فشار آلمان به نمایندگیهای افغانستان برای تعامل با طالبان
برخی گزارشها حاکی است دولت آلمان به نمایندگیهای سیاسی افغانستان در برلین و بُن یک هفته مهلت داده تا یا با طالبان تعامل و یا این نمایندگیها را تعطیل کنند.
به گزارش رادیو دری، منابع میگویند هدف از این فشارها، فراهم کردن زمینه اخراج آن دسته از پناهجویان افغانی است که درخواست پناهندگیشان در آلمان رد شده است.
این در حالی است که آلمان روز جمعه نخستین بار از زمان به قدرت رسیدن دوباره طالبان در کابل، اخراج پناهجویان افغان را از سرگرفت و در یک پرواز 28 پناهجوی «مجرم» افغان را از فرودگاه لایپزیگ به کابل اخراج کرد.
به گفته منابع، طالبان همه 28 افغان اخراج شده را که به اتهام ارتکاب جرایم گوناگون به افغانستان بازگردانده شدند در فرودگاه کابل بازداشت کرده است.
منابع میافزایند طالبان تمامی متهمان افغان را تحت پیگرد قانونی قرار خواهد داد و در صورت احراز جرم، مطابق قانون آنها را مجازات خواهد کرد.
گفتنی است که دولت آلمان برای اخراج این افغانها به طور غیرمستقیم و با میانجیگری قطر با طالبان گفتوگو کرده است.
وزارت خارجه حکومت طالبان پیش از این اعلام کرده بود به صورت مکرر از نمایندگیهای سیاسی و کنسولی افغانستان در اروپا خواسته است که با آن وزارتخانه همکاری و تعامل کنند.
طالبان با اعلام اینکه اقدامات اکثر این نمایندگیها بدون هماهنگی با مرکز و به صورت «خودسرانه و با نقض آشکار اصول پذیرفتهشده» انجام میشود، افزوده بود 14 نمایندگی سیاسی و کنسولی افغانستان در کشورهای اروپایی بدون هماهنگی با کابل عمل میکنند و خدمات کنسولی این نمایندگیها فاقد اعتبار است.
بر اساس بیانیه طالبان، نمایندگیهای افغانستان در لندن، بلژیک، برلین، بُن، سوئیس، اتریش، فرانسه، ایتالیا، یونان، لهستان، سوئد، نروژ، کانادا و استرالیا از همکاری و هماهنگی با وزارت خارجه طالبان در کابل خودداری کردهاند.
در همین حال شورای هماهنگی نمایندگیهای دیپلماتیک افغانستان روز ۸ سنبله/شهریور با انتشار بیانیهای، بی اعتبار خواندن خدمات کنسولی ۱۴ سفارتخانه و کنسولگری در کشورهای اروپایی، کانادا و استرالیا از سوی طالبان را «بی اساس» و «فاقد اعتبار حقوقی» خواند.
بیانیه هشدار داده است که این تغییرات پیامدهای منفی خواهد داشت.