کمک یک نهاد خیریه به سه هزار خانواده نیازمند هراتی
(last modified Wed, 05 Mar 2025 09:57:15 GMT )
حوت 15, 1403 14:27 Asia/Kabul

یک نهاد خیریه در هرات در عمل به دستورات دینی درباره کمک به فقرا، بسته‌های مواد غذایی میان حدود سه هزار خانواده فقیر و بی‌بضاعت توزیع کرده است.

به گزارش فیض احمد محمدی خبرنگار رادیو دری، در ماه مبارک رمضان که ماه عبادت و مهربانی است، توجه ویژه‌ای به نیازمندان و فقرا در جامعه می‌شود و در هرات همچون سایر نقاط افغانستان، علما و کارشناسان دینی بر لزوم کمک‌رسانی به افراد نیازمند تأکید دارند.

در مراسمی که به همین منظور برگزار شد، علما و روحانیون حاضر تأکید کردند که کمک به فقرا نه تنها یک عمل خیرخواهانه است بلکه یک تکلیف دینی و انسانی به‌شمار می‌آید.

آنان خاطرنشان کردند که در شرایط کنونی که فقر و بیکاری در کشور به‌ویژه در ماه رمضان بر زندگی بسیاری از افراد تاثیر منفی گذاشته است، نباید نیازمندان و افراد آسیب‌پذیر فراموش شوند.

رییس یک نهاد خیریه در هرات که مسؤولیت توزیع کمک‌ها را بر عهده دارد، گفت: «کمک به فقرا نباید محدود به ماه رمضان باشد. در افغانستان، هزاران خانواده فقیر در همسایگی کسانی زندگی می‌کنند که توان مالی بالایی دارند و نباید هیچ فردی گرسنه بخوابد. این اقدام باید به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود.»

این نهاد خیریه به‌ طور مستمر در جهت کمک به نیازمندان در تلاش است و توزیع بسته‌های غذایی یکی از برنامه‌های سالانه آن است.

بسته‌های غذایی آرد، برنج، روغن، شکر، و سایر اقلام ضروری برای روزه‌داران و نیازمندان را شامل می شود که این کمک‌ها معمولاً در مناطقی از هرات که بیشتر نیاز به مساعدت دارند، به دست خانواده‌های کم‌درآمد و فقیر می‌رسد.

شماری از افراد نیازمندی که در مراسم توزیع این کمک‌ها حاضر بودند نیز از وضعیت دشوار زندگی خود سخن گفتند و اذعان داشتند که مشکلات اقتصادی و بیکاری فزاینده در کشور، زندگی‌شان را به‌طور قابل توجهی سخت کرده است و بسیاری از خانواده‌ها برای تأمین مایحتاج اولیه خود با دشواری روبه‌رو هستند. 

بیشتر نیازمندان خواهان این هستند که کمک‌ها تنها به ماه رمضان محدود نشود و به‌صورت مستمر و در طول سال برای رفع مشکلات معیشتی‌ نیازمندان اقدامات بیشتری صورت گیرد.

در عین حال حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدرضا ایوبی آگاه امور دینی و فرهنگی در هرات، به اهمیت کمک به اقشار فقیر اشاره کرد و اظهار داشت: «کمک به فقرا از دستورات دین اسلام است و رهبران دینی در تاریخ اسلام، همواره در صدر برنامه‌های خود به کمک به نیازمندان پرداخته‌اند.»

حجت‌الاسلام ایوبی به اهمیت کمک‌های خیریه و نقش آن در تقویت روحیه همبستگی اجتماعی اشاره کرد و گفت: «در اسلام به‌ویژه در ماه رمضان، صدقه دادن و کمک به نیازمندان یکی از بهترین عبادات است. پیروان دین اسلام باید در این ماه با دل باز و نیت خالصانه به یاری نیازمندان بشتابند.»

وی افزود: «رهبران دینی اسلام از گذشته تا کنون همواره در صدر برنامه‌های زندگی خود به کمک به فقرا و نیازمندان پرداخته‌اند و این مسأله یکی از اصول بنیادین دین اسلام است.»

کمک‌رسانی به نیازمندان و فقرا در هرات نشان‌دهنده همبستگی مردم و احساس مسؤولیت در برابر یکدیگر است و این اقدام‌ها نه تنها موجب کاهش مشکلات معیشتی مردم نیازمند می‌شود، بلکه به تقویت روحیه همیاری و همکاری اجتماعی نیز کمک می‌کند.

با این حال، نیاز به گسترش این فعالیت‌ها و برنامه‌ها در سطح ملی و با همکاری بیشتر دولت و نهادهای خیریه احساس می‌شود.

همچنین، ضروری است که در کنار این برنامه‌ها، توجه ویژه‌ای به توسعه فرصت‌های شغلی و بهبود شرایط اقتصادی کشور به‌ویژه برای جوانان صورت گیرد تا از مهاجرت و مشکلات اجتماعی جلوگیری شود و مردم بتوانند با استقلال اقتصادی زندگی کنند.

پایان سخن اینکه، فعالیت‌های نهادهای خیریه و کمک‌های دینی باید به‌عنوان یک راهبرد مستمر برای مقابله با فقر و بحران‌های اجتماعی در نظر گرفته شوند تا از آسیب‌دیدگان جامعه حمایت شود و شرایط زندگی آنان بهبود یابد.

رسم همسایگی؛ کمک‌های معیشتی نیکوکار ایرانی هزاران نیازمند را در ننگرهار شاد کرد

کمک‌های غذایی به ۳۵۰ خانواده نیازمند و دارای معلولیت در بلخ