ایستگاه روزنک؛ روزنه احیای اقتصاد افغانستان
قطار حامل محموله 960 تنی قطعات بتنی از جمهوری اسلامی ایران وارد ایستگاه روزنک ولایت هرات شد.
به گزارش فیض احمد محمدی خبرنگار رادیو دری، مقامات محلی در هرات تاکید دارند که روند انتقال اموال تجاری و محصولات از جمهوری اسلامی ایران به افغانستان از طریق راهآهن به شدت در حال افزایش است. این افزایش مبادلات تجاری نه تنها به تقویت روابط اقتصادی میان دو کشور کمک میکند، بلکه میتواند در تسریع روند توسعه اقتصادی افغانستان نیز تاثیرگذار باشد.
محمد یوسف سعیدی سخنگوی والی هرات در این باره گفت: با واردات محمولههای مختلف از طریق راهآهن، روند تبادل کالا و اموال تجاری میان ایران و افغانستان تسریع یافته است. به همین دلیل، تلاشهای بیشتری در جهت اعمار قطعه چهارم راهآهن صورت گرفته تا این پروژه به سرعت تکمیل شود.
وی افزود که این پروژه میتواند به توسعه فعالیتهای اقتصادی در هرات و سایر نقاط افغانستان کمک کند و زمینههای اشتغالزایی و رشد اقتصادی را فراهم آورد.
در همین حال کارشناسان اقتصادی در هرات معتقدند که حمل و نقل کالا یکی از ارکان اصلی توسعه اقتصادی است و راهآهن میتواند نقشی حیاتی در این زمینه ایفا کند. به گفته محمد رفیق شهیر ، کارشناس اقتصادی در هرات، راهآهن میتواند تسریع در انتقال کالا را به همراه داشته باشد و تاثیرات مثبت زیادی در رشد اقتصادی کشور بگذارد.
آقای شهیر در گفتگو با رادیو دری افزود: اصل در توسعه و تسریع فعالیتهای اقتصادی، حمل و نقل کالا است و این امر باید با اطمینان انجام شود که راهآهن در این زمینه یک بخش مهم و ارزنده است. راهآهن میتواند ضمن تسریع در امر انتقال کالا، بر توسعه فعالیتهای اقتصادی اثرات خوبی داشته باشد.
وی همچنین بر لزوم توسعه و تقویت زیرساختهای حمل و نقل تاکید کرد و افزود که حمل و نقل ایمن و سریع میتواند به بهبود روند تجارت و کاهش هزینهها کمک کند
ایستگاه مسافربری «روزنک» در مسیر ریلی هرات - خواف آماده بهرهبرداری شد