یونیسف کمک رسانی به افغانستان را بررسی میکند
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل "یونیسف" اعلام کرد گزارشها درباره ممنوعیت کمک رسانی به بخش آموزش افغانستان توسط حکومت این کشور را بررسی میکند.
به گزارش رادیو دری، صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) با ابراز نگرانی از گزارشها مبنی بر اینکه حکومت طالبان کمک سازمانهای غیردولتی در بخش تحصیل را ممنوع کرده است، تأکید کرد که این گزارشها را مورد بررسی قرار خواهد داد.
یونیسف در بیانیهای اعلام کرد: ما به شدت نگران گزارشهایی هستیم که نشان میدهد در صورتی که سازمانهای غیرحکومتی که در زمینه آموزش کار میکنند دیگر اجازه فعالیت نداشته باشند، ممکن است بیش از 500 هزار کودک از جمله 300 هزار دختر از آموزش با کیفیت از طریق «برنامه آموزش مبتنی بر جامعه» در یک ماه آینده محروم شوند.
یونیسف در همکاری با 15 سازمان غیردولتی افغانستان و 12 سازمان بینالمللی 21 هزار کلاس آموزشی محلی را از طریق «برنامه آموزش مبتنی بر جامعه» در دورافتادهترین و فقیرترین مناطق افغانستان تأمین مالی میکند.
این کلاسها معمولاً در ساختمانها یا خانههای محلی در مناطقی که هیچ مدرسهای وجود ندارد، برگزار میشود و کودکان برنامههای درسی افغانستان را توسط معلمان افغان فرا میگیرند.
حدود دوماه پیش حکومت افغانستان، 620 کلاس آموزشی را در ولایتهای قندهار و هلمند مسدود کرده بود.
استفن دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل نیز در واکنش به گزارشها مبنی بر ممنوعیت فعالیت آموزشی مؤسسات بینالمللی در شماری از ولایات گفت: اگر این اتفاق بیفتد، یک گام هولناک دیگر برای مردم افغانستان بهویژه زنان، دختران، جوانان و به طور کلی برای افغانستان خواهد بود.
یونیسف پیش از این از گسترش برنامههای آموزشی خود برای کودکان افغان در سال 2023 خبر داده و گفته بود قرار است در این سال برای 600 هزار کودک در افغانستان زمینه آموزش فراهم شود.
بر اساس آمارهای سازمان ملل، در حال حاضر 4.2 میلیون کودک در افغانستان از رفتن به مدرسه محروم هستند که 60 درصد آنان را دختران تشکیل میدهند.