آلودگی هوای کابل و برنامه آگاهیدهی شهرداری برای مقابله با آن
با سرد شدن هوا و افزایش آلودگی در پایتخت افغانستان که حیات باشندگان این شهر پرجمعیت را تهدید میکند، شهرداری کابل برای بررسی راههای جلوگیری از آلودگی برنامه ای برگزار کرد.
به گزارش ذبیح الله قریشی خبرنگار رادیو دری، به دلیل سرد شدن شدید هوا در فصل پاییز باشندگان کابل ناگزیر شده اند تا برای گرم نمودن خانه هایشان از چوب و زغال سنگ استفاده کنند که این امر در کنار استفاده از موترهای قدیمی و دودزا، جاده و خیابانها خاکی و بدون اسفالت و داش/کورههای خشت پزی و حمام های غیراستاندارد، این شهر پرجمعیت را فوق العاده آلوده ساخته است.
به باور کارشناسان محیط زیست تداوم این وضعیت می تواند حیات باشندگان شهر کابل را تهدید کند.
به منظور جلوگیری از تخلفات محیط زیستی و کاهش آلودگی هوا، شهرداری کابل برنامه آگاهیدهی با حضور نمایندگان نهادهای مربوطه، علمای دینی، وکلای گذر و نمایندگان اصناف در کابل برگزار کرد تا راه های جلوگیری از آلودگی بررسی و اطلاع رسانی شود.
در این مراسم مولوی خالد سجستانی معین خدمات شهری و حفاظت از محیط زیست شهرداری کابل خواهان نصب فیلترهای دودزا گردیده از مردم خواست کسانی که توان دارند از این فیلترها استفاده کنند.
مولوی مطیع الحق خالص رئیس اداره حفاظت محیط زیست نیز گفت که به هدف نظارت، مسؤولان این اداره در دو شیفت شب و روز فعالیت دارند اما تا زمانی که مردم در این راستا همکاری نکنند بعید به نظر میرسد که این اقدامات به تنهایی چندان مفید باشد.
سید کاظم هاشمی استاد دانشگاه نیز می گوید که برای حفاظت شخصی اکنون باید افراد از ماسک استفاده نمایند.
آلودگی هوا در کابل و شمار از ولایات افغانستان به ویژه در فصل زمستان که امکان گرم کننده های عصری خانه ها وجود ندارد بیشتر می شود.
براساس اطلاعات مسؤولان سالانه حدود سه هزار نفر در افغانستان جان خود را در اثر آلودگی هوا از دست می دهند.