شاعر برجسته افغانستانی: واصف باختری یکی از بزرگترین شاعران معاصر افغانستان بود
(last modified Mon, 24 Jul 2023 09:45:20 GMT )
اسد 02, 1402 14:15 Asia/Kabul
  • شاعر برجسته افغانستانی: واصف باختری یکی از بزرگترین شاعران معاصر افغانستان بود

شاعر و نویسنده برجسته افغانستانی مرحوم استاد واصف باختری را یکی از بزرگترین شاعران معاصر افغانستان خواند.

محمد کاظم کاظمی در گفت و گو با برنامه انعکاس رادیو دری ضمن تسلیت درگذشت واصف باختری از شاعران پیشکسوت افغانستان که به تازگی دار فانی را واع گفته او را شخصیتی دانست که علاوه بر سعر سرایی نقشی مهم در ارایه نظریات، نوشتن مقاله ها و پروش جمعی از شاعران داشت به خصوص شاعرانی که در داخل افغانستان بسر می بردند.

وی در عین حال گفت: البته به دلیل شرایط خاص مهاجرت در آن زمان، شاعران و جامعه ادبی مهاجر افغانستانی و جامعه ادبی ایرانی از آثار و خدمات استاد باختری بی خبر ماندند، حضور وی در میان این جوامع پر رنگ نبود و سفری هم به ایران نداشت، بسیاری از فعالیت های او دیده نشد و آثار وی نیز در ایران چاپ نشد اما در داخل افغانستان از دهه پنجاه تا دهه هفتاد و پس از آن موثرترین چهره ادبی بود و بیش از هر کس دیگری در سرایش شعر، نوشتن، نقد و تالیف درباره شعر و معلمی نسلی از شاعران جوان تر از خود موثر بود.

به گفته کاظمی استاد باختری به نوعی سایبانی برای شعر معاصر افغانستان در یک دوره تاریخی مهم بود و نقش مهمی در این زمینه داشت مانند نقشی که مرحوم اعظم رهنورد زریاب در ادبیات داستانی افغانستان داشت.

این شاعر و نویسنده افغانستانی در رابطه با سی سال اخیر زندگی استاد واصف باختری که در دیار مهاجرت در پاکستان و امریکا سپری شد و فعالیت هایش در این دوره هم گفت: او در پاکستان مجموعه شعری منتشر کرده و در امریکا هم مجموعه شعری در باره وضعیت اجتماعی افغانستان در دوره اول حکومت طالبان در افغانستان داشت که منظومه مفصلی هم می باشد. علاوه بر این ها به کوشش عبدالناصر هوتکی دامادش که او هم اهل فضل و دانش است یک مجموعه آثار از استاد باختری تحت عنوان "سفالینه ای چند بر پیشخوان فردا" منتشر شد.

وی اظهار کرد: نشریه پرنیان هم شماره هفتم خود را به ویژه نامه برای استاد واصف باختری اختصاص داد که در سال 1385 در 130 صفحه منتشر شد و مجموعه کاملی از مقاله ها و اشعار وی و مطالب دیگران در باره وی بود که کامل ترین مرجع شناخت استاد باختری به شمار می رود.

کاظمی اظهار داشت: در سال 1374 که او در کابل حضور داشته در دوره کوتاهی با استاد باختری در ارتباط بوده و آقای باختری در اولین دیدار برخورد گرمی با وی داشته در حالی که شاعر جوانی بوده و به تازگی فعالیت های ادبی را شروع و چند اثری از جمله کتاب روزنه را در آن زمان تالیف و چاپ کرده بوده. نکته جالب هم این بود که با این آثار آشنایی داشت و با اطلاع و بسیار با تواضع در مورد آن ها صحبت کرد.

وی اضافه کرد: تواضع، فروتنی و حسن خلقی را که در استاد واصف باختری با آن دانش، آکاهی و سطح بالای ادبی مشاهده کرده در کمتر شاعری دیده و او را فردی نرم خو، خوش سخن، فصیح و اجتماعی یافته است.