استقبال طالبان از بازگشایی دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا در کابل
همزمان با اعلام اتحادیه اروپا مبنی بر بازگشت هیات دیپلماتیک خود به کابل، طالبان با مثبت خواندن این اقدام آن را در راستای آغاز روند تعامل با کشورهای اروپایی خواند.
به گزارش رادیودری، طالبان از تصمیم اتحادیه اروپا برای بازگشت هیات دیپلماتیک خود به کابل استقبال کرد.
روزنامه فایننشال تایمز به نقل از سخنگوی اتحادیه اروپا گزارش داده که این اتحادیه تمایل دارد نمایندگی سیاسیاش را در کابل بازگشایی کند.
طالبان با استقبال از بازگشایی نمایندگی سیاسی اتحادیه اروپا در کابل، این اقدام را آغاز روند تعامل با کشورهای اروپایی دانست.
«احمد الله وثیق»، معاون سخنگوی طالبان گفت: «این تصمیم اتحادیه اروپا که در آینده نزدیک دفترشان را بازگشایی میکنند یک گام خوب است. هم به نفع افغانستان است و هم به نفع این اتحادیه است. آنان از نزدیک کارهای خود را تعقیب و ارزیابی خواهند کرد. در مورد امنیت آنان نیز اطمینان میدهیم که امنیت تمام دفاتر و افرادشان بهصورت مطمئن تامین خواهد شد.»
به گزارش روزنامه فایننشال تایمز، اتحادیه اروپا تصمیم گرفته است که تا یک ماه دیگر فعالیتهای سیاسیاش بهصورت محدود با طالبان از سر بگیرد.
در این گزارش همچنین آمده است که این اقدام به معنای به رسمیت شناختن حکومت کنونی نیست.
«نبیله مسرالی»، سخنگوی اتحادیه اروپا گفت: «همانطور که بارها گفتهایم، این نشانه به رسمیت شناختن حکومت طالبان نیست. ما میخواهیم با نزدیک شدن بتوانیم به مردم افغانستان که به کمک ما احتیاج دارند، بهتر کمک کنیم و ناگزیر باید با طالبان تعامل داشته باشیم.»
پس از سقوط حکومت پیشین دفتر سیاسی اتحادیه اروپا در کابل در کنار سایر نهادهای خارجی و سفارتخانهها مسدود گردید. از سویی دیگر نیز، شماری از کشورهای غربی فعالیتهای سیاسی مربوط به افغانستان را از کشور قطر به پیش میبرند.
در همینحال، «عبدالقهار بلخی» سخنگوی وزارت خارجه دولت موقت طالبان در این باره نوشت: «آغاز ماموریت اتحادیه اروپا یک اقدام مثبت است و ما از آن استقبال میکنیم. همان طوریکه امنیت دیگر سفارتخانهها تضمین است، امنیت سفارتخانهها و کارمندان اروپایی نیز تضمین خواهد بود.»
هم اکنون کشورهای غربی نمایندگیهای سیاسی خود را از کابل به دوحه، پایتخت قطر انتقال دادهاند.
براساس گزارشها، اتحادیه اروپا ماه گذشته یک هیأت را به افغانستان فرستاد تا امکان بازگشت دیپلماتهایش به کابل را ارزیابی کند.
این اتحادیه دسترسی لازم برای اجرای موثر بسته کمکیاش به افغانستان را که حدود یک میلیارد یورو است، بدون حضور خود در کابل، ممکن نمیداند.