۲۰۲۰ سال خونین برای خبرنگاران در افغانستان
(last modified Sat, 02 Jan 2021 11:25:34 GMT )
جدی 13, 1399 15:55 Asia/Kabul
  • ۲۰۲۰ سال خونین برای خبرنگاران در افغانستان
    ۲۰۲۰ سال خونین برای خبرنگاران در افغانستان

مرکز خبرنگاران افغانستان با خونین خواندن سال ۲۰۲۰ برای خبرنگاران گفت که در این سال در افغانستان دستکم ۲۷ خبرنگار و کارمند رسانه‌ای کشته و زخمی شدند.

به گزارش رادیو دری، مرکز خبرنگاران افغانستان اعلام کرد که در سال 2020 میلادی 112 مورد علیه خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای افغانستان به ثبت رسیده که شامل کشته شدن، مجروح شدن، خشونت فیزیکی، توهین و تحقیر، تهدیـد، فشار و ارعاب و یا حمله و اعمال خراب‌کارانه می‌شود.

این نهاد افزود که براساس آمار به ثبت رسیده، در سال گذشته میلادی 8 کارمند رسانه‌ای جان باختند که شامل 3 مجری، 2 گزارشگر، یک تصویربردار، یک کارمند فنی و یک کارمند خدماتی می‌باشد.

صفر محمد اتل مجری رادیو سمون در لشکرگاه (2 ژانویه)، احمدخان نوید، مجری رادیو صدای غور در فیروزکوه (9 می)، میر واحدشاه امیری، گزارشگر و شفیق ذبیح تصویربردار تلویزیون خورشید در کابل (30 می)، الیاس داعی، گزارشگر رادیو آزادی در لشکرگاه (12 نوامبر)، ملاله میوند، مجری تلویزیون انعکاس و طاهرخان، راننده این رسانه در جلال‌آباد (10 دسامبر) و رحمت‌الله نیکزاد تصویربردار آزاد (همکار با تلویزیون الجزیره و خبرگزاری آسوشیتدپرس) در غزنی (21 دسامبر) جان خود را از دست دادند.

مرکز خبرنگاران افغانستان خاطرنشان کرد که یما سیاوش مجری سابق طلوع نیوز که بر اثر یک انفجار هدفمند در کابل جان باخت را شامل گزارش نکرده زیرا وی در آن هنگام با بانک مرکزی افغانستان کار می‌کرد و تاکنون ارتباط این رویداد با کار رسانه‌ای وی ثابت نشده است.

از سوی دیگر نیز تحقیقات ابتدایی پلیس درباره جان باختن فردین امینی مجری تلویزیون آریانانیوز گواه بر قتل و یا کشته شدن از سوی یک عامل انسانی و یا جنگ نیست و به همین دلیل نام او نیز در فهرست قربانیان جامعه رسانه‌ای درج نگردیده است.

براساس این گزارش در سال 2020 دستکم 19 خبرنگار و کارمند رسانه‌ای نیز در رویدادهای جنایی و همچنان تروریستی در ولایت‌های مختلف افغانستان زخمی شدند.

گزارش منتشر شده توسط مرکز خبرنگاران افغانستان همچنین نشان می‌دهد که در 12 ماه اخیر افزون بر کارمندان رسانه‌ای کشته و زخمی شده، شمار قابل ملاحظه‌ای از رویدادهای خشونت و تهدید و توهین خبرنگاران نیز به ثبت رسیده که شامل 45 مورد تهدید، 11 مورد خشونت فیزیکی، 6 مورد بازداشت، 6 مورد ربوده شدن و 4 مورد اقدام مسلحانه علیه خبرنگاران و رسانه‌ها می‌باشد.

گفتنی است که در ادامه کشتار هدفمند خبرنگاران و کارکنان رسانه‌ای افغانستان در نخستین روز از سال 2021 نیز «بسم‌الله عادل ایماق» مدیرمسئول رادیوی «صدای غور» در نزدیکی شهر «فیروزکوه» توسط افراد مسلح ناشناس کشته شد.