گزارش خبری- افغانستان؛ آلوده ترین کشور جهان به مین
-
گزارش خبری- افغانستان؛ آلوده ترین کشور جهان به مین
دفتر امور هماهنگی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) اعلام کرده است که افغانستان آلودهترین کشور جهان به مین و مواد منفجر نشده است.
به گزارش رادیو دری؛ با عمیق تر شدن سطح فقر در افغانستان، کودکان و بزرگسالان بیشتری به جمع آوری گلوله های جنگی سبک و سنگین درخصوص استفاده از فلز آنها برای امرار معاش سوق داده می شوند و با عواقب غم انگیزی مواجه می شوند.
اوچا درحالی افغانستان را یکی از آلودهترین کشورهای جهان از نظر مین و مواد انفجاری عمل نشده معرفی کرده که بیش از 20 سال اشغالگران امریکایی در این کشور جنگ و خشونت به راه انداخته و تمام زیر ساختهای افغانستان را از بین بردند.
دفتر امور هماهنگی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) امروز چهارشنبه اعلام کرد که افغانستان یکی از آلودهترین کشورهای جهان است که 401 منطقه آلوده با مهمات منفجر نشده دارد.
این نهاد سازمان ملل با اشاره اینکه هر ماه حدود 60 نفر کشته و یا زخمی قربانیان ناشی از انفجار مین در افغانستان کودکان هستند اظهار کرده است ولایتهای ارزگان، قندوز، هلمند، قندهار، کنر، بادغیس، فاریاب، ننگرهار، غزنی، فراه، میدانوردک و سمنگان به شدت تحت تأثیر مینها و مواد منفجره باقی مانده از جنگ 2001 و پس از آن قرار دارند.

اوچا، در ادامه آورده که 60 درصد کودکان افغانستان درپی انفجار مین های به جا مانده و منفجر نشده از جنگ، معلول میشوند و در بیشتر موارد جان شان را از دست میدهند.
همچنین، در گزارش این نهاد با اشاره به اینکه دهقانان، چوپانها و دامداران افغان نیز بیشتر در معرض خطر ناشی از انفجار هستند آمده است جمعیت های عودت کننده به افغانستان نیز آسیب پذیرند، زیرا آنها در مناطقی که به آن باز می گردند آگاهی ندارند.
اوچا در گزارش خود اذعان کرده است که خانوادههای وابسته به معیشت مبتنی بر کشاورزی، از جمله کشاورزان، چوپانان و دامداران، بیشتر در معرض خطر ناشی از مواد انفجاری هستند، اما منابع لازم و کافی برای جلوگیری از خطر انفجار این مینها وجود ندارد و مبارزه با خطر مین نیز بهشدت با کمبود بودجه مواجه است.
بنابر اعلام این نهاد، در دو سال گذشته، بودجه برای مینزدایی به نصف کاهش یافته که منجربه کاهش 40 درصدی نیروی کار مینزدایی شده است و تعداد نیروی انسانی در این بخش نیز از 15 هزار نفر به سه هزار نفر رسیده است.
سازمان ملل پیشتر و به مناسبت روز جهانی آگاهی از خطرات مین و مقابله با تهدیدهای ناشی از مهمات منفجرنشده، اعلام کرده بود که در حدود سه دهه گذشته تقریباً 57 هزار غیرنظامی در افغانستان بر اثر انفجار مین و مواد منفجره بجامانده از جنگ کشته یا زخمی شدهاند.
افغانستان در فهرست کشورهایی با بالاترین سطح آلودگی به مین و مهمات منفجرنشده قرار دارد و طبق ارزیابی که کمیته بینالمللی صلیب سرخ انجام داده بیش از 600 کیلومتر مربع از اراضی افغانستان آلوده به مهمات بجامانده از جنگ است.
کمیته بینالمللی صلیب سرخ نیز پیش از این اعلام کرده که سالانه صدها نفر در افغانستان از این ناحیه قربانی میشوند و برای حفاظت از کودکان در مقابل خطرات ناشی از مهمات منفجر نشده کار روی آگاهی مردم را افزایش میدهد.
افغانستان بیش از چهار دهه متوالی درگیر جنگهای ویرانگری بوده که مهمات بجامانده از آن هنوز از شهروندان و به ویژه کودکان افغانستان قربانی میگیرد.
بیش از 250 انفجار مین و مهمات منفجر نشده در یک سال گذشته در افغانستان