قوس 22, 1399 13:52 Asia/Kabul
  • استقبال کابل از تصویب قطعنامه سازمان ملل در حمایت از افغانستان
    استقبال کابل از تصویب قطعنامه سازمان ملل در حمایت از افغانستان

مقام‌ها در کابل از تصویب قطع‌نامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره «اوضاع افغانستان» استقبال کرده‌اند.

به گزارش رادیودری، عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی، در توییتی از تصویب قطع‌نامه سازمان ملل متحد درباره افغانستان استقبال و از حمایت مالی‌ کشورهای حامی این قطع‌نامه و به روند صلح قدردانی کرده است.

محمدحنیف اتمر، وزیر امور خارجه نیز در توییتی گفت که تصویب این قطع‌نامه نشان‌دهنده پیام حمایت قاطع و صریح جامعه جهانی از افغانستان صلح‌آمیز و دمواکراتیک است.

 نمایندگی دایم افغانستان در سازمان ملل متحد اعلام کرد که قطع‌نامه‌ی مجمع عمومی این سازمان در مورد اوضاع افغانستان با اکثریت آرا از مجموع ۱۳۱ رأی، به تصویب رسیده است.

در این قطع‌نامه از ادامه‌  خشونت‌ها، آمار بلند تلفات غیرنظامیان و ترورهای هدفمند ابراز نگرانی شده و از تمامی بازیگران افغان خواسته شده است که برای کاهش و توقف بی‌قید و شرط و فوری خشونت‌ها تلاش کنند.

نمایندگی دایم افغانستان در سازمان ملل در تویتی گفته است که مذاکرات این قطع‌نامه از سوی نمایندگی دایمی آلمان در سازمان ملل رهبری شده و بیش از ۷۰ کشور حامی مالی افغانستان و چند کشور دیگر از این قطع‌نامه اعلام حمایت کرده‌اند.

قطع‌نامه‌ی مجمع عمومی سازمان ملل متحد در مورد اوضاع افغانستان ۶۸ ماده دارد که در آن در مورد موضوعات مختلف از جمله صلح، امنیت و سطح کنونی خشونت‌ها در افغانستان پرداخته شده است.

دموکراسی، حاکمیت قانون، حکومت‌داری خوب، حقوق بشر، مبارزه با مواد مخدر، توسعه‌ی اجتماعی و اقتصادی در افغانستان، مهاجرین و همکاری‌های منطقه‌ای از دیگر موضوعاتی اند که در این قطع‌نامه به آنها اشاره شده است.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد در این قطع‌نامه در مورد اوضاع امنیتی افغانستان ابراز نگرانی کرده و بر مقابله با چالش‌های پیش‌رو، از جمله خشونت‌ها، حملات و انواع فعالیت‌های تروریستی و جنایت، کشتارهای «غیرقانونی» طالبان نیز تأکید کرده است.

در بخشی از این قطع‌نامه آمده است که صلح پایدار در افغانستان تنها از طریق یک روند سیاسی جامع به رهبری و مالکیت افغانستان که هدف آن آتش‌بس دایمی، جامع و فراگیر برای پایان دادن به درگیری‌ها باشد، ممکن است.

همچنان در قطع‌نامه گفته شده است که دست‌آوردهای ۱۹ سال گذشته‌ی مردم افغانستان در عرصه‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی باید حفظ و تقویت شود.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد در این قطع‌نامه از تلاش‌های دولت افغانستان برای پیشبرد روند صلح و رهایی زندانیان طالبان استقبال کرده است. از تلاش‌های بازیگران منطقه‌ای در تسهیل مذاکرات بین‌الافغانی نیز استقبال شده است.

همچنان در بخشی از قطع‌نامه آمده است که «امارت اسلامی طالبان» از سوی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته نشده و مجمع عمومی این سازمان از احیای دوباره‌ی آن حمایت نمی‌کند.

کلیدواژه