واکنش‌ تند نمایندگان مجلس افغانستان  از تصمیم هدفمند اداره آمار
(last modified Thu, 18 Mar 2021 12:51:07 GMT )
حوت 28, 1399 17:21 Asia/Kabul
  • واکنش‌ تند نمایندگان مجلس افغانستان  از تصمیم هدفمند اداره آمار
    واکنش‌ تند نمایندگان مجلس افغانستان از تصمیم هدفمند اداره آمار

تصمیم اداره آمار افغانستان از ثبت ۵۴ قوم در شناسنامه های الکترونیکی با واکنش ‌گسترده نمایندگان مجلس و سران احزاب افغان مواجه شد ه ‌است.

به گزارش رادیو دری به نقل از خبرگزاری آوا ، ذبیح الله عتیق نماینده بدخشان در نشست عمومی روز چهارشنبه این نهاد  تاکید کر د این تصمیم اداره آمار به منزله جنگ داخلی و جدایی بین اقوام بشمار می رود.

زلمی نوری نماینده پنجشیر نیز گفت اداره آمار بدون فرق گذاشتن میان قبیله، طایفه و قوم؛ حتی قریه‌های کوچک را به عنوان قوم مستقل در شناسنامه‌های الکترونیکی درج کرده ‌است.

وی هشدار داد  اگراداره آمار از این تصمیم غرض‌آلود خود عقب‌نشینی نکند، به زودی مردم علیه این اداره شورش خواهند کرد که خاموش کردن آن دشوار خواهد بود.

غلام حسین ناصری نماینده کابل نیز گفت اداره  آمار  فرق بین قوم، قبیله و طوایف را از دیدگاه علمی آن در نظر نگرفته و به شکل کورکورانه عمل کرده است .

خان آقا رضایی رئیس کمیسیون امنیت داخلی مجلس افغانستان نیز گفت این اقدام  اداره اماره مبنی برثبت ۵۴ قوم در شناسنامه های الکترونیکی را خطری جدی فرا روی ملت خواند .

وی افزود  این اقدام ، باعث تفرقه میان ملت‌خواهد شد  و به وحدت ملی آسیب جدی وارد خواهد کرد ..

.فاطمه کوهستانی نماینده غور نیز گفت تقسیم اقوام به طوایف کوچک یک سیاست نامدبرانه است که باعث تجزیه افغانستان  خواهد شد.

کوهستانی افزود: این تصمیم اداره امار در خصوص ثبت ۵۴ قوم در شناسنامه های الکترونیکی بدون  در نظر گرفتن خواست‌های مشروع مردم متوقف  شود.

وی  هشدار داد  در صورت متوقف نشدن پروسه توزیع شناسنامه الکترونیکی، افغانستان  به سمت تجزیه قومی پیش خواهد رفت  و مردم ساکت  نخواهند نشست .

در همین حال حبیب‌الرحمن پدرام نماینده مردم هرات در مجلس ، شناسنامه های  الکترونیکی را به عنوان «سند نفاق» یاد کرد و گفت که مردم تا اصلاح  این تصمیم  اداره امار از گرفتن شناسنامه های جدید خودداری کنند.

احمد جاوید جیحون معاون اول مجلس افغانستان نیز گفت دولت باید به نگرانیهای  مردم در این زمینه پاسخ  گو باشد

شماری از نمایندگان افغانستان نیز این اقدام را «هدف‌مندانه» خوانده و اعلام کردند این اقدام در راستای کوچک‌سازی سایر اقوام و بزرگ‌نمایی «پشتون‌ها» انجام  گرفته است.

این تعداد نمایندگان خواستار ان  شدند تا حل بنیادی مشکل شناسنامه الکترونیکی، مردم از گرفتن آن خودداری کنند.

پیش ازاین بسیاری از رهبران سیاسی و قومی هم، این تصمیم را مغرضانه، تفرقه‌افکنانه، ضد وحدت ملی دانسته و درباره پیامدهای آن هشدار داده‌ بودند.

این واکنش ها  در حالی مطرح می‌شود که اخیراٌ اداره آمار  ده‌ها قوم جدید را از بدنه اقوام «تاجیک»، «هزاره» و «ازبک» جدا کرده و در فُرم شناسنامه الکترونیکی به عنوان اقوام مستقل گنجانیده ‌است.

روند توزیع شناسنامه  الکترونیکی در ۱۳ ثور سال ۱۳۹۷  آغاز شد. و از همان زمان بدلیل ملیت مردم افغانستان جنجالی بود.