تجلیل از زادروز خواجه عبدالله انصاری در دانشگاه هرات
(last modified Tue, 04 May 2021 09:46:10 GMT )
ثور 14, 1400 14:16 Asia/Kabul
  • تجلیل از زادروز خواجه عبدالله انصاری در دانشگاه هرات
    تجلیل از زادروز خواجه عبدالله انصاری در دانشگاه هرات

از هزار و پانزدهمین زاد روز حکیم و عارف بزرگ شعر فارسی خواجه عبدالله انصاری در هرات تجلیل شد.

«نقیب آروین» رئیس مرکز مطالعات استراتژیک افغانستان در هرات در گفتگو با خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس گفت: برای ارج نهادن به مشاهیر و بزرگان فرهنگ افغانستان، بهتر است بجای تجلیل از این افراد نامدار مراسم گرامیداشت آنها در داخل خاک افغانستان برگزار شود.

وی افزود: نیاز است تا برای زنده نگه داشتن راه و طریقت خواجه عبدالله انصاری در هرات و افغانستان یک مرکز پژوهشی ایجاد شود و در کنار آن نیز برای حضور گردشگران و زائرین مرکز راهنما ساخته شود تا از این طریق بهتر و بیشتر در راستای معرفی حضرت خواجه عبدالله انصاری و فعالیت های باارزش ان بزرگ مرد گام برداشته شود.

«میر محمد اعلم» خادم زیارتگاه خواجه عبدالله انصاری همچنین گفت: سالهای متمادی است که خانواده آنها خادمین زیارت خواجه عبدالله انصاری درهرات هستند و برای معرفی و شناخت بیشتر مردم و بازدیدکنندگان تلاش زیادی کردند.

وی افزود: متاسفانه حکومت و نهادهای مختلف به جای اینکه آثار و داشته‌های خواجه عبدالله انصاری را در داخل به معرفی بگیرند و شناخت مردم را نسبت به این دانشمند بزرگ گسترش دهند ، بیشتر خارج از افغانستان دست به این کار زده و از حمایت داخلی دست کشیده اند.

«جاوید ضرغام» مسوول فرهنگ و هنر اداره اطلاعات و فرهنگ هرات در این مورد گفت: در سال گذشته این اداره بخش‌های مختلفی از زیارتگاه خواجه عبدالله انصاری را ترمیم کرده و در کنار آن برنامه های مختلفی برای معرفی بیشتر خواجه صورت گرفته است و قراراست تا در سال جاری سمینار علمی هرات سرزمین عرفان و تصوف برگزار شود که بخشی از ان به معرفی خواجه عبدالله انصاری اختصاص داده شده است.

«ولی شاه بهره»  کارشناس مسائل فرهنگی در هرات اما تاکید دارد: شخصیت خواجه به تمامی جهانیان معرفی شده است و هنوز هم پس از یک هزار و پانزده سال کلام روشنگر این عالم ربانی پاسخگوی سوالات جهانیان است و نیاز است تا برای زنده نگه داشتن این همه تمدن و داشته فرهنگی استین بالا زده و ادای دین کنیم.

وی خاطر نشان ساخت: اگر به تاریخ 3 هزار ساله مکتوب هرات نظر بیاندازیم هر دوره تمدنی که گذشته است داشته های حضرت خواجه پاسخگوی سوالات انها بوده است از این رو نیاز است تا حکومت فعلی نیز برای خروج از چالشهای فعلی خود از دستورات خواجه عبدالله انصاری استفاده کند.