هشدار هفت نهاد بین المللی امدادی درباره اوضاع نابسامان بشری در افغانستان
هفت نهاد بین المللی امدادرسان در بیانیه ای به مناسبت سومین سالگرد سلطه طالبان بر افغانستان، درباره ادامه بحران انسانی در این کشور هشدار داده و از بی توجهی جهان به اوضاع افغانستان انتقاد کرده اند.
به گزارش رادیو دری؛ شورای پناهندگان دانمارک، کمیته بینالمللی نجات، شورای پناهندگان ناروی و سازمان های اقدام علیه گرسنگی، نجات کودکان، ورلدویژن و کمک اسلامی امروز سهشنبه 23 اسد در بیانیه مشترکی اعلام کردند: سه سال پس از تغییر قدرت در افغانستان، میلیونها شهروند افغانستانی در یکی از بزرگترین و پیچیدهترین بحرانهای بشردوستانه جهان، به تقلا ادامه میدهند، زندگی آنان به شدت به کمکهای بشردوستانه وابسته است و در چرخههای فقر، آوارگی و ناامیدی گرفتار شدهاند.
در این بیانیه آمده است: ناامنی غذایی در افغانستان بیداد میکند، 6.3 میلیون نفر در داخل کشور آواره هستند و بیکاری نسبت به سال گذشته دو برابر افزایش یافته است و بدون حمایت و مشارکت مداوم جامعه جهانی، افغانستان در خطر تبدیل شدن به یک بحران فراموششده قرار دارد.
این نهادها با اشاره به بهبود اوضاع امنیتی در افغانستان پس از تسلط طالبان افزوده اند: اکنون دسترسی به بسیاری از مناطقی که قبلا ممکن نبود، تسهیل شده است، اما هنوز چالشهای فراوانی وجود دارد که مانع رسیدگی مؤثر به همه نیازمندان میشود.
این بیانیه می افزاید: در سال 2024 ، بهدلیل کمبود بودجه، فعالیت 52 درصد از تیمهای صحی سیار شامل 343 گروه صحی در افغانستان تعطیل شده که این موضوع تأثیر قابل توجهی بر پاسخ به نیازهای بهداشتی و تغذیه در افغانستان داشته است.
نهادهای بین المللی امداد رسان با تاکید بر ضرورت تعامل دیپلماتیک برای ایجاد یک محیط مناسب در افغانستان تصریح کرده اند: با توجه به رویکرد انزواطلبانه کنونی، بیشتر کشورهای کمک کننده از راهحلهای پایدار برای چالشهای پیش روی مردم افغانستان بهویژه کودکان، زنان، اقوام و سایر گروههای به حاشیهراندهشده حمایت نمیکنند و این در حالی است که برای جلوگیری از سقوط افغانستان در فقر و انزوای عمیق، کمککنندگان باید در برنامهریزی بلندمدت و تامین بودجه برای تامین نیازهای ضروری و توسعه ای افغانستان همکاری کنند.
هشدار سازمان ملل در خصوص بحران انسانی در افغانستان
ابراز نگرانی کمیته بین المللی صلیب سرخ از بحران انسانی در افغانستان
میلیونها نفر در افغانستان از «ناامنی غذایی» رنج میبرند