بحران اقتصادی در افغانستان ؛ میراث اشغالگری آمریکا
برون مرزی - اوضاع بد اقتصادی ، فقر و گرسنگی در افغانستان، این میراث شوم 20 سال اشغالگری آمریکا ، مردم این کشور را در آستانه فصل سرما با بحران اقتصادی و اجتماعی مواجه کرده است .
به گزارش رادیو دری ، دکتر محمد امین شریفی ، مسئول بخش سوءتغذیه بیمارستان کودکان کابل گفت : کودکان در سراسر این کشور به دلیل فقر و گرسنگی دچار سوء تغذیه شدید شدند و در معرض خطر مرگ قرار دارند .
براساس این گزارش ، بسیاری از خانوادهها در افغانستان نمیتوانند، غذای روزانه برای تغذیه فرزندان خود را تامین کنند و بسیاری از کودکان به دلیل سوءتغذیه در بیمارستان بستری هستند.
شریفی افزود، کودکان از اسهال و بیماریهای مشابه رنج میبرند، زیرا پروتئین کافی دریافت نمیکنند.
مسئول بخش سوءتغذیه بیمارستان کودکان کابل با اشاره به اینکه به دلیل بی ثباتی سیاسی در افغانستان، کارمندان دولتی حدود ۴ ماه حقوق دریافت نکردن گفت: با فرا رسیدن فصل زمستان بیماریها افزایش یافته و زندگی برای انها سخت شده است .
شریفی افزود،بیکاری و فقر در بالاترین سطح است و وضعیت کودکان در معرض خطر می باشد از اینرو ما از جامعه بین المللی میخواهیم که به مردم افغانستان کمک کنند .
سازمان ملل متحد هم بارها از وقوع فاجعه انسانی درافغانستان هشدار داده و خواستار کمک فوری برای مردم این کشور شده است .
گزارشها حاکیست ، ۹۰ درصد مردم افغانستان با فقر و گرسنگی مواجه اند.
روزنامه ۸ صبح کابل نیز امروز در گزارشی از ولایت بادغیس افغانستان نوشت، یک مرد شش کودک خود را به دلیل فقر در مسجد شهر قلعه نو مرکز این ولایت رها کرده است.
رسانه های افغانستان همچنین گزارش دادند، مردی، دختر ۹ ساله خود را برای نجات اعضای خانواده خود از گرسنگی به یک مرد ۵۵ ساله فروخته است.
آمریکا و متحدانش در سال 2001 به بهانه مبارزه با تروریسم و تامین امنیت در افغانستان به این کشور حمله کردند و این اشغالگری باعث جنگ، درگیری و نابودی زیر بناهای اقتصادی افغانستان شده و ناامنی، تروریسم و تولید مواد مخدر هم افزایش یافته است .
نظامیان آمریکایی در نهایت پس از 20 سال اشغالگری در اواخر ماه اوت با خفت و سرافکندگی از افغانستان خارج شدند .
گروه طالبان هم از 15 اوت قدرت را در افغانستان بدست گرفته است .