رشد چشمگیر در تجارت ریلی ایران و افغانستان
-
رشد چشمگیر در تجارت ریلی ایران و افغانستان
مدیر عامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان از رشد چشمگیر در رشد تجارت ریلی بین ایران و افغانستان در سال گذشته خبر داد.
به گزارش رادیو دری، مصطفی رضایی گفت: سال گذشته ۶۰ هزار تن کالای صادراتی و ترانزیتی از طریق راه آهن خواف-هرات از گذرگاه ریلی و مرزی «شمتیغ» شهرستان خواف به افغانستان انتقال یافت.
وی افزود: سال ۱۴۰۲ میزان جابجایی کالا از مرز ریلی شمتیغ به افغانستان ۱۱ هزار و ۵۰۰ تن بود که عمده آن اقلام ساخت خط ریلی بوده است.
رضایی گفت: از مجموع ۶۰ هزار تن کالایی که سال گذشته به افغانستان صادر شد، ۳۵ هزار تن طی فصل زمستان به افغانستان انتقال یافته است و پیش بینی می شود طی سال جاری روند رو به رشد تجارت ریلی در این مسیر با جهش پیشبینی شده به ۲۰۰ هزار تن کالا برسد.
وی افزود: از این میزان کالا، ۲۰ هزار تن «تراورس»، ریل و مصالح ساخت خط آهن افغانستان بوده و ۴۰ هزار تن دیگر کالای صادراتی و ترانزیتی است.
مدیر عامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان ادامه داد: سیمان، کود شیمیایی و مواد غذایی اقلام صادراتی از ایران و کنجاله سویا، آهن آلات و شکر اقلام ترانزیتی از چین، هند و امارات عربی متحده بوده است.
رضایی با بیان اینکه خط ریلی خواف -هرات هم اکنون از مرز تا ایستگاه «روزنک» ادامه یافته، گفت: طی نیمه نخست سال جاری ایستگاه «رباط پریان» در ۲۰ کیلومتری شهر هرات تکمیل شده و خطوط ریلی استاندارد در افغانستان از مرز ایران تا ایستگاه تازه تاسیس به ۱۰۵ کیلومتر خواهد رسید، روندی که رونق تجارت ریلی در افغانستان را تسریع خواهد کرد.
خط آهن خواف-هرات با اتصال شبکه ریلی ایران به غرب افغانستان، نقش کلیدی در ارتباطات منطقهای ایفا میکند و به عنوان بخشی از گذرگاه ریلی شرق به غرب جهان، مسیری دو هزار کیلومتری را از چین، قرقیزستان، تاجیکستان، افغانستان، ایران، ترکیه و اروپا ایجاد کرده است.
گذرگاه گمرک مرزی «شمتیغ» بین ایران و افغانستان سال ۱۳۹۹ در شهرستان مرزی خواف در جنوب شرقی استان خراسان رضوی گشایش یافت.