ابراز نگرانی از نفوذ جریانهای فکری افراطی در دانشگاههای افغانستان
در حالی که دولت و ارتش افغانستان جنگ تمام عیاری را با گروه طالبان و گروه تروریستی داعش در مناطق مختلف این کشور آغاز کرده اند اما به گفته والی تخار دولت کابل از نفوذ فکری گروههای افراطی و سلفی در مراکز عملی افغانستان غافل شده است .
"یاسین ضیا" والی تخار واقع در شمال شرق افغانستان اعلام کرد گروههای وابسته به احزاب افراطی همچون حزب تحریر در دانشگاه این والی فعالیت می کنند و دانشجویان را ضد دولت افغانستان تحریک میکنند.
وی ،فعالیت گروههای افراطی در دانشگاههای این کشور را یک امرفراگیر دانست به گونه ای که حتی برخی استادان دانشگاههای این ولایت نیز دیدگاه های احزاب افراطی را به دانشجویان آموزش میدهند و این موضوع به ولایت تخار محدود نمیشود.
این در حالی است که به گفته والی تخار به رغم ارسال نامه رسمی و هشدار در مورد این وضعیت ،وزارت تحصیلات عالی افغانستان همچنان نسبت این مساله بی تفاوت است .
حزب تحریر در سال 1953 تاسیس شد و در بیش از چهل کشور جهان دفتر دارد.
گفته می شود مرکزیت این حزب در پاکستان است اما عمده فعالیت آن در کشورهای آسیای مرکزی صورت می گیرد .
با توجه به رفت و آمدهای سرکردگان حزب تحریر به انگلیس برخی از محافل و مقامات حزبی در افغانستان سازمان اطلاعات انگلیس "ام آی سیکس" را حامی این حزب می دانند.حزب تحریر که فعالیت آن در افغانستان ممنوع شده است به تفکرات طالبان ،القاعده و گروه تروریستی داعش نزدیک است و در واقع به رغم این سه گروه که از طریق نظامی در صدد اجرای تفکرات خود مبنی بر تشکیل امارت ویا خلافت اسلامی هستند حزب تحریر برنامه های خود را بر علما ؛امامان مساجد ،اساتید دانشگاهها و دانشجویان متمرکز کرده است .
به گونه ای می توان این حزب را بازوی فرهنگی و علمی جریانهای سلفی و تکفیری دانست که قشر تحصیل کرده را هدف گرفته است .
عمده فعالیت حزب تحریردر مناطق شمالی افغانستان است که دارای دانشگاهها و مراکز علمی زیادی هستند.با توجه به اینکه مناطق جنوبی افغانستان عمدتا پشتون نشین هستند خانواده ها در این مناطق ترجیح می دهند جوانانشان در مدارس دینی تحصیل کنند که تحت تاثیر آموزشهای مدارس دینی پاکستان قرار دارند. از اینرو گروههای افراطی مانند حزب تحریر که در کشورهای آسیای مرکزی همچون تاجیکستان فعالیت دارند درتلاش هستند تا بر اقلیتهای افغانستان همچون تاجیکها ازبکها و ترکمنها بیشتر متمرکز شوند تا این مناطق را نیز به مامنی برای گروهها افراطی و تندرو و تروریستی تبدیل کنند.زیرا اقلیتهای ساکن در شمال افغانستان به شدت با گروههای طالبان ،القاعده و داعش مخالفند و پذیرش آنها در این مناطق نیازمند پالایش فکری قشر روشنفکر است که حزب تحریر در حال اجرای آن است .بازداشت برخی از اساتید دانشگاه تخار نشان می دهد که گروههای تکفیری و افراط گرا در پیشبرد برنامه های خود در مراکز علمی افغانستان موفق عمل کرده اند و این اساتید به عنوان مبلغان این گونه گروهها عمل می کنند که بسیار نگران کننده است .
نکته قابل توجه اینکه حزب تحریر دولت افغانستان را دولتی دست نشانده و غیر اسلامی می داند و برای برکناری آن و تشکیل خلافت اسلامی تلاش می کند .در هر حال ،با توجه به اینکه مردم افغانستان از ادامه جنگ خسته شده اند و گروههای افراط گرا زمینه ای برای نفوذ در مناطق شمالی افغانستان ندارند بر فعالیتهای فرهنگی در دانشگاهها و مساجد متمرکز شده اند که هوشیاری دولت کابل را برای مقابله با این جریانات بیش از پیش می طلبد .