دانشگاه های خصوصی افغانستان در آستانه ورشکستگی
ثبت نام کم شمار متقاضیان تحصیل در دانشگاه های خصوصی در افغانستان، این مراکز آموزشی را در آستانه ورشکستگی قرار داده است.
طالبان پس از آن که قدرت را در افغانستان در دست گرفت، ادامه تحصیل دختران بالاتر از مقطع ششم ابتدایی را ممنوع اعلام کرد و چند ماه پیش مانع ورود دانشجویان دختر به دانشگاه ها شد.
مقامات طالبان در برابر انتقادهای شدید داخلی و خارجی و تظاهرات مکرر زنان افغان ، وعده داد که پس از پاره ای اصلاحات، مجددا به دختران اجازه تحصیل در دانشگاه ها را خواهد داد. اما این وعده هنوز محقق نشده و طالبان زمانی را برای بازگشایی مراکز آموزش عالی به روی دختران مشخص نکرده است.
به گزارش رادیو دری به نقل از اتحادیه دانشگاهها و مؤسسههای تحصیلات عالی خصوصی در افغانستان ، به دلیل ممنوعیت ادامه تحصیل دانشجویان دختر به دستور طالبان و دلسردی دانشجویان پسر به ادامه تحصیلات عالی، روند جذب دانشجو در دانشگاهها کاهش یافته و این وضع دانشگاههای خصوصی را با خطر ورشکستگی روبرو کرده است.
محمدکریم ناصری مسئول بخش رسانههای این اتحادیه با اشاره به بی انگیزگی جوانان افغان به ادامه تحصیلات دانشگاهی گفت، امسال در هر دانشگاه خصوصی، فقط بین ۳۰ تا ۸۰ دانشجوو ثبت نام کرده اند.
این در حالی است که به گفته زاهد امرخیل سرپرست دانشگاه خصوصی استقلال، "به دلیل حذف دانشجویان دختر، مراکز آموزش عالی بخشی از فعالیت های خود را نیز تعطیل کرده اند."
به دنبال کاهش ثبت نام در دانشگاه ها به ویژه بخش خصوصی، ضیاءالله هاشمی سخنگوی وزارت تحصیلات عالی طالبان از برنامه ریزی این وزارتخانه برای ایجاد کمیته ای با هدف رسیدگی به مشکلات دانشگاههای خصوصی خبر داد و در عین حال گفت، تا تصمیم مقامات عالی طالبان، دختران همچنان حق حضور در دانشگاه ها را نخواهند داشت.
پیش از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، ۲۰۰ هزار دانشجوی دختر و پسر در ۱۴۰ دانشگاه خصوصی در سراسر کشور، سرگرم تحصیل بوده اند و این آمار اکنون به شدت کاهش یافته است.
اتحادیه دانشگاهها و مؤسسههای تحصیلات عالی خصوصی در افغانستان آمار کل دانشجویان در بخش خصوصی را هنوز منتشر نکرده است.