طرح ایران برای توسعه سواحل مکران فرصتی برای افغانستان است
معاون والی سیستان و بلوچستان گفت که طرح دولت یازدهم ایران برای توسعه سواحل مکران از جمله بندر ترانزیتی چابهار ایران یک فرصت قابل اعتنا برای کشورهای افغانستان و آسیای میانه است.
به گزارش خبرگزاری فارس،«علی اصغر جمشیدنژاد» معاون والی سیستان و بلوچستان که برای گشایش اولین نمایشگاه محصولات ایرانی به قندهار سفر کرده است، گفت: چابهار یکی از فرصتهای استثنایی برای توسعه اقتصاد افغانستان و رشد تجارت در منطقه است.
معاون والی سیستان و بلوچستان افزود: ایران در اولین نمایشگاه قندهار تلاش کرد تا با برگزاری نشستهای مشترک میان بازرگانان افغانستان و ایران، فرصتها، ظرفیتها و حساسیتهای بندر ترانزیتی چابهار را برای سرمایهگذاران و بازرگانان تشریح و آمادگی خود را برای پذیرش سرمایهگذاران و شرکتهای علاقهمند در این بندر اعلام کند.
جمشیدنژاد گفت: در این نمایشگاه غرفه ویژهای برای ارائه اطلاعات از بندر چابهار دایر شده و معاون سازمان بنادر و دریانوردی چابهار در این نمایشگاه حضور یافت و ظرفیتها و مزایای بندر چابهار را برای شرکتکنندگان و اینکه این بندر تا چه میزان میتواند در اقتصاد افغانستان و کشورهای آسیای میانه موثر باشد، تشریح کرد.
وی به بازرگانان افغانستان توصیه کرد که از زمینههای خوب سرمایهگذاری در چابهار استفاده کنند و افزود: سرمایه گذاران افغانستانی علاقه مند به سرمایه گذاری در چابهار میتوانند از فرصت کم نظیری که در این بندر فراهم شده استفاده کنند.
معاون والی سیستان و بلوچستان، گفت: سال گذشته مقامهای عالی رتبه افغانستان از جمله «عبدالله عبدالله» رئیس اجرائیه دولت وحدت ملی افغانستان، همراه با شماری از بازرگانان افغانستان از ظرفیتها و امکانات بندر چابهار دیدن کردند و برخی از آنان برای سرمایهگذاری در این بندر ابراز علاقهمندی کردند.
جمشید نژاد گفت: در مدت برپایی این نمایشگاه تفاهمات خوبی بین وی و والی قندهار در راستای گسترش روابط سالم و متوازن اقتصادی بین ایران و شرکتهای تولیدکننده کالاها و خدمات افغانستان براساس اصول بنگاه های اقتصادی، صورت گرفته است.
وی افزود: از این نمایشگاه بویژه توسط بازرگانان قندهار استقبال خوبی به عمل آمد و تفاهم نامه هایی برای تبادل کالا بین طرفین صورت گرفت.
وی افزود: با صنعتگران این منطقه نیز گفت وگوهای اثربخشی به منظور اقدامات مشترک شرکتهای تولیدی از جمله تولید سیمان ولایت سیستان و بلوچستان صورت گرفت تا بخشی از «کریکت» تولید شده خود را برای آسیاب شدن به افغانستان انتقال دهند.
معاون والی سیستان و بلوچستان گفت: در ارتباط با بسته بندی محصولات افغانستان که پیش از این، به توافق هایی دست یافته بودیم، گفت و گوها ادامه یافت تا 2 کشور بتوانند آن را به عنوان فعالیت اقتصادی مشترک پی گیرند.
جمشید نژاد تصریح کر: تداوم برپایی این نمایشگاه ها و استمرار گفتو گوهای دوجانبه می تواند زمینه ساز توسعه همکاریهای اقتصادی بین 2 کشور باشد.
به گزارش خبرنگار رادیو دری، اولین نمایشگاه اختصاصی بازرگانی ایران در قندهار با شرکت 45 شرکت ایرانی و 25 تولیدکننده افغانستان از روز دوشنبه در قندهار گشایش یافت و تا امروز ادامه خواهد داشت.
این نمایشگاه با هدف افزایش سطح مبادلات تجاری بین 2 کشور، صادرات کالاها و محصولات تولیدی ایران به ویژه شرکتهای تولیدی سیستان و بلوچستان و آگاهی رسانی از ظرفیتها و تسهیلات بندر ترانزیتی چابهار برپا شده است.
جزئیات بیشتر از روز دوم برگزاری این نمایشگاه در گزارش همکارمان زاهد موجود است.