نخستین واکنش بایدن به فروپاشی دولت کابل: غنی قول مقاومت داده بود
-
نخستین واکنش بایدن به فروپاشی دولت کابل: غنی قول مقاومت داده بود
جو بایدن رییسجمهوری امریکا در نخستین واکنش خود به فروپاشی دولت افغانستان گفت که اشرفغنی به او اطمینان داده بود که نیروهای افغان در برابر حملات طالبان مقاومت میکنند.
به گزارش رادیو دری؛ جو بایدن در بازگشت از از اقامتگاه کمپ دیوید به کاخ سفید با اصرار بر درستی تصمیم خود برای خروج سربازان امریکایی اضافه کرد: راهبرد دولت واشنگتن و هدف حضور امریکا در افغانستان هیچگاه دولتسازی یا ایجاد یک دموکراسی متحد و مرکزی نبوده ، بلکه ماموریت نظامیان امریکا از لشکرکشی به افغانستان مبارزه با تروریسم و پیشگیری از حملات تروریستی علیه امریکا از خاک این کشور بوده است.
رییسجمهوری امریکا این را هم گفت که روند تحولات در بحران افغانستان سریعتر از انتظار او پیش رفته است.
بایدن اضافه کرد: رهبران سیاسی افغانستان جنگ را رها و از کشور فرار کردند؛ ارتش افغانستان فروپاشید و در مواردی حتی بدون این که بجنگد تسلیم شد؛ وقتی نظامیان افغان حاضر نیستند برای دفاع از خودشان بجنگند، سربازان آمریکایی نباید در چنین جنگی بمانند و کشته شوند.
او در دفاع از تصمیم خود برای خروج نظامیان کشورش اظهار کرد که به نظر او نمیتوان هیچ تاریخ مناسبی را برای خروج از افغانستان متصور شد.
بایدن: من میراث دار توافق ترامپ با طالبان بودم
رییسجمهوری امریکا یادآور شد: وقتی به ریاست جمهوری رسیدم، میراث دار توافق دونالد ترامپ با طالبان بودم که بر اساس آن نظامیان امریکایی باید تا اول می ۲۰۲۱ از افغانستان خارج می شدند که حدود ۳ ماه پس از آغاز مسوولیت من بود.
بایدن گفت: در آن زمان نظامیان امریکایی خروج از افغانستان را شروع کرده و از ۱۵ هزار و ۵۰۰ سرباز امریکایی تنها ۲۵۰۰ نظامی در این کشور باقی مانده بودند و طالبان هم در قویترین وضعیت خود از سال ۲۰۰۱ بود.
وی افزود: به عنوان رییس جمهوری امریکا از میان گزینه جنگ با طالبان و پایند بودن به توافق دوحه، یکی را برگزیده است.
رییس جمهوری آمریکا یادآور شد که اشرف غنی با وجود اصرار واشنگتن برای ورود به مذاکرات صلح با طالبان به این درخواست جواب منفی داده و در تماس تلفنی یک ماه پیش به او اطمینان داده بود که نیروهای ارتش و امنیتی در برابر هجوم شبهنظامیان طالبان ایستادگی خواهد کرد.
جو بایدن همچنین در واکنش به انتقادهایی که به قدرت رسیدن طالبان را به معنای پایمال شدن حقوق زنان ارزیابی کردهاند گفت: من به صراحت گفتهام که حقوق بشر باید در کانون سیاست خارجی ما باشد اما راه محقق کردن این اصل اعزام نامحدود نیروهای نظامی به نقاط مختلف نیست.
وی تاکید کرد که پس از خروج کامل نظامیان امریکایی از افغانستان، واشنگتن از راههای دیگری به دنبال اهداف خود خواهد رفت.
پس از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، تحریک اسلامی طالبان ابتدا ولسوالیها را تصرف و سپس به ولایات حمله کردند. آنها در کمتر از ۲۰ روز بر بیشتر ولایات سلطه یافتند و روز یک شنبه (۲۴ اسد) پس از فرار اشرفغنی وارد کابل شدند.
پایان حضور آمریکا در افغانستان تا سه روز آینده
واشنگتن پست: آمریکا رفیق نیمه راه دولت کابل بود