بهداشت جهانی: مراکز درمانی افغانستان به خدمات آبرسانی دسترسی ندارند
-
بهداشت جهانی: مراکز درمانی افغانستان به خدمات آبرسانی دسترسی ندارند
سازمان بهداشت جهانی و اداره حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) اعلام کردند که از هر سه مرکز بهداشتی در افغانستان یک مرکز به خدمات آبرسانی دسترسی ندارد و از هر چهار مرکز یک مرکز امکانات و خدمات فاضلاب ندارد.
به گزارش رادیو دری، سازمان بهداشت جهانی و ادارهی حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) گفتهاند که از هر سه مرکز بهداشتی در افغانستان یک مرکز به خدمات آبرسانی دسترسی ندارد و از هر چهار مرکز یک مرکز امکانات و خدمات فاضلاب ندارد.
در اعلامیهی مشترک سازمان صحت جهانی و یونیسف که امروز (دوشنبه، ۲۴ قوس) منتشر شده، همچنان آمده است که از هر پنج مرکز بهداشتی در افغانستان یک مرکز امکانات شستوشوی دست ندارد. میزان رعایت بهداشت دست در مراکز درمانی افغانستان نیز کمتر از ۲۴ درصد گزارش شده است.
از سوی هم، سازمان بهداشت جهانی و یونیسف هشدار دادهاند که در حدود ۱.۸ میلیارد نفر به دلیل کار در مراکز بهداشتی که به خدمات اولیهی آب دسترسی ندارند و یا هم از آن استفاده میکنند، در معرض خطر شدید ابتلا به کووید۱۹ و دیگر امراض قرار دارند.
در اعلامیهی مشترک همچنان آمده است که نبود آب، خطر ابتلای کارکنان بهداشتی و مریضان به ویروس کرونا را بیشتر میکند.
طبق این اعلامیه، خدمات آب، فاضلاب و بهداشت در تأمین مصونیت کارکنان بهداشتی و مریضان، نقش حیاتی و اساسی دارد، اما هنوز هم فراهمکردن این خدمات در اولویت کاری قرار نگرفته است.
به نقل از اعلامیه، از هر چهار مرکزبهداشتی یک مرکز در جهان به خدمات آبرسانی دسترسی ندارد و از هر سه مرکزبهداشتی یک مرکز به امکانات بهداشت دست در مکانی که خدمات مراقبتی فراهم میشود دسترسی ندارد.
همینطور، از هر ۱۰ مرکز بهداشتی در جهان یک مرکز امکانات و خدمات فاضلاب ندارد و از هر سه مرکز صحی یک مرکز زبالهجات را بهشکل مصون جدا نمیکند.
تدروس آدهانوم، رییس عمومی سازمان بهداشتی جهانی گفته است: «کار کردن در یک مرکز بهداشتی که به امکانات آب، فاضلاب و بهداشت دسترسی ندارد، به مانند این است که کادر درمانی را بدون وسایل حفاظت شخصی به وظیفه فرستاده باشیم.»
هنریتا فور، رییس اجرایی یونیسف نیز گفته است که فرستادن کارکنان بهداشتی و مردم نیازمند درمان به مراکزی که فاقد آب پاک، سرویس بهداشتی مناسب و حتی صابون هستند، زندگیشان را به خطر مواجه میکند.
این در حالی است که تاکنون بیش از ۷۲ میلیون و ۳۹۶ هزار نفر در سراسر جهان به ویروس کرونا مبتلا شدهاند که از این میان، بیش از ۵۰ میلیون و ۶۲۴ هزار نفر بهبود یافته و بیش از ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر دیگر جان دادهاند.