اشغال شهرستان غورک افغانستان توسط طالبان
گروه طالبان با انتشار بیانیهای مدعی شد که پس از سه ماه محاصره،شهرستان غورک در استان قندهار در جنوب افغانستان را به طور کامل اشغال کرده است.
مقامات دولتی قندهار هم به طور ضمنی ادعای طالبان مبنی بر اشغال شهرستان غورک تائید کردند.
گفته میشود که تمام مسیرهای منتهی به این شهرستان از یک ماه گذشته به دلیل مینهای جاسازی شده مسدود شده است. قاری یوسف احمدی سخنگوی طالبان افزود،نیروهای این گروه پس از حملات گسترده موفق به اشغال ساختمان فرمانداری این شهرستان شدند.
وی همچنان مدعی شد که طالبان تلفات سنگینی را به نیروهای امنیتی افغان در این شهرستان وارد کرده است. اگر ادعای طالبان درباره اشغال شهرستان غورک در استان قندهار درست باشد،باردیگر انتقادها از سیاست های امنیتی محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان افزایش پیدا خواهد کرد.
به خصوص آنکه پس از حمله تروریستی اخیر به عزاداران اربعین حسینی در مسجد باقر العلوم در کابل رسانه های افغانستان ضعف نهادهای امنیتی در این کشور را مسبب نفوذ گروه های تروریستی به شهرها و حملات خونبار در افغانستان اعلام کردند.
سقوط شهرستان غورک در قندهار توسط نیروهای طالبان براساس ادعای این گروه ، با توجه به اشغال موقت چند شهرستان توسط طالبان از جمله قندوز و غورماچ در استان فاریاب در ماه های گذشته ، برای مردم افغانستان نگران کننده شده است. اظهاران مقامات محلی استان قندهار از جمله پلیس قندهار که از انتقال فرمانداری شهرستان غورک به مکان دیگر خبر داده،نشان می دهد که این شهر توسط طالبان اشغال شده است. فرماندهی پلیس استان قندهار گفته فرمانداری شهرستان غورک به منطقه هجران در فاصله 12 کیلومتری فرمانداری قبلی غورک منتقل شده است.
از نظر مقامات ارشد افغانستان،پیشروی های طالبان در برخی استان ها و اشغال شماری از شهرها،ناشی ازتوانایی این گروه نیست،بلکه دلیل اصلی را باید در خیانت احتمالی برخی مقامات محلی وتخطی آنها از انجام وظایف محوله ،جستجو کرد. محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان هم گفته مصلحت اندیشی در انتصاب افراد نالایق و سپردن ومسئولیت های مهم به آنان عوامل اصلی سقوط برخی شهرها است.
مجلس نمایندگان افغانستان هم موضعی مشابه رئیس جمهوری این کشور در ارزیابی علل پیشروی های اخیر طالبان در برخی مناطق دارد.
از نظر آنان عدم مقاومت جدی نیروهای ارتش در مواجهه با طالبان و رها کردن پایگاه های نظامی،ریشه در خیانت و تبانی برخی فرماندهان محلی با این گروه دارد. البته برخی محافل سیاسی و رسانه ای برخلاف موضع حکومت،ضمن توجه به ضعف سیاست های امنیتی و ناکارآمدی دولت در مهار خشونت و ناامنی تاکید دارند که گروه های تروریستی در افغانستان رشد کرده اند و درصدد افرایش توانایی تخریبی خود هستند.
در شرایطی که سیاست های امنیتی دولت افغانستان در بیش از دو سال گذشته مورد انتقادهای جدی است ، تداوم اشغال شهرها توسط طالبان،می تواند برای محمد اشرف غنی دردسر ساز بشود.