جنگ افغانستان نتیجه مداخله کشورهای خارجی است
نماینده ویژه رئیسجمهور ازبکستان در افغانستان گفت: دلیل جنگ به میان آمده در افغانستان مداخلات کشورهای خارجی در افغانستان است که در آن افغانها هیچ گناهی ندارند و این یک جنگ تحمیلی است.
به گزارش رادیو دری به نقل از فارس، با گذشت نزدیک به 3 ماه از جریان مذاکرات صلح میان دولت افغانستان و طالبان در دوحه قطر، این روند برای چند روز متوقف شده و قرار است بعد از یک وقفه چند روزه دوباره آغاز شود اما اشرف غنی تاکید بر آغاز گفتوگوها در افغانستان دارد.
«عصمت الله ارگاشف» نماینده ویژه رئیس جمهور ازبکستان در امور افغانستان در گفتوگو با خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس گفت: با ابتکار رئیس جمهور افغانستان و شوکت میرضیایف رئیس جمهور ازبکستان در سال 2018 میلادی در تاشکند، کنفرانس بین المللی صلح درباره حل موضوع افغانستان برگزار شد که گامی مهم در راستای آغاز مذاکرات صلح به شمار میآید و این کار سبب آغاز تلاشهای جامعه جهانی برای صلح در افغانستان شد.
وی افزود: ازبکستان در این کنفرانس توانست دولت افغانستان و طالبان را دعوت به مذاکرات صلح کند و پس از آن نیز توافقنامه آمریکا و طالبان به امضا رسید.
وی با اشاره به روابط مساوی ازبکستان با دولت افغانستان و گروه طالبان گفت: پس از کنفرانس بین المللی در تاشکند یک گروه با حضور کشورهای ازبکستان، قطر، نروژ، آلمان و اندونزی ایجاد شد و همراه تیمهای مذاکره کننده در دوحه قطر بیش از 2 ماه کار کرد که سبب آغاز مذاکرات اساسی دولت افغانستان و طالبان شد که این خود یک رویداد تاریخی شمرده میشود.
وی تصریح کرد: مذاکرات صلح یک شانس خوب و تاریخی برای کابل و طالبان است و نباید این شانس را از دست بدهند و کشورهای منطقه نیز باید زمینه آمدن صلح را فراهم سازند.
ارگاشف تاکید کرد: کشورهای منطقه و جهان باید اصل بیطرفی را اختیار کنند و مداخلات خود را کاهش دهند، صلح در افغانستان موضوع افغانها است و از سوی آنها باید نظارت و مدیریت شود و هیچ کشوری حق مداخله در امور افغانستان را ندارد.
وی خاطرنشان کرد: رئیس جمهور ازبکستان دلیل جنگ به میان آمده در افغانستان را مداخلات کشورهای خارجی در افغانستان میداند که در آن افغانها هیچ گناهی ندارند و یک جنگ تحمیلی است.
ارگاشف همچنین گفت: افغانستان و ازبکستان همسایه یکدیگرند و رئیس جمهور ازبکستان تنها صلح و آرامش برای افغانها میخواهد و بر این عقیده است که اگر افغانستان آرام باشد به معنی این است که ازبکستان آرام خواهد بود.
وی ازبکستان را همکار خوب در صلح افغانستان دانست که بری استقرار صلح تلاش خواهد کرد و از دولت و نیروهای سیاسی درون آن حمایت میکند که همه اینها نتیجه اعتماد رئیس جمهور افغانستان به کشور ازبکستان است.
نماینده ویژه رئیس جمهور ازبکستان در افغانستان بر این عقیده است که جنگ 40 ساله افغانستان یک جنگ پیچیده بوده و امکان ندارد به زودی به نتیجه برسد اما با آغاز گفتوگوها میان دولت و طالبان خوشبینیها برای صلح افزایش یافته و دو طرف باید از این شانس به خوبی بهرهمند شوند.
ارگاشف همچنین از ادامه گفتوگوهای بین الافغانی به میزبانی دولت افغانستان در کابل حمایت و تاکید کرد که وضعیت امنیتی و بحران کرونا در افغانستان باید به خوبی کنترل شود.
گفتنی است که نماینده ویژه ازبکستان در افغانستان در حالی از صلح افغانستان و تلاشها برای به نتیجه رسیدن آن سخن میگویند که گفتوگوهای صلح میان افغانها به تعطیلی نزدیک به 20 روزه رفته است.
تاکنون مشخص نیست که پس از این توقف چه تصمیماتی برای برقراری صلح در افغانستان میان دو طرف مذاکره کننده گرفته شود. در حالی که اکثریت کشورهای منطقه حمایتشان را از روند صلح میان افغانها اعلام کردهاند اما هنوز هم آتش جنگ به شدت در نقاط مختلف افغانستان جریان دارد.