست که افراد غیرنظامی بهصورت عمدی هدف قرار میگیرند.»
سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر افزود تا زمانی که یک نظام اسلامی در افغانستان روی کار نیاید و اشغال خارجیها خاتمه پیدا نکند، جنگ در افغانستان ادامه خواهد داشت.